Comparație Galaxy S21 vs Galaxy S22: ce diferențe sunt?

1014
Comparație Galaxy S21 vs Galaxy S22
Sursa foto: Google

Am făcut tot felul de comparații între telefoanele din seria Galaxy S21 și seria Galaxy S22. Două din smartphone-urile din aceste serii, cele mai ieftine, nu le-am pus niciodată față în față. Ambele modele sunt variantele cele mai mici din cele două serii fără să luăm în calcul modelele Fan Edition. Deci să vedem ce diferențe sunt între Galaxy S21 vs Galaxy S22.

Fiind telefoane emblematice și modelele cele mai accesibile ca preț din seria Galaxy S21 și Galaxy S22, au avut și au mare trecere printre fanii Samsung. De obicei modelele Ultra din cele două serii au furat toate privirile și atrag atenția în continuare cumpărătorilor. Dar cele două modele mai mici – Galaxy S21 și Galaxy S22 – reprezintă o alegere mai practică și mai sensibilă pentru majoritatea cumpărătorilor. În timp ce cele două telefoane Galaxy de bază arată foarte asemănător, modificările din interior sunt ceva mai importante.

Samsung Galaxy S22 împărtășește multe cu predecesorul său, dar iese în evidență datorită noilor camere, a construcției din sticlă și metal și a duratei de viață mai lungi. Samsung va actualiza software-ul timp de patru ani. Galaxy S22 are un procesor mai nou, va dura mai mult decât Samsung Galaxy S21 și se simte mai premium în mâini. Este cu siguranță câștigătorul aici. În tabelul de mai jos aveți cele două modele față în față cu specificații și caracteristi pentru a putea discerne mai bine care model vi se potrivește.

Linkurile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Design: Samsung Galaxy S22 vs Galaxy S21

Dacă te uiți la Galaxy S21 și Galaxy S22 – sau chiar la variantele lor „Plus” corespunzătoare – unul lângă altul, este destul de greu să spui care este unul sau altul. În timp ce la prima vedere cele două sunt destul de identice, există câteva modificări mai subtile la exterior.

Samsung Galaxy S22 se bazează pe deja excelentul Samsung Galaxy S21. Se observă imediat că Galaxy S21 și Galaxy S22 au un design care îmbină perfect modulul foto cu partea laterală a telefonului. Este un aspect curat și ne bucurăm să vedem că Samsung îl aduce înapoi pentru 2022. În orice caz, designul se simte mai rafinat de data aceasta.

La fel ca Galaxy S21, toate cele trei telefoane Galaxy S22 stau fără efort în mână datorită marginilor lor rotunjite. Modelele Galaxy S22 și S22+ poartă această temă cu colțuri rotunjite, lucioase și dinamice. Sunt disponibile și noi culori de verde și aur roz în comparație cu Galaxy S21+ și Galaxy S21.

Galaxy S22 nu este la fel de înalt ca Galaxy S21, deoarece Samsung a redus cu 0,3 inch înălțimea noului telefon pentru a găzdui un ecran mai mic. În consecință, orice husă Galaxy S21 pe care o aveți este puțin probabil să se potrivească noului telefon Samsung. Galaxy S22 vine în negru, alb, verde și aur roz. A dispărut violetul de lavandă de la Galaxy S21, care era destul de drăguț. Dar noul verde compensează mai mult.

Display și procesor: Galaxy S21 vs Galaxy S22

Deși noile telefoane arată similar cu cele de anul trecut, dimensiunile afișajului diferă ușor. Galaxy S22 are un ecran Dynamic AMOLED de 6,1 inch (15,49 cm) față de Galaxy S21 Dynamic AMOLED de 6,2 inch (15,75 cm).

