Actualizarea Android 14 și One UI 6.0 ajunge pe Galaxy Tab A8 (2021)

98
Galaxy Tab A8 (2021)
Sursă foto: Times of India

Samsung aproape a terminat cu lansarea actualizării la Android 14 și One UI 6.0, dar a mai avut o restanță. Acum compania a lansat în sfârșit actualizarea Android 14 pentru Galaxy Tab A8 (2021). Cu această actualizare, tableta a primit trei actualizări majore de Android și aceasta ar putea fi ultima pe care o va primi.

Actualizarea Android 14 și One UI 6.0 pentru Galaxy Tab A8 (2021) a debutat în India. Vine cu versiunea de firmware X200XXU3DXB3 și are o dimensiune de descărcare relativ mare. De asemenea, aduce patch-ul de securitate din decembrie 2023 și nu cel mai recent patch din martie 2024, potrivit SamMobile. Asta înseamnă că tableta este cu trei luni în urmă în privința actualizărilor de securitate.

Interfața One UI 6.0, bazată pe Android 14, aduce un nou aspect Quick Panel pentru Samsung Galaxy Tab A8 (2021). Puteți accesa instantaneu întregul panou rapid glisând în jos din colțul din dreapta sus al ecranului. Cu toate acestea, aceasta este o caracteristică opțională. Actualizarea aduce, de asemenea, o nouă afișare a imaginii albumului, un nou widget media player pentru ecranul de blocare și zona de notificări și notificări reîmprospătate.

Puteți sorta notificările în funcție de timp, iar pictogramele de notificare par acum mai vii. Puteți redimensiona și repoziționa widget-ul de ceas al ecranului de blocare. Puteți chiar să alegeți dintre mai multe opțiuni de font pentru widgetul de ceas al ecranului de blocare. Samsung a eliminat termenii „Samsung” și „Galaxy” de pe etichetele pictogramelor aplicației stoc.

Samsung a introdus un gest cu două mâini pentru selectarea, tragerea și fixarea mai multor fișiere/articole dintr-un loc în altul. De această funcție beneficiază aplicațiile Calendar, Galerie, Fișierele mele, Samsung Internet, Ecranul de pornire și în alte locuri. Când deschideți meniul multitasking și reveniți, ferestrele pop-up rămân deschise.

Windows 11 are o cotă de piață de 28,18% în martie 2024. Pe primul loc este Windows 10 cu o cotă de piață de 67,23%. Sistemul de operare Windows 7 are încă o cotă de piață de 3,1%. Windows 8.1 are 0,66, iar WinXP 0,52%.

Link to Windows funcționează acum cu Galaxy Tab A8 (2021). Asta înseamnă că puteți lucra mai bine cu un computer care rulează Windows 10 sau Windows 11. Samsung a introdus și un nou limbaj de design pentru emoji. În timp ce partajați conținut de pe tabletă, imaginile și videoclipurile sunt previzualizate, astfel încât să aveți o idee mai bună despre ceea ce partajați.

Aplicația Meteo oferă noul widget Weather Insights, mai multe informații (presiunea atmosferică, punctul de rouă, faza lunii, distanța de vizibilitate și direcția vântului), vizualizare interactivă a hărții și ilustrații îmbunătățite ale condițiilor meteo.

Aplicația Galerie are acum o vizualizare îmbunătățită pentru Povești. Editorul foto și Editorul video încorporate au primit funcții noi. Editorul de fotografii are controale îmbunătățite pentru editare, capacitatea de a ajusta decorațiunile după salvare, opțiunile de anulare și refacere, capacitatea de a desena pe autocolante personalizate și fundaluri și stiluri noi. Editorul video se numește acum Studio și acceptă schițe și cronologie.

Playerul video încorporat are o interfață de utilizare îmbunătățită de redare video și controale îmbunătățite pentru viteza de redare. Aplicația Calendar are o nouă vizualizare a programului și afișează mementuri din aplicația Memento-uri. Samsung Internet poate reda videoclipuri în fundal și are o vizualizare îmbunătățită a listei de file pe Galaxy Tab A8 (2021).

În sertarul de aplicații, puteți apăsa lung pictograma unei aplicații din rezultatele căutării pentru a efectua acțiuni rapide atunci când găsiți lucruri folosind Finder. Aplicația Moduri și rutine are mai multe condiții și acțiuni și puteți modifica aspectul ecranului de blocare. Modul Avion este acum mai inteligent și își amintește dacă doriți ca Bluetooth să fie activat sau dezactivat atunci când activați Modul Avion.

Samsung a adăugat o intrare directă pentru setările bateriei în aplicația Setări. De asemenea, a îmbunătățit bunăstarea digitală și funcțiile de accesibilitate. Aplicația Fișierele mele oferă o modalitate mai ușoară de a elibera spațiu de stocare și integrează fișierele de gunoi cu aplicațiile Galerie și Înregistrare vocală.