Acasă Stiri Samsung cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume și în 2019

Samsung cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume și în 2019

Samsung continuă să dețină coroana de cel mai mare producător și furnizor de smartphone-uri din lume și în 2019. Recent, compania de studiu de piață Strategy Analytics a publicat datele pentru anul 2019, conform SamMobile. A fost un an bun pentru Samsung, cel puțin în măsura în care nu a considerat că vânzările de smartphone-uri merg pe o traiectorie descendentă.

Conform celor mai recente date de la Strategy Analytics, Samsung și-a menținut statutul de cel mai mare furnizor de telefoane inteligente din lume în 2019. Compania a livrat 295,1 milioane de telefoane pe parcursul întregului an 2019. Cu această cifră enormă Samsung a avut o cota de piață de 20,9%. La sfârșitul anului 2018, acestă cifră era de 291,3 milioane de smartphone-uri și o cotă de piață de 20,3%.

Samsung a fost depășită de Apple în trimestrul patru din 2019

În trimestrul patru din 2019 compania Samsung a fost depășită de Apple. Compania americană înregistrând vânzări puternice pentru seria iPhone 11, în special în Asia și America de Nord. Vânzările Samsung au scăzut cu 1% în Q4 2019 față de trimestrul patru din 2018, deși cota de piață a rămas aceeași la 18%.

În general, Samsung a reușit să-și mențină avantajul pe baza performanțelor bune pe toate segmentele de preț. Au fost în prim plan modelele din seria Galaxy A (2019), cum ar fi Galaxy A50, Galaxy A40 și Galaxy A20 și modelele din seria Galaxy S și Galaxy M. Dar, este o poveste cu totul diferită în ceea ce privește veniturile și profiturile provenite din vânzări.

Huawei Technologies Co, Ltd. este o companie fondată în 1987 de Ren Zhengfei și are sediul în Shenzhen, China . Huawei avea peste 194.000 de angajați în toată lumea în 2019. Aproximativ 76.000 dintre aceștia fiind angajați în cercetare și dezvoltare.

Huawei este cel mai puternic concurent al companiei Samsung în 2019. Acesta a câștigat teren și este tot mai aproape de Samsung. De fapt, Huawei a avut o creștere, trecând de la o cotă de piață de 14,4% în 2018 la 17% în 2019. Dar, Huawei este de așteptat să aibă probleme pentru a menține această creștere. Probabil va începe declinul, pentru că în ultimul timp Huawei a vândut smartphone-uri fără servicii Google. Pentru Huawei mai intră în calcul interdicțiile și presiunile continue din partea administrației Trump, privind colaborarea acesteia cu serviciile secrete din China.

Apple a ocupat locul trei cu o cotă de piață de 14% urmată de Xiaomi cu 8,8% și Oppo cu 8%. Alte companii au o pondere de 31,1% din cota globală a vânzărilor de smartphone-uri în 2019. Amintim aici Sony, Motorola, Nokia, Vivo sau Realme.

Creșterea livrărilor de smartphone-uri în 2020 sub semnul incertitudinii

Linda Sui, director la Strategy Analytics, a declarat: „Cererea de smartphone-uri la nivel mondial rămâne deocamdată mică. Au fost scăderi în China, echilibrate de o creștere în India și Africa. Livrările de smartphone-uri în ultimul an au atins 1,41 miliarde bucăți, scăzând cu 1% de la 1,43 miliarde în 2018. În viitor, războaiele comerciale dintre SUA și China dar și spaima pentru coronavirus vor fi printre obstacolele din calea creșterii smartphone-urilor în 2020”.

Stiri

Samsung Galaxy S22+ va avea o cameră foto de 50MP

După ce Samsung a lansat trei telefoane cu seria Galaxy S21 la începutul acestui an, un al patrulea model este așteptat la...

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...

Tableta Galaxy Tab S7+ 5G primește patch-ul de securitate din septembrie

Cea mai recentă și cea mai mare tabletă high-end Samsung a primit un nou patch de securitate. Tableta Galaxy Tab S7+ 5G...