În timp ce rezoluțiile au rămas în mare parte aceleași (FHD+), Samsung a îmbunătățit capacitățile ratei de reîmprospătare pentru S22. Galaxy S21 putea crește rata de reîmprospătare la 120 Hz, dar ar putea scădea doar la 48 Hz. Acest lucru nu a ajutat prea mult la durata de viață a bateriei, deoarece ambele modele S21 au avut performanțe semnificativ mai slabe cu modurile de rată de reîmprospătare adaptive activate. Cel mai interesant lucru este gama mai largă pentru modul de rată de reîmprospătare adaptivă. O gamă între 10 Hz și 120 Hz este mai bună și ar trebui să ajute experiența generală să se simtă mai lină pe Galaxy S22.

Galaxy S22 folosește procesorul Snapdragon 8 Gen 1 (Exynos 2200 în Europa), mai rapid în toate circumstanțele. Este de la sine înțeles că poate gestiona aplicațiile tale obișnuite fără a transpira. Dar, în același timp, este destul de dificil să facem o diferență între acesta și cip-ul emblematic anterior, Snapdragon 888. Folosirea lui Galaxy S21 în 2022 se simte la fel de rapidă și, cel mai probabil, va continua să facă acest lucru pentru cel puțin încă câțiva ani, având în vedere spațiul amplu de performanță cu care a venit Snapdragon 888.

Ceea ce funcționează atât pentru Galaxy S22, cât și pentru S21 este suportul software al acestora. Samsung a promis patru actualizări Android lider în industrie pentru ambele. Deoarece Galaxy S22 vine cu cea mai nouă versiune Android 12 din cutie, va fi acceptat încă un an. Acesta este un motiv pentru a alege un Galaxy S22 dacă doriți să păstrați telefonul mai mult de patru ani, dar dacă, de obicei, vă schimbați telefonul în mai puțini ani decât atât, nu este nicio diferență.

Camere foto la modelele S22 și S21

Departamentul foto este locul unde cele două sunt substanțial diferite. Ambele telefoane au triple-camera, dar cam aici se termină asemănările. Camera principală al lui Galaxy S22 este de 50MP (f/1,8), în timp ce S21 are o cameră principală de 12MP (f/1,8). Pentru ultra-wide, S22 și S21 par să împărtășească aceeași configurație de 12MP (f/2,2).

Pentru teleobiectiv, telefoanele diverg din nou. Pe telefonul mai nou, primești o cameră de 10MP (f/2,4) cu un zoom optic complet de 3x, în timp ce S21 are un senzor hibrid 3x (f/2,0) de 64MP. Și în partea din față, Galaxy S22 are o cameră frontală de 10MP (f/2,2), la fel ca Galaxy S21 de 10MP (f/2,2).

În ceea ce privește software-ul foto, Galaxy S22 are mai multe în comun cu Galaxy S21. Este foarte probabil ca Galaxy S21 să obțină aceleași caracteristici printr-o actualizare software. Alte funcții S21 revin la S22, cum ar fi Zoom Lock și Modul Director. Fotografiile de pe Galaxy S22 și Galaxy S21 vor arăta suficient de asemănătoare pentru majoritatea oamenilor, deși noul telefon ar trebui să avanseze cu performanța în modul noapte și portret. În cazul celui din urmă, Samsung a menționat o hartă stereo de adâncime, ceea ce înseamnă că efectul bokeh va fi mai inteligent și va ține cont de aspecte mai asemănătoare omului, cum ar fi părul.

Galaxy S22 și Galaxy S21 vor împărtăși același zoom digital maxim la 30x. Cu Zoom Lock, telefoanele vă pot stabiliza în mod inteligent imaginea mărită în vizor, ajutând să obțineți o fotografie mai bună.

Baterie pe Galaxy S21 vs Galaxy S22

Cel mai mare compromis pe care Samsung a trebuie să-l facă cu acest S22 compact este bateria mai mică. Aveți o  baterie de 3.700 mAh față de 4.000 mAh pe Galaxy S21, ceea ce reprezintă o reducere de aproape 8%. Este o schimbare importantă pentru un telefon care nu avea o durată de viață a bateriei extraordinară.

Dar, Samsung a compensat această dimensiune mai mică a bateriei cu cipuri mai eficiente din punct de vedere energetic și o nouă tehnologie de afișare. După cum probabil ați ghicit, un dezavantaj major al unui telefon mai mic este că pierdeți mult spațiu pentru baterie, mai ales pentru că majoritatea celorlalte componente rămân exact aceeași dimensiune.

