Samsung One UI 6.0 – iată toate noutățile pe care le aduce!

744
Interfața Samsung One UI 6.0
Sursă foto: SammyFans

Samsung a lansat în sfârșit programul One UI 6 beta bazat pe Android 14. Așa cum era de așteptat, prima serie care a obținut acces la firmware-ul beta One UI 6.0 este Galaxy S23. Potențialii testeri din anumite piețe se pot înscrie acum în programul Samsung One UI 6 beta folosind aplicația Samsung Members pe Galaxy S23-urile lor.

În ceea ce privește ceea la ce vă puteți aștepta de la prima actualizare beta One UI 6.0 bazată pe Android 14, există o mulțime de modificări la nivel general. Amintim aici zona de comutare rapidă, ecranele de blocare și de pornire, tastatura Samsung, partajarea conținutului, multitasking și multe altele. Mai mult. Chiar și fontul s-a schimbat în One UI 6.0, Samsung susținând că noul font este mai elegant și mai modern.

Aveți mai jos, via SamMobile, lista de modificări și funcții noi pentru prima actualizare beta One UI 6.0. Rețineți că puteți participa la faza de testare dacă țara dvs. este inclusă în programul beta. Deocamdată, firmware-ul beta este accesibil în Germania, Coreea de Sud și SUA. Potrivit informațiilor, mai multe țări, cum ar fi India, Polonia și Regatul Unit se vor alătura în curând programului beta.

Funcții, îmbunătățiri și modificări aduse de Samsung One UI 6.0 beta

Panou rapid este mult îmbunătățit cu noua interfață Samsung One UI 6. Iată ce primim:

 • Aspect nou al butoanelor: panoul rapid are un aspect nou care facilitează accesul la funcțiile pe care le utilizați cel mai mult. Wi-Fi și Bluetooth au acum propriile butoane dedicate în partea de sus a ecranului. În același timp, funcțiile vizuale, cum ar fi modul întunecat și scutul pentru confortul ochilor, au fost mutate în partea de jos. Alte butoane de setări rapide apar într-o zonă personalizabilă din mijloc.
 • Accesați instantaneu panoul rapid complet: în mod implicit, un panou rapid compact cu notificări apare când glisați în jos din partea de sus a ecranului. Glisând din nou în jos ascunde notificările și arată panoul rapid extins. Dacă activați accesul instantaneu la Setări rapide, puteți vizualiza panoul rapid extins glisând doar o singură dată din partea dreaptă din partea de sus a ecranului. Glisând în jos din partea stângă afișează notificări.
 • Accesați rapid controlul luminozității: bara de control al luminozității apare acum în mod implicit în panoul rapid compact când glisați în jos o dată din partea de sus a ecranului pentru ajustări mai rapide și mai ușoare ale luminozității.
 • Afișare îmbunătățită a imaginii albumului: în timpul redării muzicii sau videoclipurilor, grafica albumului va acoperi întregul controler media din panoul de notificări, dacă aplicația care redă muzica sau videoclipul oferă grafică pentru album.
 • Aspect îmbunătățit pentru notificări: fiecare notificare apare acum ca un card separat, ceea ce facilitează recunoașterea notificărilor individuale.
 • Sortați notificările în funcție de timp: în timp ce redați muzică sau videoclipuri, grafica albumului va acoperi întregul controler media din panoul de notificări, dacă aplicația care redă muzica sau videoclipul oferă grafică album.

Ecranul de blocare, ecranul de start, Fontul și Multifuncțional

Ecranul de blocare:

 • Repoziționați ceasul: acum aveți mai multă libertate de a vă muta ceasul în poziția dorită pe ecranul de blocare.

Ecranul de start:

 • Etichete simplificate pentru pictograme: etichetele pictogramelor aplicației sunt acum limitate la o singură linie pentru un aspect mai curat și mai simplu. „Galaxy” și „Samsung” au fost eliminate din unele nume de aplicații pentru a le face mai scurte și mai ușor de scanat.

Fontul:

 • Nou font implicit: One UI 6 are un nou font implicit, cu o senzație mai elegantă și modernă. Veți vedea noul font dacă fontul implicit este selectat în Setări. Dacă utilizați un font diferit, veți vedea în continuare acel font după actualizarea la One UI 6.

