Android 13 și One UI 5.0 ajunge pe Galaxy A42 5G și Galaxy A22

339
Galaxy A42 5G Android 13
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung nu se mai oprește cu actualizările la Android 13 și One UI 5.0 pentru telefoanele sale mid-range. Acum noul upgrade ajunge pe Galaxy A42 5G și Galaxy A22. Samsung Galaxy A42 5G a fost lansat în noiembrie 2022, iar Samsung Galaxy A22 în iunie 2021. Compania coreeană a început lansarea actualizării pentru Galaxy A42 5G în Coreea de Sud și probabil o va lansa pe mai multe piețe în zilele următoare.

Potrivit SamMobile, actualizarea are versiunea de firmware A426NKSU2DVK2 pentru Galaxy A42 5G și versiunea A225FXXU3CVK3 pentru Galaxy A22. Actualizarea include corecția de securitate din noiembrie 2022 pentru ambele modele. Aceasta este momentan cea mai recentă actualizare de securitate disponibilă pentru dispozitivele Galaxy, deși patch-ul din decembrie nu ar trebui să fie prea departe.

Galaxy A42 5G și Galaxy A22 primesc Android 13 și One UI 5.0

Actualizarea pentru Samsung Galaxy A22 este disponibilă în mai multe țări din Europa, inclusiv în România. Mai este disponibilă, printre altele în Austria, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Macedonia, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Spania. Ca întotdeauna, actualizarea ajunge treptat la toată lumea și poate dura ceva timp pentru a ajunge la fiecare dispozitiv.

Samsung Galaxy A42 5G și Samsung Galaxy A22 se alătură celor peste 40 de dispozitive Galaxy care au primit actualizarea Android 13 și One UI 5.0 înainte de 2023. Asta înseamnă că Samsung este pe cale să termine lansarea pentru toate dispozitivele înainte de începutul anului viitor. Totuși, este posibil ca noul software să nu ajungă la toți utilizatorii până la sfârșitul anului. Sperăm că este o problemă pe care Samsung o va rezolva rapid.

În 1958, statisticianul american John W. Tukey a inventat pentru prima dată termenul de software. Software-ul determină ce face un dispozitiv și cum o face. Hardware-ul (dispozitivul în sine) execută software-ul și îl implementează.

Interfața One UI 5.0 bazată pe Android 13 aduce un ecran de blocare reproiectat cu mai multe opțiuni de personalizare. Nu lipsec nici sugestii inteligente pentru widget-uri și câteva funcții noi pentru asistentul vocal Bixby. Samsung a introdus și un meniu Dispozitive conectate și un centru de confidențialitate cu tablouri de bord de securitate și confidențialitate. În acest fel utilizatorii sunt protejați atunci când încearcă să partajeze fotografii cu documente de identificare sau carduri bancare.

Utilizatorii de Galaxy A42 5G și Galaxy A22 pot descărca actualizarea din meniul Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare. Înainte de a face upgrade la cea mai recentă versiune, asigurați-vă că smartphone-ul dvs. este conectat cu o conexiune adecvată la internet. Vă recomandăm să îl descărcați prin Wi-Fi, astfel încât să nu vă confruntați cu erori.