Câteva motive pentru care merită să cumperi un Samsung Galaxy S22 Ultra

637
Samsung Galaxy S22 Ultra cele mai bune caracteristici
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Lansat de puțin timp alături de Galaxy S22 și Galaxy S22+, Samsung Galaxy S22 Ultra este un telefon incredibil. Noul smartphone a fost cel mai așteptat dispozitiv emblematic Android din acest an și probabil va fi în topul vânzărilor Samsung. În acest articol vom, arunca o privire la la cele mai bune caracteristici ale Samsung Galaxy S22 Ultra.

Galaxy S22 Ultra este urmașul lui Galaxy S21 Ultra dar și se aseamănă foarte mult cu Samsung Galaxy S22 Ultra. Dispozitivul începe la același preț ca predecesorul său S21 Ultra, dar vine cu unele îmbunătățiri notabile. În timp ce noul design este cea mai clară schimbare, există multe alte upgrade-uri care nu sunt la fel de evidente. Mai jos vă prezentăm, via Makeuseof mai multe motive pentru care merită să cumpărați un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Ecran incredibil și S Pen încorporat cu Galaxy S22 Ultra

S Pen are un slot încorporat. Samsung Galaxy S22 Ultra este primul dispozitiv din seria S care vine cu un S Pen încorporat. În acest fel imită seria Galaxy Note, fiind un urmaș al modelului Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Având în vedere similitudinile tot mai mari dintre seria S și seria Note, Samsung a decis în sfârșit să le fuzioneze pe cele două.

S Pen-ul permite o experiență de scriere și desen de necrezut, cu o latență de doar 2,8 milisecunde. Practic nu se poate distinge de scrierea pe hârtie. De asemenea, vine cu tot felul de caracteristici mici, dar ingenioase, pentru a vă crește productivitatea. Alături de telefonul în sine, stiloul este și certificat IP68 pentru rezistență la apă și praf.

Hârtia a fost folosită din jurul anului 200 î.Hr. în China, pe atunci confecționată din mătase. Invenția hârtiei este atribuită oficial lui Ts’ai Lun în anul 105 d.Hr. (data documentării primei mențiuni a hârtiei chineze).

Cel mai strălucitor afișaj de pe un telefon. Galaxy S22 Ultra are cel mai strălucitor afișaj aflat vreodată pe un telefon. Are o luminozitate maximă de 1750 niți. Aceasta este o luminozitate mai mult decât suficientă pentru utilizarea de zi cu zi, chiar dacă petreci mult timp în aer liber. Dar sub lumina directă a soarelui, pur și simplu maximizarea luminozității poate duce uneori la o pierdere a calității imaginii, făcând ca negrul să pară spălăcit și culorile estompate.

Pentru a rezolva acest lucru, Vision Booster vă va mapa întregul afișaj și va îmbunătăți culoarea și lumina în mod corect, pentru a minimiza acest efect. De asemenea, afișajul vine cu tehnologia LTPO 2.0. Aceasta poate reduce rata de reîmprospătare de la 120 până la doar 1 Hz atunci când te uiți la ceva static pentru a economisi durata de viață a bateriei.

Patru ani de actualizări Android și un procesor de 4nm

Patru ani de actualizări Android. Începem prin a spune că este un lucru incredibil. Un lucru care telefoanelor Android le-a lipsit întotdeauna în comparație cu iPhone-urile este suportul software îndelungat. În timp ce primul oferă în cel mai bun caz trei ani de actualizări majore ale sistemului de operare, cel de-al doilea ajunge la cinci până la șase ani.

Acum cu seria Galaxy S22 Samsung oferă un total de patru ani de actualizări Android. Aceasta înseamnă că dispozitivul dvs. Galaxy S22 Ultra va putea face upgrade la Android 16, făcându-vă mai ușor să vă păstrați dispozitivul mai mult actualizat cu cele noi lucruri în materie de software.

Procesor nou de 4nm. Împreună cu patru ani de actualizări de software, primești și un nou cipset fabricat cu tehnologia de 4nm. În funcție de locația dvs., acesta este fie Snapdragon 8 Gen 1, fie Exynos 2200. Ambele procesoare sunt incredibil de puternice! Pot face mai multe sarcini și sunt perfecte pentru jucători și utilizatorii de putere.

Procesorul Qualcomm folosește GPU Adreno 730, în timp ce Samsung Exynos (realizat în colaborare cu AMD) folosește noul GPU Xclipse 920 bazat pe arhitectura RDNA 2. Pentru referință, aceasta este aceeași arhitectură grafică găsită în PlayStation 5. Deși cipurile arată rezultate ușor diferite în teste, este puțin probabil să observați vreo diferență majoră în lumea reală.

