8 Pași pentru alegerea bateriei externe (cum o aleg pe cea mai bună?)

5222

Bateriile externe au invadat încet încet, viața noastră de zi cu zi aproape fără să observăm. Chiar și un smartphone cu cea mai bună durată de viață a bateriei, ne va lăsa în pană de curent la un moment dat. Majoritatea utilizatorilor folosesc dispozitivele lor de dimineața până seara, fără a avea posibilitatea sau timpul efectiv necesar pentru a le reîncărca.

Astăzi aproape că nu putem trăi fără smartphone-urile noastre, ele sunt veritabile calculatoare de buzunar, care ne permit să rămânem conectați cu lumea, ne permit să ne relaxăm cu diferite jocuri, să facem plăți, ne însoțesc la focul de muncă, ne iau tensiunea, fac fotografii etc. Încă nu știu să gătescă! Dar nu este niciodată prea târziu!

Unele chiar sunt mai puternice decât calculatoarele. Problema este că producătorii nu sunt încă în măsură să ofere smartphone-uri a căror autonomie este pe măsura dorințelor noastre.

Unii utilizatori folosesc o baterie detașabilă prin achiziționarea altei baterii și o înlocuiesc pe cea descărcată în timpul zilei, dar alte telefoane nu au bateria amovibilă și trebuie să recurgem la alte soluții.

Cum să alegeți bateria externă potrivită

Din fericire, acum avem baterii externe disponibile care pot încărca smartphone-ul oriunde și oricând. Cu toate acestea, nu toate bateriile externe sunt bune și unele pot accelera degradarea bateriilor din smartphone.

Aici aveți un mic ghid prin care vă vom ajuta să alegeți bateria externă potrivită pentru telefon.

  • În primul rând verificăm dacă este compatibilă bateria externă! – Unele baterii externe de pe piață nu sunt compatibile cu smartphone-urile sau tabletele. Sunt unele modelele care nu acceptă anumite dispozitive, în principal din cauza unei nepotriviri între tehnologiile USB. Deci, asigurați-vă că telefonul smartphone sau tableta (sau chiar PC-ul) apare printre produsele compatibile cu bateria externă care vreți să o achiziționați.
  • Verificați caracteristicile tehnice ale bateriei – Unii producători nu menționează toate produsele compatibile cu bateriile externe. De cele mai multe ori, ei menționează doar cele mai bune produse aflate în vânzare, de exemplu dispozitivele Samsung sau Apple. Nu vă faceți griji, deoarece puteți determina personal dacă bateria externă este compatibilă cu aparatul. Prin urmare, trebuie să comparați informațiile de pe bateria din smartphone cu cele ale bateriei externe. Primul element care trebuie analizat este intensitatea ambelor dispozitive. În general, 1 A (Amper) este suficient pentru smartphone-uri. Pentru tablete este necesară o baterie externă cu o intensitate de 2 A.

Amperul este unitatea de măsură pentru intensitatea curentului electric. Numele vine de la André-Marie Ampère un fizician și matematician francez. Este considerat unul dintre fondatorii electromagnetismului.

Luați în calcul capacitatea și porturile USB!

  • Dimensiunea fizică a bateriei – Încărcătoarele portabile vin în toate formele, de diferite dimensiuni și greutăți. Dimensiunea fizică și capacitatea bateriei merg mână în mână. Dacă sunteți în căutarea unui încărcător ultra portabil, va trebui să sacrificați mărimea bateriei.
  • Capacitatea bateriei – Atunci când încărcați telefonul smartphone cu o baterie externă, energia se pierde în timpul conversiei tensiunii bateriei prin USB. Este ceea ce se numește pierdere de energie. Între capacitatea totală a bateriei externe și energia livrată pentru încărcare, este o pierdere care poate ajunge până la 50%. Dacă doriți să reîncărcați o baterie de 3.000 mAh, veți avea nevoie de un acumulator extern de 6.000 mAh pentru încărcare completă și eficientă.
  • Porturile USB – Cu cât mai multe porturi are baterie externă, cu atât mai multe dispozitive puteți încărca. Cele mai multe baterii externe vin cu 2 porturi: un port de 1 A și un port de 2 A. Aceste numere indică rata maximă de încărcare în amperi. Cu cât este mai mare amperajul, cu atât dispozitivul se va încărca mai repede, presupunând că este compatibil. Bateriile externe pentru încărcarea laptopurilor trebuie să aibă un port USB de 3 A.

Pentru siguranță alegeți o marcă cunoscută

  • Carcasă și material – Dacă intenționați să utilizați bateria externă în aer liber, trebuie să vă orientați spre o carcasă a bateriei care să fie dintr-un material durabil, cum ar fi aluminiu sau silicon.
  • Alegeți o marcă cunoscută – Într-o piață mai mult sau mai puțin globalizată, când putem face fără să ezităm achiziții pe internet din toate colțurile lumii trebuie să fim foarte atenți pe ce dăm banii. Bateriile externe sunt multe și în special pentru toate buzunarele. Cât puteți nu cumpărați o baterie „fără nume“. Cel mai bine este să vă orientați spre bateriile de peste 6.600 mAh, până la 20.000 mAh. Acestea vă permit o reîncărcare rapidă, cu pierderi mici și două până la trei cicluri de încărcare.
  • Timpul de încărcare – este de importanță capitală. În mod clar cele mai bune baterii externe sunt cele create de producători pentru propriile produse. Samsung sau Sony fac baterii excelente pentru dispozitivele lor, aceste baterii sunt astfel calibrate și optimizate pentru un randament de încărcare maxim și un timp de încărcare cât mai scurt. Încercați pe cât posibil să folosiți baterii produse de aceeași firmă care a fabricat și telefonul! Baterie externă fabricată de Samsung, pentru smartphone Samsung.

În funcție de obiceiurile și hoby-urile care le aveți, în funcție cât de mult solicitați smartphone-ul și nu doriți să fiți deconectat de la lume, bateriile externe își pot dovedi utilitatea, acest mic ghid pentru alegerea unei baterii sperăm să vă fie util.