Multifunctional:

 • Păstrați ferestrele pop-up deschise: în loc să minimizați ferestrele pop-up atunci când accesați ecranul Recente, ferestrele pop-up vor rămâne acum deschise după ce părăsiți ecranul Recente, astfel încât să puteți continua ceea ce lucrați.

Tastatura Samsung, Partajarea conținutului și Vremea cu Samsung One UI 6

Tastatura Samsung:

 • Design nou emoji: emoji-urile care apar în mesajele dvs., postările pe rețelele sociale și în alte locuri de pe telefon au fost actualizate cu un design nou și proaspăt.

Partajarea conținutului:

 • Previzualizări de imagini și videoclipuri: atunci când partajați imagini sau videoclipuri din orice aplicație, imaginile de previzualizare vor apărea în partea de sus a panoului Partajare pentru a vă oferi încă o șansă de a revizui imaginile și videoclipurile înainte de a le partaja.
 • Opțiuni suplimentare de partajare: atunci când partajați conținut, în panoul Partajare pot apărea opțiuni suplimentare, în funcție de aplicația de la care partajați. De exemplu, când distribuiți un site web din browserul web Chrome, veți avea opțiunea de a partaja o captură de ecran a site-ului web împreună cu adresa web.

Vremea:

 • Nou widget Meteo: Widgetul Weather Insights oferă mai multe informații despre condițiile meteo locale. Puteți vedea când sunt prognozate furtuni puternice, ninsoare, ploaie și alte evenimente.
 • Mai multe informații în aplicația Meteo: informații despre ninsori, fazele și orele lunii, presiunea atmosferică, distanța de vizibilitate, punctul de rouă și direcția vântului sunt acum disponibile în aplicația Meteo.
 • Vizualizare interactivă a hărții: glisați pentru a vă deplasa pe hartă și atingeți o locație pentru a vedea condițiile meteo locale. Harta vă poate ajuta să găsiți informații despre vreme chiar dacă nu cunoașteți numele orașului.
 • Ilustrații îmbunătățite: ilustrațiile din widgetul Meteo și din aplicație au fost îmbunătățite pentru a oferi informații mai bune despre condițiile meteo actuale. Culorile de fundal se schimbă, de asemenea, în funcție de momentul zilei.

Camere foto cu interfața Samsung One UI 6

Departament foto:

 • Widgeturi personalizate ale camerei: puteți adăuga widgeturi personalizate ale camerei pe ecranul de pornire. Puteți seta fiecare widget să înceapă într-un anumit mod de fotografiere și să salvați imagini într-un album la alegere.
 • Mai multe opțiuni de aliniere pentru filigrane: acum puteți alege dacă filigranul dvs. apare în partea de sus sau de jos a fotografiilor.
 • Acces rapid la setările de rezoluție: un buton de rezoluție este acum disponibil în setările rapide din partea de sus a ecranului în modurile Foto și Pro. Astfel puteți schimba rapid rezoluția fotografiilor pe care le faceți.
 • Opțiuni de dimensiune video mai ușoare: acum apare o fereastră pop-up când atingeți butonul pentru dimensiunea videoclipului, ceea ce face mai ușor să vedeți toate opțiunile și să le alegeți pe cele potrivite.
 • Păstrați-vă imaginile la nivel: când liniile de grilă sunt activate în setările camerei, acum va apărea o linie de nivel în mijlocul ecranului în timp ce utilizați camera din spate în toate modurile, cu excepția Panorama. Linia se va muta pentru a arăta dacă imaginea dvs. este la nivel cu solul.

Alte îmbunătățiri la camerele foto

 • Aplicați efectele mai ușor: efectele de filtru și față folosesc acum un cadran în loc de un glisor. Acest lucru face mai ușor să efectuați ajustări precise cu o singură mână.
 • Scanați documente cu ușurință: caracteristica Scanare document a fost separată de Scene Optimizer. În acest fel puteți scana documente chiar dacă Scene Optimizer este dezactivat. Noua Scanare automată vă permite să scanați documente automat ori de câte ori faceți o fotografie a unui document. După ce un document este scanat, veți fi direcționat la ecranul de editare, unde vă puteți roti documentul pentru a-l alinia așa cum doriți.
 • Optimizarea calității: puteți alege între trei niveluri de optimizare a calității pentru fotografiile pe care le faceți. Alegeți Maxim pentru a obține imagini de cea mai înaltă calitate cu cea mai mare post-procesare. Alegeți Minimum pentru a reduce cantitatea de post-procesare, astfel încât să puteți face fotografii cât mai repede posibil. De asemenea, puteți alege Medium pentru a obține cel mai bun echilibru între viteză și post-procesare.
 • Noi setări FPS automate pentru videoclipuri: FPS automat vă poate ajuta să înregistrați videoclipuri mai luminoase în condiții de lumină scăzută. FPS automat are acum 3 opțiuni. Îl puteți dezactiva, îl puteți utiliza numai pentru videoclipuri de 30 fps sau îl puteți utiliza atât pentru videoclipuri de 30 fps, cât și pentru videoclipuri de 60 fps.

