Always On Display consumă bateria telefonului? Iată cum rezolvați!

587
Always On Display consuma bateria
Sursa Foto: SamMobile.com

Always On Display (AOD) a fost o caracteristică pe telefoanele Samsung de mult timp. Caracteristica a ajuns în sfârșit și pe iOS, iar Apple crede că are o implementare și mai bună decât pe telefoanele Samsung. AOD nu consumă foarte mult din baterie, dar în aceste zile când durata de viață a bateriei este foarte prețioasă, trebuie luat în considerare și acest consum.

În acest fel unii utilizatori iau în considerare să oprească Always On Display, mai ales pe dispozitivele Galaxy cu baterii mici, potrivit SamMobile. Amintim aici doar pe Samsung Galaxy Z Flip 3/4 sau modelul de bază din seria S22, Samsung Galaxy S22. Tehnologia Always On Display fost introdusă pentru prima dată de Nokia în 2009 în N86. Din 2010 a fost adoptată pe scară largă de mai multe telefoane.

Puteți seta Always On Display doar pentru anumite notificări

Dar stați: chiar trebuie să dezactivați funcția Always On Display? Ei bine, asta a fost adevărat de mulți ani, dar în versiunile recente One UI (4.x și mai mult), AOD nu trebuie să fie atât de obositor datorită unei setări care îl pornește numai atunci când aveți noi notificări. Noua setare poate funcționa ca un înlocuitor pentru vechea lumină LED de notificare pe care o aveau telefoanele Samsung.

Un telefon compatibil AOD menține o porțiune limitată a ecranului aprinsă în modul de repaus. Always on Display arată în mod implicit ora, data și starea bateriei, dar și alte notificări. AOD are un consum suplimentar de baterie cu aproximativ 3%.

Cu excepția cazului în care primiți notificări practic în fiecare minut al zilei, această setare specială este ceva ce toată lumea ar trebui să încerce. Pentru a seta AOD să se activeze numai pentru notificări noi trebuie să deschideți aplicația Setări. Continuați la Ecran de blocare și atingeți Always On Display – Întodeauna pe afișaj. Apoi selectați opțiunea Afișare notificări noi. Și gata, asta e!

Sursă foto: sammobile

Odată ce AOD este configurat în acest fel, va menține ecranul aprins doar atâta timp cât există o nouă notificare pe care nu ați verificat-o sau nu ați șters-o din umbra de notificare. Astfel economisiți bateria dispozitivului în comparație cu Always On Display oprit toată ziua.