Android 13 va copia funcția Samsung de control al luminozității lanternei

235
Android 13
Sursa Foto: google.com

Se pare că sistemul de operare Android va aduce în curând opțiunea de care utilizatorii Samsung se bucură de ceva timp. În special, conform celui mai recent raport al Esper, Android 13 adaugă două noi API-uri care le vor permite utilizatorilor Android 13 să controleze puterea luminozității lanternei pe smartphone-urile lor.

Google a lansat prima versiune de previzualizare pentru dezvoltatori a Android 13 luna trecută. Ne-a oferit o scurtă privire asupra noilor funcții care ar putea fi incluse cu viitorul sistem de operare Google. Noi modificări, cum ar fi funcțiile de confidențialitate, pictogramele tematice, opțiunile de control al limbii etc., vor fi disponibile cu Android 13. Cu toate acestea, cel mai bun dintre lot este opțiunea de a controla luminozitatea lanternei.

Funcția de control al luminozității lanternei ajunge pe Android 13

Telefoanele inteligente Samsung vin deja cu un glisor de control pentru a seta controlul luminozității. Din păcate, această funcție nu este disponibilă pe alte smartphone-uri. Google pare să fi luat lucrurile în propriile mâini odată cu lansarea pentru dezvoltatori a sistemului de operare Android 13. După lansarea oficială din toamnă și alte smartphone-uri ar putea oferi opțiunea de a controla luminozitatea lanternei.

Viitorul sistem de operare Android 13 include două API-uri, și anume „getTorchStrengthLevel” și „turnOnTorchWithStrengthLevel”. Primul API va crește nivelul de luminozitate al blițului LED, în timp ce al doilea îl setează la o valoare minimă. Anterior, exista un singur API, „setTorchMode”, care permitea utilizatorilor fie să pornească, fie să oprească lanterna.

Lanterna a fost inventată de David Misell în 1899. David Misell a obținut atunci brevetul american cu nr. 617.592. Dispozitivul proiectat de Misell era alimentat de baterii așezate față în spate într-un tub cu un reflector și un bec la capăt.

Alți utilizatori de smartphone-uri de diferite mărci de smartphone-uri nu ar trebui să fie prea entuziasmați. Potrivit SamMobile, este posibil ca nu toate smartphone-urile să poată comuta nivelurile de luminozitate ale lanternei. Deoarece pentru a accepta această caracteristică, hardware-ul camerei va necesita o actualizare. Telefoanele Google Pixel ar putea fi inițial singurele care beneficiază de această funcție cu viitorul sistem de operare Google.