Cu AI pe seria Galaxy S24 puteți șterge lucruri din videoclipuri

186
Cu AI pe seria Galaxy S24 puteti sterge lucruri din videoclipuri
Sursa foto: sammobile.com

Inteligența Artificială este în vizorul tuturor producătorilor de telefoane mobile și în anii următori aceasta va fi punctul principal în vânzarea acestora. Dacă telefoanele sunt acum inteligente (smartphone) în viitor vor fi și mai inteligente cu AI. Samsung pare să fi fost mai lent în adoptarea hardware-ului mai nou față de companiile din China, dar acest lucru se va schimba cu seria Galaxy S24.

Știm că firma sud-coreeană se concentrează pe utilizarea AI pentru a aduce mai multe funcții noi pe Galaxy S24. Printre altele este vorba despre fotografiile îmbunătățite în lumină scăzută și fotografii mai bune făcute cu ajutorul camerei de 200MP. O nouă informație susține, de asemenea, că va aduce mai multe funcții video AI în seria Galaxy S24. Este vorba de capacitatea de a șterge lucrurile nedorite din videoclipuri.

Conform SamMobile, care citează pe @BennettBuhner, One UI 6.1 va aduce mai multe funcții bazate pe inteligență artificială în Galaxy S24. Unele dintre ele vor fi lansate și pe telefoanele emblematice Galaxy din generația anterioară. În schimb, unele funcții vor fi rezervate doar pentru Galaxy S24. Prima caracteristică este procesarea AI pentru videoclipuri. Similar cu funcția Google Video Boost pentru smartphone-urile Pixel 9, One UI 6.1 va folosi AI pentru a procesa videoclipurile filmate cu Galaxy S24 pentru a le îmbunătăți. Mai mult, printre altele telefonul va putea elimina obiectele selectate din întrgistrarea video.

Anumite telefoane care rulează One UI 6.1 sunt capabile să retușeze fotografiile existente. De exemplu, atunci când editați o imagine pentru a corecta unghiul fără a decupa, spațiul gol va fi umplut cu conținut care se potrivește cu detaliile existente. Am mai scris despre această caracteristică.

William Shanks, un matematician amator englez, și-a petrecut o mare parte a vieții calculând valoarea lui π (pi) și nu a greșit până la a 528-a cifră. Eroarea a fost descoperită în 1944 de DF Ferguson folosind un calculator mecanic.

Se pare că One UI 6.1 aduce și un chatbot bazat pe inteligență artificială care poate răspunde la întrebări și poate rezolva probleme de matematică. Cu toate acestea, sursa informației nu este sigură dacă această caracteristică va fi disponibilă la lansare. Este posibil ca aceast chatbot să fie lansat la câteva săptămâni după lansarea seriei Galaxy S24.

Printre altele, viitoarele telefoane din seria Galaxy S24 vă pot monitoriza apelul pentru prelua toate informațiile importante din apelul vocal pentru a oferi sugestii, cum ar fi adăugarea de sarcini la lista de sarcini zilnice, efectuarea unei intrări în calendar și adăugarea de note importante. Galaxy S24 ar putea oferi, de asemenea, traducere live în timpul apelurilor vocale, reducând bariera dintre limbi și accente. În mod similar, AI poate converti bucăți de text (scris de mână/tastat) într-un rezumat scurt în Samsung Notes.

Sursă foto: TechRadar

De asemenea, @BennettBuhner a coroborat alte funcții bazate pe inteligență artificială care au fost anunțate mai devreme. Acestea includ un generator de imagini de fundal alimentat de AI, care se pare că este împrumutat din gama Google Pixel și făcut să funcționeze pentru One UI. Utilizatorii pot să adauge efecte pentru vreme pe ecranul de pornire și pentru imaginile de fundal ale ecranului de blocare. Se pare că Samsung va folosi învățarea profundă AI pentru protecția bateriei pe baza tiparelor de utilizare a smartphone-ului.