Alphawave Semi și Samsung își extind colaborarea pentru AI și centrele de date

103
Alphawave Semi și Samsung
Sursa foto: awavesemi.com

Alphawave Semi este lider global în conectivitate de mare viteză pentru infrastructura tehnologică mondială. Confruntată cu creșterea exponențială a datelor, tehnologia Alphawave Semi permite transfer de date mai rapid, mai fiabil și cu performanțe mai mari la o putere mai mică. Acum Alphawave Semi și Samsung au anunțat extinderea colaborării pentru a include nodul de proces de 3nm al companiei Samsung.

Clienții platformei Samsung Foundry beneficiază acum de cele mai avansate tehnologii IP și chiplet de conectivitate de înaltă performanță de la Alphawave Semi. Este vorba inclusiv de Ethernet de 112 Gigabiți pe secundă (Gbps) și interfețe PCI Express Gen6/CXL 3.0 pentru a construi sisteme complexe pe cip. Acestea trebuie să țină pasul cu cerințele în creștere rapidă ale aplicațiilor cu consum mare de date, cum ar fi AI generativă și infrastructura asociată cerută de centrele de date globale.

Colaborare Alphawave Semi și Samsung pentru AI

Conectivitate PHY IP de înaltă performanță a Alphawave Semi, inclusiv Ethernet de 112 Gbps și PCIe Gen6/CXL3.0, și Universal Chiplet ExpressTM (UCIeTM) sunt disponibile în nodurile Samsung Foundry. Alphawave Semi le oferă și ca subsisteme IP complet integrate împreună cu IP-ul controlerului.

Un chiplet este un mic circuit integrat care conține un subset bine definit de funcționalități. Este conceput pentru a fi combinat cu alte chiplet-uri într-un singur pachet. Acest lucru oferă mai multe avantaje față de un sistem tradițional pe cip.

„Alphawave Semi este un partener cheie pentru Samsung Foundry. Ambele companii sunt lideri consacrați din industrie în soluții IP și chiplet de conectivitate de înaltă performanță. Suntem foarte încântați să colaborăm profund cu Alphawave Semi pe mai multe generații de procese, inclusiv 5nm și 4nm, iar acum 3nm.” A spus Jongshin Shin, vicepreședinte corporativ al dezvoltării IP Foundry la Samsung Electronics, potrivit Thefastmode. „Așteptăm cu nerăbdare multe alte oportunități de a folosi IP-ul de conectivitate Alphawave Semi în platforma Samsung Foundry.”

„Conectivitatea centrelor de date trece printr-o transformare remarcabilă datorită creșterii aplicațiilor AI generative. Pe lângă faptul că permite infrastructura AI, tehnologia Alphawave Semi permite și conectivitatea în centrele de date care găzduiesc soluții AI.” A spus Tony Pialis, CEO și co-fondator al Alphawave Semi. „Suntem încântați să extindem colaborarea noastră profundă cu Samsung Foundry la nodul de 3nm. Astfel vom valorifica cele mai avansate tehnologii IP de conectivitate de mare viteză. Vom oferi noi niveluri de performanță, flexibilitate și scalabilitate clienților hiperscalare și infrastructuri de date.”

Produsele Alphawave Semi personalizate sunt implementate de clienți globali în centre de date, rețele, AI, 5G și vehicule autonome. Fondată în 2017 de o echipă tehnică de experți IT, Alphawave Semi accelerează infrastructura de date a lumii digitale. Pentru a afla mai multe despre Alphawave Semi, vizitați: awavesemi.com.