Încărcare rapidă de 45W și stocare de 1TB pe Galaxy S22 Ultra

Încărcare rapidă de 45W. În timp ce Galaxy S21 Ultra a fost limitat la 25W, S22 Ultra are încărcare rapidă de 45W. Samsung spune că vă poate încărca telefonul de la gol la 50% în 30 de minute. Acest lucru nu este impresionant, deoarece am văzut deja telefoane chinezești care depășesc 100W, dar este totuși un plus binevenit.

Optimizarea Snapchat. Aplicațiile de social media parcă funcționează mai bine pe iPhone-uri decât pe telefoanele Android. Acest lucru se datorează faptului că ecosistemul iOS este mai standardizat, în timp ce ecosistemul Android este mai dezordonat.

Dar pentru seria S22, Samsung a încheiat un parteneriat cu Snapchat pentru a optimiza platforma de socializare pentru a profita de sistemul de cameră și de actualizările software. Aceasta înseamnă că puteți face fotografii și video mai clare, cu performanțe mai bune în lumină scăzută. De asemenea, puteți utiliza diferitele camere de pe seria S22 pentru fotografii cu unghi larg și portret mai bune.

Opțiune de stocare internă de 1TB. Samsung Galaxy S22 Ultra vine, de asemenea, cu o opțiune de stocare maximă de 1TB. Varianta cu 1TB este disponibilă pentru cumpărare doar pe site-ul oficial Samsung. Ultima dată când am văzut asta într-un telefon Samsung a fost în 2019 cu Samsung Galaxy S10+. Pentru majoritatea oamenilor, este puțin exagerat, deoarece cel mai probabil nu aveți nevoie de atât de mult spațiu.

Cu toate acestea, pentru jucători, creatori și utilizatori de putere, acest lucru poate fi util. În acest fel puteți descărca jocuri mai intense din punct de vedere grafic; puteți face clic pe nenumărate fotografii și videoclipuri de înaltă rezoluție; puteți stoca tone de filme; emisiuni TV și multe altele. Telefonul nu are slot Micro-SD, dar la atâta cantitate de RAM și stocare poate nici nu este nevoie.

Calitate mai bună a imaginilor și Expert RAW pe Galaxy S22 Ultra

O calitate mai bună a imaginii. Experiența foto pe S22 Ultra este semnificativ mai bună decât la predecesorul său. Pentru început, dimensiunea pixelilor este acum cu 123% mai mare, pentru mai multe detalii și culori mai precise. Obiectivul camerei are acoperire ant-ireflex, care ajută lumina să ajungă la senzorul camerei cu mai puține reflexii, furnizându-i mai multe date pentru o claritate suplimentară.

În plus, de fiecare dată când faceți o fotografie, camera va face de fapt două simultan. Una va fi pentru detalii cu senzorul de 108MP și alta pentru luminozitate cu senzorul de 12MP și apoi le va îmbina. Rezultă o fotografie generală mai luminoasă și mai detaliată, mai ales atunci când faceți fotografii cu zoom.

Stabilizare mai bună și fotografii cu lumină scăzută. Camera principală a lui S22 Ultra are acum un unghi de corecție cu 58% mai larg pentru o mai bună stabilizare optică a imaginii. Aceasta înseamnă că obiectivul camerei se poate mișca fizic mai liber pentru a compensa mișcarea mâinii în timpul fotografierii. Acest lucru are ca rezultat fotografii și videoclipuri mai clare.

Dar a avea un hardware excelent nu este suficient când înregistrați videoclipuri noaptea sau în lumină scăzută. Pentru aceasta, Video Digital Image Stabilization, sau VDIS, folosește software pentru a echilibra videoclipurile. VDIS analizează de patru ori datele de mișcare de la tremuratul camerei și ajustând în consecință.

Aplicația Expert RAW Camera. Galaxy S22 Ultra are aplicația Expert RAW, concepută pentru fotografi profesioniști. Caracteristica vă oferă control deplin asupra obiectivelor camerei, permițându-vă să faceți fotografii în format brut de 16 biți și să modificați manual setările ISO, balansul de alb, AF și expunerea. Spre deosebire de aplicația implicită pentru cameră, fotografiile pe care le faceți cu această aplicație nu vor pierde datele de imagine și, prin urmare, vor fi extrem de personalizabile.