Actualizarea Android 14 lansată pentru Galaxy A54 și Galaxy S22 în SUA

225
Actualizarea Android 14 Galaxy A54 si Galaxy S22 în SUA
Sursa foto: 9to5google.com

Actualizarea la Android 14 și interfața One UI 6.0 pare să prindă viteză. Acum utilizatorii de Galaxy A54 și ai modelelor din seria Galaxy S22 din SUA primesc noua actualizare. Actualizarea One UI 6, bazată pe Android 14, și-a făcut debutul stabil la sfârșitul lunii octombrie pe seria Galaxy S23. Apoi, acesta s-a extins la Galaxy S23 în alte regiuni și acum ajunge și la telefoane din seria Galaxy A.

Samsung pare să apese tot mai mult pe accelerație. Seria S22, modelele vândute în Statele Unite și blocate în rețeaua AT&T, primesc noua actualizare. Clienții care nu au telefoanele blocate în rețelele mobile și cei de la alte companii de telefonie mobilă din SUA, ar trebui să primească și ei actualizarea săptămâna aceasta. Utilizatorii care dețin Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra pot identifica cea mai recentă actualizare după numerele de versiune de firmware S901USQU3DWK5, S906USQU3DWK5 și, respectiv, S908USQU3DWK5.

Samsung Galaxy A54 este primul model mid-range din seria Galaxy A care primește Android 14 și One UI 6.0. Actualizarea a fost lanasată tot în SUA și tot în rețeaua operatorului mobil AT&T, potrivit 9to5google. Galaxy A54 primește această actualizare majoră de software cu numărul versiunii de firmware A546VSQU5BWK4.

Cea mai nouă actualizare include și cea mai recentă actualizare de securitate sub forma patch-ului din noiembrie 2023. La fel cum a fost cazul cu seria Galaxy S22, actualizarea ar trebui să se extindă peste tot în SUA în următoarele zile. Nu se știe încă dacă noua actualizare este disponibilă pe Galaxy A54 și în alte țări.

Actualizarea la interfața Samsung One UI 6.0 este cea mai recentă actualizare majoră pentru dispozitive, care vine pe baza lui Android 14, ceea ce o face mai avantajoasă deoarece va aduce toate noile funcții disponibile pentru ecosistemul Android și va veni, de asemenea, cu mai multe caracteristici suplimentare care sunt concepute exclusiv de Samsung pentru dispozitivele Galaxy. Pe scurt, cu cea mai recentă iterație One UI, Samsung a adus câteva modificări noi care sunt adăugate în diferite aplicații la nivel de sistem. Amintim aici Quick Panel, Weather Widget, Camera, Galerie, Video Player, Photo Editor și multe altele.

Samsung Video Player este o aplicație de redare video încorporată în sistem (nu are pictogramă de aplicație) și optimizată pentru seria Samsung Galaxy. Aplicația oferă redare video puternică și cea mai bună interfață de utilizator.

Este posibil să observați că modelele din seria S22 afișează mult mai mult spațiu liber după actualizarea la Android 14. Acest lucru se datorează faptului că One UI 6 modifică modul în care este calculată spațiul de stocare al sistemului. Anterior, compania obișnuia să grupeze tot spațiul de stocare nefolosit de aplicații și media în partiția „Sistem”. Acest lucru a făcut să pară că software-ul său ocupă mult spațiu, dar nu era adevărat.

Samsung a devenit mult mai rapid cu actualizări majore pentru Android în ultimii ani. În acest fel ne așteptăm ca programul de actualizare să se extindă rapid și la alte dispozitive în următoarele zile și săptămâni.