Ce este caracteristica AI Stereo Depth Map din seria Galaxy S22?

306
Ce este caracteristica Samsung AI Stereo Depth Map din camera Galaxy S22
Sursa Foto: xda-developers.com

Samsung și-a anunțat cea mai recentă serie pentru 2022 constând din trei puternice telefoane. Întrucât acestea sunt produsele emblematice marca Samsung pentru anul acesta, vin cu specificații de top în toate departamentele, împreună cu diverse îmbunătățiri față de seria Galaxy S21 de anul trecut. Un aspect care pare să se fi îmbunătățit considerabil față de anul trecut sunt camerele. Caracteristica AI Stereo Depth Map – Hartă de adâncime stereo AI este la bordul seriei Galaxy S22.

Modelele Samsung Galaxy S22 și Galaxy S22+ au și camere mai noi, în timp ce Galaxy S22 Ultra primește și o mulțime de îmbunătățiri atât în ​​ceea ce privește hardware-ul, cât și software-ul. Conform XDA-Developers, una dintre caracteristicile evidențiate este noua hartă AI Stereo Depth de pe seria Galaxy S22.

Caracteristica AI Stereo Depth Map pe Galaxy S22

AI Stereo Depth Map este una dintre multele funcții noi ale camerei de pe seria de smartphone-uri Galaxy S22. Aceasta este o funcție bazată pe software care se bazează pe algoritmi AI pentru a îmbunătăți rezultatul imaginii atunci când faceți o fotografie folosind oricare dintre cele trei smartphone-uri din seria Galaxy S22.

După cum sugerează și numele, inteligența artificială joacă un rol important în acest sens. Samsung folosește algoritmi AI pentru a crea o hartă sofisticată de profunzime a scenei pe care o vei fotografia. Harta de adâncime este utilizată pentru a calcula cu precizie distanța dintre diferitele elemente din cadru și camera smartphone-ului. Astfel se obține o mapare adecvată a elementelor mai mici din cadru care sunt în general ratate.

Harta Babiloniană a Lumii – Imago Mundi este considerată cea mai veche hartă a lumii care a supraviețuit. În prezent este expusă la British Museum din Londra. Datează între anii 700 – 500 î.Hr. și a fost găsită orașul Sippar din Irak.

De exemplu, când facem clic pe o imaginea unei persoane, descoperim adesea că fața este focalizată, dar unele părți ale părului sunt neclare sau pătate. Acest lucru este valabil mai ales atunci când există elemente complexe în fundal, cum ar fi obiecte în mișcare sau obiecte în culori similare cu subiectul. Este exact ceea ce urmărește Samsung să rezolve cu funcția AI Stereo Depth Map. Acesta este ceva care rulează în fundal și nu trebuie să fie activată de către utilizatorul final.

Imagini mai precise și mai pline de detalii cu noile telefoane Samsung

Dacă sunteți cineva care face multe fotografii în modul portret, veți aprecia cu siguranță această funcție. Când fotografiați în modul portret, aparatul foto aplică o estompare artificială a fundalului sau bokeh, pentru a crea o separare între subiect și fundal. De multe ori, estomparea nu este foarte precisă, deoarece informațiile de profunzime obținute de software nu sunt perfecte. Ca urmare, unele aspecte ale subiectului, cum ar fi părul, ochelarii, părțile vestimentare etc., tind să devină neclare în fundal.

Samsung încearcă să rezolve această problemă cu AI Stereo Depth Map. Evidențiază chiar și elementele minuscule care altfel ar putea fi defocalizate și se asigură că acestea sunt focalizate împreună cu subiectul. Acest lucru poate fi util și când dați clic pe subiecte în mișcare, cum ar fi copiii sau chiar animalele de companie. Ideea acestei caracteristici este să nu faceți niciodată o fotografie care nu este focalizată sau cu unele părți ale ei neclare. O imagine clară vrea toată lumea într-o fotografie și exact asta își propune să ofere AI Stereo Depth Map.

Aceasta este una dintre numeroasele caracteristici noi introduce de Samsung cu seria Galaxy S22. Caracteristici ca acestea pot ademeni amatorii de fotografii pe smartphone-uri să facă trecerea la noul Galaxy S22 Ultra.