Android 13 cu o funcție de sănătate a bateriei, telefoanele Samsung o au

466
Android 13 primeste o functie
Sursa Foto: SamMobile.com

Google a lansat versiunea stabilă și completă a Android 13 pentru dispozitivele Pixel cu ceva timp în urmă. Acum continuă să lanseze actualizări incrementale (numite Versiuni trimestriale de platformă sau QPR) cu noi funcții, inclusiv oferind utilizatorilor opțiunea de a testa aceste funcții înainte de lansarea lor globală.

Una dintre noile funcții din cea mai recentă versiune beta QPR pentru dispozitivele Pixel care rulează Android 13 include capacitatea de a verifica starea de sănătate a bateriei dispozitivului. Practic, dispozitivele care rulează Android 13 vor putea spune utilizatorului dacă starea bateriei este bună sau proastă. Această informație este afișată în format procentual, spre deosebire de iPhone. În acest fel utilizatorul poate, dacă este nevoie, să schimbe bateria. Vedeți pe I❤️Samsung dacă dispozitivul dvs. Samsung Galaxy va primi Android 13 și One UI 5.0!

Funcția de sănătate a bateriei cu Android 13

Dar, știați că smartphone-urile și tabletele Samsung Galaxy pot spune deja starea bateriei dispozitivului dvs.? Această caracteristică este încorporată în funcționalitatea de diagnosticare pe care o găsiți pe toate dispozitivele Galaxy moderne, potrivit SamMobile. Este ceva despre care am mai scris și altă dată, dar Google abia acum o introduce în Android 13. Totuși, ne-am gândit că ar fi bine să vă reamintim că verificarea sănătății bateriei face parte din această funcționalitate.

Sursă foto: sammobile

Deci, cum să verificați starea/sănătatea bateriei pe dispozitivul dvs. Samsung Galaxy? Iată ce trebuie să faceți: deschideți aplicația Setări -> selectați Îngrijire dispozitiv -> derulați în jos și atingeți Diagnosticare. De aici atingeți opțiunea Starea bateriei. Va dura câteva secunde ca dispozitivul să verifice starea bateriei, apoi vă va spune dacă este bună sau proastă și dacă bateria dumneavoastră funcționează normal.

Lansat în toamna anului 2020, Galaxy M51 are una dintre cele mai mari baterii dintr-un smartphone de până acum. Telefonul are o baterie nedetașabilă de 7.000 mAh cu încărcare rapidă de 25W. Are un ecran de 6,7 inch (17,02 cm).

Pe unele dispozitive Galaxy, este posibil să nu găsiți opțiunea Diagnosticare în Setări -> Îngrijirea dispozitivului. În acest caz, puteți descărca aplicația Samsung Members din Magazinul Google Play sau din Magazinul Galaxy. Apoi o deschideți (vă conectați la contul Samsung, dacă vi se solicită) și atingeți butonul Asistență din partea de jos a ecranului de deschidere. De aici atingeți butonul Vizualizare teste, apoi selectați opțiunea Starea bateriei.

Indiferent de metoda pe care o utilizați, rezultatul este același: puteți verifica starea bateriei telefonului sau a tabletei. După cum am menționat mai devreme, spre deosebire de iOS, nu puteți vedea cât de mult s-a degradat bateria în timp, în puncte procentuale, dar sperăm Samsung va aduce această posibilitate cu versiunile viitoare ale One UI.