Android 12 cu mai multă deschidere pentru magazinele de aplicații terțe

550
Funcții Android
Sursa Foto: via hdblog.it

Biroul de presă Google a confirmat că viitorul sistem de operare Android 12 va facilita utilizarea magazinelor de aplicații terțe. Bloomberg a scris despre acest lucru încă de săptămâna trecută, dar totul era la nivel de zvon. Și acum utilizatorii Android pot instala deja aplicații prin magazine terțe, cum ar fi Samsung Galaxy Store.

Google nu a specificat în detaliu ce presupune acest lucru. Dar este ușor de observat că acum nu numai că este suficient să instalați APK-ul, dar de multe ori magazinele alternative sunt deja preinstalate pe unele dispozitive. De exemplu, Huawei AppGallery sau Samsung Galaxy Store. Compania Google spune pur și simplu că va fi atentă ca acest lucru să nu compromită măsurile de securitate existente.

Noua politică Google va afecta doar 3% dintre aplicații

Principalul motiv pentru care majoritatea utilizatorilor de Android nu folosesc magazinele de aplicații de la terți este că, de obicei, nu este necesar. Conform HDBlog, majoritatea aplicațiilor pe care vor să le folosească sunt deja disponibile pe Google Play Store.

Google spune că va solicita tuturor dezvoltatorilor care oferă produse digitale prin intermediul aplicațiilor lor să proceseze plățile prin sistemul de facturare al Magazinului Play. Dezvoltatorii au timp până la 30 septembrie 2021 pentru ca aplicațiile lor să fie conforme cu politica actuală a companiei; orice aplicație trebuie să se conformeze până la acea dată sau va fi interzisă din Play Store. Google spune că marea majoritate a aplicațiilor și jocurilor, în jur de 97%, sunt deja în ordine.

Google.com este cel mai vizitat site din lume. Mai multe alte servicii Google figurează în primele 100 de site-uri web cele mai vizitate, inclusiv YouTube și Blogger. În 2017 Google a fost cea mai valoroasă marcă din lume.

Această știre vine într-un moment delicat pentru relațiile dintre dezvoltatori și proprietarii de platforme mobile. Protestele împotriva taxelor impuse de companii precum Apple și Google pentru fiecare vânzare desfășurată prin magazinele respective sunt din ce în ce mai puternice în ultima perioadă.

Apple a început să renunțe la aceste taxe în anumite circumstanțe și Google spune că aceste companii nu vor trebui să utilizeze facturarea Google Play în viitorul apropiat. „În următoarele 12 luni, aceste întreprinderi nu vor trebui să respecte politica noastră de plăți. Vom continua să reevaluăm situația în anul următor”.

Clarificarea politicii Google probabil vine ca răspuns la Fortnite îndepărtat recent din Play Store. În august, Epic Games a adăugat un sistem de facturare alternativ la versiunile iOS și Android ale jocului, care le-a permis jucătorilor să ocolească App Store și Google Play.