Amazon, Samsung și Microsoft cele mai de încredere companii IT

964

Potrivit unui studiu efectuat în Statele Unite de Axios HarrisAxios Harris Poll 100, doar patru companii de IT se numără printre primele 10 companii din SUA cu cea mai bună reputație. În plus față de Amazon pe doi și Samsung pe șapte, numai Microsoft și Sony au ajuns în top zece.

Un sondaj efectuat de Axios Harris printre aproape 25.000 de americani, a relevat că în prezent Amazon, Samsung și Microsoft sunt considerate companiile IT cu cea mai bună reputație. Lista este deschisă de lanțul de supermarketuri Wegmans. Companiile de IT sunt în general slab reprezentate în top 100 în Statele Unite, conform site-ului elvețian IT Reseller. În primele 10 locuri, pe lângă Amazon și Samsung, numai Microsoft și Sony au mai intrat în primele zece. Microsoft pe 9 și Sony pe locul 10.

Celelalte companii importante din domeniul IT sunt cu multe locuri în urmă, conform Axios. Gigantul american Apple, Inc. este pe locul 32, după ce a fost pe locul doi în 2016. O altă companie americană de prim rang Google, ocupă doar locul 41 în clasamentul reputației companiilor.

Inclusiv Guvernul SUA apare în acest sondaj privind reputația!

Sondajul Axios Harris Poll 100 a fost realizat din noiembrie 2018 până în ianuarie 2019. A fost realizat pe un eșantion reprezentativ la nivelul SUA. Un prim grup, adică 6.118 de americani, a fost rugat să identifice două companii despre care cred că au cea mai bună și cea mai proastă reputație. Apoi, cele 100 de companii „cele mai vizibile” din această fază au fost puse în fața unui alt eșantion de cetățeni americani.

Wegman Food Markets, Inc. este un lanț american de supermarketuri private. Compania  fost fondată în 1916 de John și Walter Wegman și are sediul în Gates, New York. Danny Wegman este președintele și nepotul fondatorului Walter. Fiica lui, Colleen Wegman, este președinte și CEO iar cealaltă fiică, Nicole Wegman, este vicepreședinte senior.

Acest al doilea grup de 18.228 de americani adulți și-au exprimat opiniile în privința reputației acestor companii. Aceste 100 de companii au fost clasate de la locul 1 = cel mai bun, la 100 = cel mai rău. Acest grup a luat în considerare criterii cum ar fi cum ar fi etica, afinitatea, caracterul, cultura sau creșterea economică a respectivelor companii. Din rezultatele cumulate, a fost alcătuită lista anuală Axios Harris Poll 100.

Samsung a punctat cel mai bine la creștere economică 83,6 %, la produse / servicii 84 %, direcția în care merge 83% și viziunea de viitor 81%. A obținut în final 80 de puncte pentru locul șapte. Wegmans de pe primul loc, a avut 83 de puncte. Samsung a fost compania cu cea mai mare creștere ca reputație în Statele Unite.

Este interesant de remarcat faptul că guvernul SUA a fost menționat pentru prima dată și apare în această listă. Participanții au clasat guvernul Trump pe poziția 100!