Afișaj în cascadă pentru smartphone-urile Samsung Galaxy

1175
Sursa Foto: letsgodigital.org

Săptămâna trecută am scris despre un ecran 3D pentru un smartphone Samsung Galaxy One. Acesta are tehnologie side-touch și pictogramele sunt afișate pe laturi. Dar este posibil ca Samsung să aleagă să introducă mai întâi un smartphone cu afișaj în cascadă – Waterfall Display. Totuși este posibil ca această tehnologie avansată de ecran să nu fie folosită pentru un Samsung Galaxy S11 sau Galaxy S11+.

Compania sud-coreeană a depus o cerere de brevet de design pentru smartphone-urile Samsung Galaxy cu un ecran Waterfall Display, care se extinde pe aproape întreaga parte laterală a dispozitivului. Mai simplu spus, un afișaj cascadă este atunci când marginile laterale ale unui afișaj sunt curbate într-un asemenea unghi încât nu puteți vedea nici o margine laterală. Având această margine aparentă absentă, se creează un raport ecran-corp mult mai mare, pentru o vizualizare complet imersivă.

Mai există producători care au anunțat un smartphone cu așa-numitul ecran în cascadă. Vivo NEX 3 a fost introdus în septembrie 2019 ca primul smartphone din lume cu un ecran în cascadă. Pentru aceasta a fost utilizată tehnologia Samsung Display. De asemenea, Huawei Mate Pro 30 are un afișaj cascadă. Acest smartphone de ultimă generație nu este disponibil în Europa, probabil nici nu va fi lansat în Europa. Oppo este un alt producător chinez care a arătat un prototip al unui telefon cu afișaj în cascadă. Așadar așteptăm și un smartphone Samsung Galaxy cu un afișaj în cascadă.

Smartphone Samsung Galaxy cu afișaj în cascadă

Samsung are toate cunoștințele necesare pentru a introduce și un smartphone cu un ecran curbat tip cascadă. Ce mai oprește pe Samsung să lanseze un smartphone cu un astfel de ecran? La ecranul în cascadă marginile laterale merg efectiv până la mijlocul părții laterale a dispozitivului. În acest fel este puțin probabil să rămână loc pentru butoanele tradiționale, acestea trebuind relocate. Probabil Samsung vrea să aștepte până când tehnologia camerei de sub ecran este gata și să vadă unde va reloca butoanele fizice.

La jumătatea anului 2017, Samsung Electronics a solicitat un brevet de design pentru un smartphone cu un ecran care se extinde complet până la marginile laterale. Practic muchiile laterale sunt inexistente. Brevetul a fost aprobat pe 19 noiembrie 2019. Aprobarea a fost primită în Coreea de Sud, de către KIPO (Oficiul Coreean de Proprietate Intelectuală), dar și în America de la USPTO (Oficiul pentru brevete și mărci comerciale ale Statelor Unite) și în final de la OMPI (Oficiul Mondial pentru Proprietate Intelectuală). Astfel, Samsung a achiziționat acum drepturile de proprietate la nivel mondial pentru acest tip de design.

OMPI – Organisation Mondiale de la Propriété Intellectuelle sau WIPO – World Intellectual Property Organization este una și aceeși organizație, diferă doar denumirea, în franceză sau engleză. Este o agenție specializată a Națiunilor Unite și are sediul în Elveția la Geneva. OMPI are 191 de state membre, inclusiv România.

În cererea de brevet sunt incluse 9 schițe, care arată un smartphone Samsung Galaxy cu un design lateral practic fără margini laterale. Accentul designului din acest brevet este pus pe afișajul tip cascadă, care se derulează direct în jos pe lateral. Deși imaginile arată doar un ecran rotunjit pe o parte, afișajul poate fi rotunjit pe ambele părți. Marginile superioare și inferioare ale ecranului și sistemul camerei sunt prezentate în linii punctate pe schițe, ceea ce înseamnă că nu fac parte din designul înregistrat.

Posibil un ecran Waterfall Display pe Samsung Galaxy Note 11

Cu alte cuvinte, Samsung ar putea încă să ajusteze aceste tipuri de elemente de design. Astfel, camera selfie ar putea fi plasată și sub ecran. Cele mai recente modele de top sunt echipate cu o cameră în gaura ecranului, acest principiu ar putea fi aplicat și aici. În plus, este posibil ca acest smartphone Galaxy să aibă mai mult de două camere la spate.

Anul viitor sunt așteptate cel puțin trei smartphone-uri Samsung Galaxy de ultimă generație. Galaxy S11 și Galaxy Fold 2 vor fi lansate probabil în prima jumătate a anului 2020, iar Galaxy Note 11 este așteptat în a doua jumătate a anului. În ultimul timp, a devenit clar că designul seriei Galaxy S diferă foarte puțin față de seria Galaxy Note. Momentan se știu foarte puține lucruri despre Galaxy Note 11. Este posibil ca Samsung să aplice acest design anul viitor pentru viitoarea serie Samsung Galaxy Note 11.

SURSĂLetsgoDigital