Aplicațiile Galerie și Editor Foto primesc noi îmbunătățiri

Galerie:

 • Salvați imaginile tăiate ca autocolante: atunci când decupați ceva dintr-o imagine, îl puteți salva cu ușurință ca autocolant pe care îl puteți utiliza mai târziu când editați imagini sau videoclipuri.
 • Vizualizare poveste îmbunătățită: în timp ce vizualizați o poveste, apare o vizualizare în miniatură când glisați în sus din partea de jos a ecranului. În vizualizarea în miniatură, puteți adăuga sau elimina imagini și videoclipuri din povestea dvs.
 • Trageți și plasați cu două mâini: atingeți lung fotografiile și videoclipurile cu o mână, apoi folosiți cealaltă mână pentru a naviga la albumul în care doriți să le plasați.
 • Editări rapide în vizualizarea detaliată: în timp ce vizualizați o imagine sau un videoclip, glisați în sus din partea de jos a ecranului pentru a accesa vizualizarea detaliată. Acest ecran oferă acum acces rapid la efecte și funcții de editare pe care le puteți aplica imediat.

Editor foto:

 • Ajustați decorațiunile după salvare: acum puteți modifica desenele, autocolantele și textul pe care le-ați adăugat la o fotografie chiar și după salvare.
 • Anulați și refaceți: nu vă faceți griji dacă faceți greșeli. Acum puteți anula sau reface cu ușurință transformări,
 • filtre și tonuri.
 • Aspect îmbunătățit: noul meniu Instrumente facilitează găsirea funcțiilor de editare de care aveți nevoie. Opțiunile Îndreptare și Perspectivă au fost combinate în meniul Transformare.
 • Desenați pe autocolante personalizate: atunci când creați autocolante personalizate, acum puteți utiliza instrumente de desen pentru a vă face autocolantele și mai personale și unice.
 • Fundaluri și stiluri de text noi: atunci când adăugați text la o fotografie, puteți alege dintre mai multe fundaluri și stiluri noi pentru a vă ajuta să obțineți aspectul perfect.

Calendar, Samsung Reminder și Samsung Internet

Calendar:

 • Programul dvs. dintr-o privire: noua vizualizare a programului vă oferă evenimentele, sarcinile și mementourile viitoare, toate împreună, în ordine cronologică.
 • Vizualizați memento-urile în Calendar: acum puteți vizualiza și adăuga memento-uri în aplicația Calendar fără a deschide aplicația Memento.

Aducere aminte – Reminder:

 • Vizualizare rafinată a listei de memento: vizualizarea principală a listei a fost reproiectată. Puteți gestiona categorii în partea de sus a ecranului. Sub categorii, memento-urile dvs. vor fi afișate organizate în funcție de dată. A fost îmbunătățit și aspectul pentru memento-uri care conțin imagini și link-uri web.
 • Noi categorii de memento-uri: categoria Locație conține memento-uri care vă avertizează când vă aflați într-un anumit loc. Categoria Fără alertă conține memento-uri care nu oferă nicio alertă.
 • Mai multe opțiuni pentru crearea memento-urilor: atunci când partajați conținut în aplicația Memento, veți avea opțiuni complete de editare înainte ca mementoul să fie creat. De asemenea, puteți face fotografii folosind camera atunci când creați un memento.
 • Creați mementouri pentru toată ziua: acum puteți crea mementouri pentru o zi întreagă. De asemenea, puteți personaliza ora la care doriți să fiți avertizat despre ele.

Samsung Internet:

 • Redați videoclipuri în fundal: redați în continuare sunetul video chiar dacă părăsiți fila curentă sau părăsiți complet aplicația de Internet.
 • Lista de file îmbunătățită pentru ecrane mari: atunci când utilizați Internetul pe un ecran mare, cum ar fi o tabletă în vizualizare peisaj sau Samsung DeX, lista de file va fi afișată în 2 coloane, astfel încât să puteți vedea mai multe file pe ecran în același timp.