În timp ce Galaxy S22 nu a devenit mult mai mic pe hârtie, capacitatea bateriei cu siguranță au făcut-o. Pentru toate telefoanele de pe piață durerea mare a utilizatorilor este durata de viață a bateriei. Deci o capacitate a bateriei mai mică pe Galaxy S22 atrage imediat atenția. Sigur că durata de viață a unei baterii de smartphone este extrem de relativă. Intră aici mai mulți factori despre care am scris de mai multe ori. Dar, indiferent de acest lucru, cu Galaxy S22 și Galaxy S21 treceți peste o zi de utilizare intensă a telefoanelor.

Scurte concluzii

În timp ce Samsung Galaxy S22 este în mod clar cel mai bun telefon dintre cele două, schimbările sunt mai degrabă progresive, decât inovatoare. Este un smartphone mai bun, da, dar doar puțin, iar beneficiile sunt relativ minore și trebuie să subestimați deloc pe Samsung Galaxy S21. Câteva lucruri trebuie punctate pentru amble modele:

  • Ambele arată grozav
  • Au performanțe bune și sunt rapide
  • Sunt pline de caracteristici excelente
  • Calitate bună a camerelor
  • Difuzoarele sunt îmbunătățite față de generațiile anterioare

Caracteristici și specificații Samsung Galaxy S21 și Samsung Galaxy S22

 Samsung Galaxy S21Samsung Galaxy S22
Display6,2 inch | Dynamic AMOLED 2X │1080 x 2400 pixeli │ 120Hz │ Gorilla Glass Victus6,1 inch | Dynamic AMOLED 2X |1080 x 2340 pixeli |120Hz | Gorilla Glass Victus+
ProcesorExynos 2100 / Snapdragon 888Snapdragon 8 Gen 1 / Exynos 2200
Memorie8GB RAM │128GB / 256GB stocare8GB RAM | 128GB / 8GB RAM, 256GB
SoftwareAndroid 11, One UI 3.1Android 12 | One UI 4.1
camereSpate:
Principală 12MP
Ultra-wide 12MP
Telefoto 64MP
Față: 10MP
Spate:
Principală 50MP
Ultra-wide 12MP
Telefoto 10MP
Față: 10MP
Baterie4.300mAh │ Încărcare rapidă 25W│ Încărcare rapidă wireless 15W│ PowerShare wireless 4,5W3.700 mAh  | încărcare rapidă 25W | încărcare wireless 15W | încărcare inversă 4,5W
Dimensiuni / greutate161,6 x 75,2 x 8,3 mm │192 grame146 x 70,6 x 7,6 mm | 167 grame
ConectivitateWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6 │
Wi-Fi Direct │Hotspot│Bluetooth 5.0 │GPS │ GLONASS │BDS │GALILEO │ NFC │USB Tip-C 3.2 │ USB On-The-Go│ jack 3,5 mm
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6 | Wi-Fi Direct | Hotspot |Bluetooth 5.2 | GPS| GLONASS | GALILEO | BDS | NFC | USB Tip-C 3.2 | USB On-The-Go
SenzoriAmprentă in-display |Accelerometru│ Barometru│Giroscop | Busolă│
Geomagnetic │Proximitate │Lumină ambientală
Amprentă in-display | Accelerometru | Proximitate | Giroscop | Busolă | Barometru
CuloriMystic Green│Mystic Bronze │Mystic Grey│Mystic Red │ Mystic BluePhantom Black | White | Pink Gold | Green | Graphite | Sky Blue | Violet | Cream
AudioDifuzoare stereo AKGDifuzoare stereo AKG
SecuritateAmprentă in-display | Samsung KnoxAmprentă in-display | Samsung Knox
CertificareIP68 (1,5 m timp de 30 de minute)IP68
SAR0,36 W/kg (cap)│1,37 W/kg (corp)1,21 W/kg (cap)|1,59 W/kg (corp)