Samsung Gauss AI instruit de zeci de mii de lucrări academice

205
Samsung Gauss AI
Sursă foto: ProntoAI

Samsung a anunțat zilele trecute că deja colaborează cu Institutul Coreean de Științe ale Comunicațiilor și Informației (KICS) pentru a avea acces la lucrări academice legate de telecomunicații pentru a le folosi în formarea programului inteligenței sale artificiale. Vă reamintim că seria Galaxy S24 va avea multe capabilități de inteligență artificială sub forma lui Samsung Gauss și Galaxy AI.

Korean Institute of Communications and Information Sciences (KICS) este cea mai mare asociație academică pentru tehnologia informației și comunicațiilor. Acest institut a fost fondat în 1974 și a contribuit la susținerea industriei din Coreea de Sud, potrivit Samsung. Cheun Kyung-whoon, președintele executiv al Samsung, a spus că acesta este primul pas al unei colaborări semnificative între o companie IT globală și o asociație academică. Samsung va continua să extindă în viitor cooperarea cu asociațiile academice din diverse domenii.

Președintele executiv Samsung, Cheun Kyung-whoon, care conduce și Samsung Research, a semnat la sfârșitul săptămânii trecute acordul cu președintele Institutului Coreean de Comunicații și Științe Informaționale, Hong Een-kee, la campusul de cercetare și dezvoltare al companiei din Seul.

Acesta este primul pas al unei colaborări semnificative între o companie IT globală și o asociație academică.” A spuse președintele executive Cheun, potrivit SammyFans. „Samsung Electronics va continua să extindă cooperarea cu asociațiile academice din diverse domenii în viitor. Vom depune eforturi pentru a dezvolta cea mai bună tehnologie în viitor.”

Conform acordului, KICS va furniza companiei Samsung peste 20.000 de lucrări academice. Acestea vor fi folosite pentru a-și antrena modelul generativ de inteligență artificială – Samsung Gauss. Lucrările care acoperă diverse domenii ale sectorului telecomunicațiilor includ text, formule, grafice și cifre bazate pe fapte.

Limba coreeană este o limbă izolată adică, nu este înrudită genealogic cu nicio altă limbă. Coreea este considerată una dintre societățile cele mai omogene din punct de vedere etnic din lume. Etnicii coreeni reprezintă ~96% din populație.

Ministrul Științei și TIC, Lee Jong-ho, a numit acordul un „proiect de contribuție socială” pentru a spori competitivitatea industriei generative de inteligență artificială din Coreea. Pe măsură ce giganții tehnologici globali își consolidează pozițiile pe piața AI, Samsung a introdus Samsung Gauss AI. Compania a introdus și Galaxy AI, care va debuta cu seria Galaxy S24 luna viitoare.

Printre funcțiile sale principale se numără Samsung Gauss Language, un model de limbaj generativ care poate fi folosit pentru a compune e-mailuri, a rezuma documente și a traduce conținut. Alte două funcții sunt Samsung Gauss Code și Samsung Gauss Image. Toate cele trei funcții vor oferi utilizatorilor noi experiențe ale produselor Samsung.