Selectare inteligentă, Apel Text Bixby, Moduri și rutine

Selectare inteligentă:

 • Redimensionați și extrageți textul din conținutul fixat: atunci când fixați o imagine pe ecran, acum o puteți redimensiona sau puteți extrage text din ea.
 • Vizualizare mărită: atunci când selectați o zonă a ecranului, va apărea o vizualizare mărită, astfel încât să puteți începe și încheia selecția în locul perfect.

Apel text Bixby:

 • Personalizați-vă salutul: acum puteți edita salutul pe care Bixby îl spune când răspundeți folosind apelul text Bixby.
 • Comutați la Bixby în timpul unui apel: puteți comuta oricând la Bixby apel text, chiar dacă apelul este deja în curs.

Moduri și routine:

 • Ecrane de blocare unice, în funcție de modul dvs.: configurați diferite ecrane de blocare cu propriul fundal și stil de ceas pentru când conduceți, lucrați, faceți exerciții fizice și multe altele. Când începeți să editați ecranul de blocare în timp ce un mod este activat, veți edita ecranul de blocare pentru acel mod.
 • Condiții noi: acum puteți începe o rutină atunci când o aplicație redă conținut media.
 • Acțiuni noi: rutinele tale pot face acum mai mult decât oricând. Schimbați ecranul de blocare, schimbați setările tastaturii Samsung și multe altele.

Sugestii inteligente, Finder și Fișierele mele

Sugestii inteligente:

 • Aspect și aspect nou: widgetul Sugestii inteligente a fost reproiectat cu un aspect care se aliniază mai bine cu alte pictograme de pe ecranul de pornire.
 • Mai multă personalizare: acum puteți ajusta transparența și puteți alege între un fundal alb sau negru. De asemenea, puteți seta aplicații pentru a le exclude din sugestii.

Samsung Finder:

 • Acțiuni rapide pentru aplicații: când o aplicație apare în rezultatele căutării, puteți atinge lung aplicația pentru a obține acces rapid la acțiunile pe care le puteți efectua folosind aplicația. De exemplu, dacă căutați aplicația Calendar, vor apărea butoane pentru adăugarea unui eveniment sau pentru căutarea în calendar. Acțiunile aplicației vor apărea, de asemenea, în rezultatele căutării, dacă căutați numele acțiunii în loc de aplicație.

Fișierele mele – My Files:

 • Eliberați spațiu de stocare: vor apărea carduri de recomandare pentru a vă ajuta să eliberați spațiu de stocare. Fișierele mele vă va recomanda ștergerea fișierelor inutile, vă va oferi sfaturi pentru configurarea stocării în cloud. Vă va anunța care aplicații de pe telefon folosesc cel mai mult spațiu de stocare.

Setări și stabilitate cu noua interfață Samsung One UI 6

Setări:

 • Modul Avion mai inteligent: dacă activați Wi-Fi sau Bluetooth în timp ce modul Avion este activat, telefonul vă va aminti. Data viitoare când utilizați modul Avion, Wi-Fi sau Bluetooth vor rămâne activate în loc să se dezactiveze.
 • Acces mai ușor la setările bateriei: setările bateriei au acum propriul meniu de setări de nivel superior, astfel încât să puteți verifica cu ușurință utilizarea bateriei și să gestionați setările bateriei.
 • Blocați amenințările de securitate: obțineți un nivel suplimentar de protecție pentru aplicațiile și datele dvs. Auto Blocker previne instalarea aplicațiilor necunoscute, verifică dacă există programe malware și blochează trimiterea comenzilor rău intenționate către telefon folosind un cablu USB.

Accesibilitate

 • Noi opțiuni de mărire: personalizați modul în care apare fereastra de mărire. Puteți alege ecran complet, ecran parțial sau puteți permite comutarea între cele două.
 • Personalizați grosimea cursorului: acum puteți crește grosimea cursorului care apare în timpul editării textului. În acest fel este mai ușor de văzut.
 • Aflați mai multe despre accesibilitate: la setările de accesibilitate a fost adăugat un link către pagina web Samsung Accesibilitate. Astfel puteți afla mai multe despre funcțiile de accesibilitate.