Always On Display poate afișa o imagine de fundal pe Galaxy S24

295
Galaxy S24 Always On Display
Sursa foto: sammobile.com

Samsung Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra vin cu multe upgrade-uri interesante. Ca software la bord este Android 14 și interfața Samsung One UI 6.1. Aceasta din urmă aduce un upgrade binevenit pentru caracteristica Always On Display. Acum puteți seta Always On Display (AOD) să arate imaginea de fundal și widget-urile ecranului de blocare.

Desigur, oamenii s-au întrebat cât de ușor va fi afișarea imaginii de fundal pe AOD. Consumul bateriei va fi cu siguranță mai mare în comparație cu vechiul Always On Display complet negru. Dar, Samsung are încorporată o setare de economisire a energiei care șterge fundalul în fotografiile care au ca subiect persoane și obiecte, astfel încât doar persoana sau obiectul este afișat pe AOD, permițând ca părți ale ecranului să rămână complet întunecate.

Știm că noile ecrane de pe Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra consumă mai puțină energie decât afișajele de pe predecesorii lor. Acest lucru ajută și mai mult la reducerea consumului de baterie atunci când Always On Display este activ. Acest lucru se aplică inclusiv pentru modelul mai mic Samsung Galaxy S24. Pentru prima dată într-o seria Galaxy S, toate modelele din seria Galaxy S24 au afișaje cu o rată de reîmprospătare variabilă care ajunge până la 1Hz. Mai mult, toate cele trei telefoane au aceeași luminozitate maximă.

Afișarea aceste noi caracteristici AOD necesită afișaje eficiente din punct de vedere energetic. Din păcate, se pare că dispozitivele mai vechi, inclusiv Galaxy S23 și altele lansate în ultimul an, nu vor primi această caracteristică de afișare a imaginilor de fundal AOD. În primul rând, ecranele acestor modele nu sunt la fel de eficiente energetic.

Pe un telefon compatibil, Always On Display menține o porțiune a ecranului aprinsă în modul de repaus. AOD arată în mod implicit ora, data, starea bateriei, dar și alte notificări. Caracteristica are un consum de baterie de ~3%.

Samsung nu a confirmat oficial acest lucru, dar pe baza informațiilor colegilor noștri de la site-ul olandez SamMobile, primite dintr-o sursă de încredere, acesta este principalul motiv pentru care suportul pentru imagini de fundal pe Always On Display este menit să rămână exclusiv pentru gama Galaxy S24.

Ar fi fost grozav dacă Samsung ar fi lăsat utilizatorilor să decidă dacă ei cred că funcția de fundal AOD merită consumarea suplimentară a bateriei în loc să le interzică accesul la ea. Dar, ce va fi și dacă va fi, încă nu știm. Nu ne rămâne decât să sperăm că Samsung se răzgândește 🤞.

Alte caracteristici care au debutat cu seria Galaxy S24 și One UI 6.1 pot fi, de asemenea, exclusive pentru noile flagship-uri. Dacă totuși vor trece la alte modele emblematice probabil va avea mai puține funcții, în special cele bazate pe AI. Telefoanele Galaxy de gamă medie și buget actuale nu credem că au procesoare cu puterea necesară pentru a primi aceste caracteristici, mai ales că sunt bazate pe AI.