Android 12 vă permite să vă controlați telefonul cu expresiile faciale

369
Android 12 va permite sa va controlati telefonul cu expresiile faciale
Sursa Foto: xda-developers.com

Android are de mult timp un API (Application Programming Interface) de accesibilitate destinat dezvoltatorilor să construiască aplicații și experiențe menite să ajute persoanele cu dizabilități, deși nu este întotdeauna folosit în acest scop. Google intenționează ca aplicațiile care utilizează API-ul Accesibilitate să se încadreze în câteva categorii, inclusiv cititoare de ecran; sisteme de intrare bazate pe comutatoare; și sisteme de intrare bazate pe voce. Android 12 aduce și alte noutăți.

Aplicația „Android Accessibility Suite” proprie a companiei oferă, după cum sugerează și numele, o suită de instrumente de accesibilitate. Astfel persoanele cu dizabilități în primul rând, să își poată accesa dispozitivul. Conform XDA-Developers, o nouă actualizare a Android Accessibility Suite pe Android 12 aduce funcția Comutatoare camere.

Cu Android 12 vă puteți controla telefonul cu expresiile feței

Versiunea beta 12.0.0 a aplicației Android Accessibility Suite este inclusă ca parte a celei de-a patra versiuni beta Android 12. Noua versiune a fost lansată pe telefoanele Google Pixel cu câteva zile în urmă. Aplicația actualizată aduce „Comutatoare camere” la Switch Access, unul dintre serviciile de accesibilitate incluse în aplicația Android Accessibility Suite.

Switch Access conține instrumente care vă permit să interacționați cu dispozitivul dvs. Android fără a utiliza ecranul tactil. Cu Switch Access, puteți conecta un dispozitiv extern prin USB sau Bluetooth pentru a selecta elemente, derula, tasta și altele. Cu Android 12 veți puteți utiliza „Comutatoarele camerei” pentru a vă controla dispozitivul doar cu fața.

Fața este caracteristica care distinge cel mai bine o persoană. Forma feței este influențată de structura osoasă a craniului și fiecare față este unică. Expresiile faciale sunt provocate în special de ochi, frunte (riduri) sprâncene și gură ca cele mai mobile părți ale feței.

Utilizatorii pot naviga în interfața de utilizare a telefoanelor sau tabletelor care rulează Android 12 prin diferite expresii faciale. Comandați telefonul prin privire la stânga; privire la dreapta; privire în sus; deschide gura; ridică sprâncenele sau zâmbește. Utilizând aceste expresii, utilizatorii pot efectua printre altele diferite acțiuni: înapoi, acasă, următorul, notificări, prezentare generală, anterior, setări rapide, derulați înapoi, derulați înainte, etc.

Ridicați sprâncenele și telefonul revine automat la ecranul de pornire

Comutatoarele de cameră acceptă în prezent setarea câtorva gesturi la o mână de comenzi, deși lista va crește în viitor. De exemplu, puteți solicita aplicației să detecteze când deschideți gura și apoi să o mapați pentru a deschide panoul de notificări. De asemenea, când ridicați sprâncenele puteți face telefonul să revină la ecranul de pornire. Posibil să putem controla seria Galaxy S22 prin aceste expresii faciale.

Când funcția Comutatoare camere este activă, este afișată o pictogramă de notificare. Android 12 afișează un indicator al barei de stare ori de câte ori este folosită camera dispozitivului dvs., astfel încât această pictogramă de notificare poate părea redundantă. Cu toate acestea, versiunea actualizată a aplicației Android Accessibility Suite nu pare a fi exclusivă pentru dispozitivele Android 12. XDA-Developers a reușit să încarce o aplicație cu noua funcție de Comutatoare Camere pe un dispozitiv cu Android 11.