Algoritmul Suprema pentru senzorul ultrasonic Qualcomm pe Galaxy S10

810

Știm deja că seria Galaxy S10 va fi echipată cu o funcție de recunoaștere a amprentelor digitale pe două modele. Compania Suprema realizează algoritmul de recunoaștere a amprentelor digitale și Qualcomm senzorul ultrasonic ce se va afla pe Galaxy S10. Suprema a anunțat că a semnat un acord cu Qualcomm pentru a-i folosi algoritmul de amprentă digitală. Algoritmul Suprema se aplică în cazul utilizării senzorilor Qualcomm, potrivit ETNews.

Afișarea recunoașterii amprentelor digitale este o tehnică pentru a determina dacă un utilizator are acces la telefon, prin citirea formei unei amprente digitale pe ecran. Samsung Electronics se pregătește pentru a lansa primul smartphone Galaxy S10 cu această funcție.

Senzorul care citește recunoașterea amprentei afișate este furnizat de Qualcomm, iar algoritmul este furnizat de Suprema. Senzorul recunoaște forma amprentei digitale, iar algoritmul este un software care identifică amprenta prin colectarea și analizarea datelor capturate de senzor.

Algoritmul Suprema pentru Galaxy S10 are versiunea Biosign 3.0

Suprema a semnat un acord cu Qualcomm pentru folosirea algoritmului său. În conformitate cu acest acord, oriunde se utilizează senzorii de amprentă Qualcomm, va fi implementat algoritmul Suprema. Suprema are un aranjament cu Samsung începând de la lansarea lui Samsung Galaxy J5. Samsung folosește tehnologia furnizată de Suprema pentru funcționarea software-ului de recunoaștere a amprentelor digitale. Senzorii fabricați de Qualcomm sunt mai cunoscuți ca senzori ultrasonici. Actualul algoritm de identificare este versiunea Biosign 3.0, iar acordul cu Qualcomm acoperă numai acest lucru. Suprema căută să-și extindă prezența în domeniul smartphones adăugând tehnologia de recunoaștere a feței pe lângă senzorul de amprentă digitală.

Suprema este o companie din Coreea de Sud fondată în anul 2000. A fost clasată de IHS Markit în 2017 ca Nr.1 în Biometric Access Control. Algoritmul Suprema este considerat cea mai fiabilă soluție din lume. Produsele companiei sunt vândute în peste 100 de țări din întreaga lume. Clienții săi includ companii precum Samsung, Hitachi, General Electric sau Siemens.

Algoritmul este optimizat pentru viteză mare de recunoaștere

La momentul anunțării contractului cu Suprema, Qualcomm nu a știut despre aplicarea acestui algoritm pe Galaxy S10. Cu toate acestea, este clar că senzorul Qualcomm este instalat pe Galaxy S10, iar algoritmul Suprema este furnizat senzorului Qualcomm. În februarie 2018, compania a lansat BioSign 3.0 la Mobile World Congress (MWC) și a urmărit în mod activ dezvoltarea de soluții integrate cu mai multe companii de senzori de amprentă. Suprema BioSign 3.0 este optimizat pentru caracteristicile imaginii obținute de la senzorul de amprentă in-display, oferind un nivel ridicat de performanță și viteză mare de recunoaștere.

Seria Galaxy S10 este a 10-a aniversare a smartphone-urilor Samsung Galaxy. Suprema aduce algoritmul iar Qualcomm adăugă senzorii la seria Galaxy S10. Amprente digitale pe ecranele Infinity-O Super AMOLED aflate pe S10 pot fi recunoscute chiar și atunci când pe degete există praf, apă sau alte murdării.