Afișajul Samsung LTPO de 120Hz pe mai multe telefoane pliabile în 2021

417
Afisajul Samsung 120Hz LTPO va ajunge pe majoritatea telefoanelor pliabile 2021
Sursa Foto: via pocket-lint.com

Samsung va dezvălui cele mai noi telefoane pliabile, Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3, pe 11 august. Se spune că Google, Oppo, Vivo și Xiaomi planifică și ele lansarea de dispozitive pliabile în curând. Singurul lucru pe care acești producători îl au în comun este că viitoarele lor telefoane pliabile vor avea un ecran Samsung LTPO de 120Hz.

Samsung Display a dezvăluit anterior că dorește să extindă tehnologia ecranului pliabil către terți. Acum, o scurgere online majoră dintr-o sursă cu cunoștințe din interiorul lanțului de aprovizionare a dezvăluit și dimensiunile de ecran ale pliabilelor viitoare. Este vorba despre cunoscutul Ross Young, șeful Display Supply Chain Consultants.

Ecrane Samsung LTPO de 120Hz pe telefoanele pliabile din 2021

Cunoscutul analist în materie de afișaje Ross Young, susține că Z Fold 3 și Z Flip 3 de la Samsung vor avea afișaje Samsung LTPO de 120Hz. Galaxy Z Fold 3 va avea un ecran cu diagonala de 7,55 inch, iar Galaxy Z Flip 3 un ecran cu diagonala de 6,7 inch. Această tehnologie LTPO va permite fiecărui telefon să ruleze jocuri la cele mai bune rate de ecran posibile.

Conform Pocket-lint, care citează tot pe Ross Young, aceeași tehnologie de afișare va fi utilizată pentru pliabilele altor companii. În plus aflăm și diagonalele telefoanelor pliabile care vor fi lansate de Google, Oppo, Xiaomi și Vivo. Telefonul pliabil Google va avea diagonala 7,57 inch (19,23 centimetri) și telefonul pliabil Oppo de 7,11 inch (18,06 centimetri). Smartphone-ul Xiaomi va avea ecranul de 8,1 inch (20,57 cm), iar modelul Vivo, care va fi cel mai mare, de 8,2 inch (20,83 cm).

LTPO (low-temperature polycrystalline oxide) este un tip de afișaj OLED cu temperatură scăzută, un mix de TPS, LTPS și TFT. Acest ecran duce la o economie de energie de ~15%. Ecranele LTPO sunt mai scumpe și mai dificil de realizat.

Afișajul smartphone-ului dvs. folosește mai multă energie decât orice altă componentă. Tehnologia LTPO (Oxid policristalin cu temperatură scăzută) este preferată tehnologiei de afișare convențională. Principalul avantaj al LTPO constă în reducerea consumului de energie prin variația ratei de reîmprospătare. Tehnologia Samsung LTPO de 120Hz contribuie substanțial la îmbunătățirea duratei de viață a bateriei. Acest tip de ecran se află, printre altele, pe Samsung Galaxy S21 Ultra.