Dimensiunile afișajului exterior la Samsung Galaxy Z Fold 3 a apărut

370
Dimensiunea afisajelor lui Samsung Galaxy Z Fold 3 au aparut
Sursa Foto: SamMobile.com

Există o vorbă, ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să se împlinească. Se pare că nu este valabilă întotdeauna și acest lucru se aplică și la Samsung Galaxy Z Fold 3. Am tot cerut ecrane mai mari pe viitorul Galaxy Z Fold 3 și, din câte se pare, nu vom avea parte de așa ceva. Lucrurile nu sună deloc interesant, în principal datorită faptului că Samsung pare să reducă diagonala ecranul exterior comparativ cu Galaxy Z Fold 2.

Smartphone-ul pliabil de anul trecut a oferit un afișaj exterior cu diagonala de 6,2 inch (15,75 cm). Acum, conform surselor SamMobile, succesorul său va avea un ecran Super AMOLED de 5,4 inch (13,72 centimetri). Acest display va avea o rezoluție de 2.260 x 816 pixeli și un raport de aspect de 25: 9. Ambele, rezoluția și raportul, sunt neschimbate în comparație cu Galaxy Z Fold 2, conform aceleiași surse.

Galaxy Z Fold 3 cu ecran exterior mai mic

Au fost mai multe informații că Z Fold 3 va avea și compatibilitate S Pen și chiar slot pentru stylus. Poate fi acest ecran mai mic prețul plătit pentru S Pen? Pentru început, rămâne de văzut dacă S Pen-ul va fi învinuit pentru acest regres al ecranului exterior. A fost primul lucru la care ne-am gândit când am văzut diagonala noului ecran exterior de pe Z Fold 3.

Credem că un upgrade de 120Hz la ecranul orientat spre față ar compensa această reducere a diagonalei. Și, deși această reducere a dimensiunii ecranului, nu ne încântă nu ar fi o problemă foarte mare dacă ecranul interior va rămâne cu aceeași diagonală. Despre acesta nu avem deocamdată informații.

În 1989, GRiD Systems a lansat GRiDPad 1900, primul computer tabletă cu succes comercial. Cântărea 4,5 kilograme și avea un ecran pe care se putea scrie cu un stilus. Software-ul său GRiDPen a funcționat pe MS-DOS.

Având în vedere că este prima informație concretă despre despre Galaxy Z Fold 3 care apare după mult timp, vom vedea care vor fi implicațiile sale în continuare. Abilitatea de a pune în buzunar dispozitive cu ecran de tip tabletă a fost una dintre principalele atracții ale smartphone-urilor pliabile. Astfel de smartphone-uri au fost tentante cu mult înainte ca Samsung să le comercializeze. Dar această informație sugerează că Samsung pune stop la extinderea ecranului exterior.

Asta nu înseamnă că un smartphone pliabil trebuie să fie enorm pentru a putea concura pe piață. Dar s-ar părea că reducerea costurilor este prioritatea Samsung numărul unu în acest moment. Totuși Samsung Galaxy Z Fold 2, chiar dacă este extraordinar, a avut și are un preț mare. Nu putem decât să sperăm că această strategie va duce și la scăderi semnificative ale prețurilor pe nișa pliabilă.