Pentru mai multe dispozitive Galaxy, Android 14 va fi ultima actualizare

344
Pentru mai multe dispozitive Galaxy Android 14 va fi ultima actualizare
Sursa foto: sammobile.com

Samsung nu are egal în domeniul actualizărilor software pentru smartphone-uri, poate doar Apple este la acest nivel. Multă vreme, în ecosistemul Android, producătorii – inclusiv Samsung – obișnuiau să ofere două actualizări majore Android pentru smartphone-urile și tabletele lor, dacă le oferea și pe acestea. Dar, în general aceste actualizări erau haotice. Începând cu Android 10 și mergând până la viitorul Android 14 lucrurile s-au schimbat foarte mult.

În cazul Samsung, nu a contat dacă dispozitivul era un telefon emblematic sau un telefon de gamă medie – majoritatea dintre ele au primi doar două actualizări mari Android. Dar Samsung a schimbat foaia în 2020. Atunci gigantul sud-coreean a anunțat că toate telefoanele emblematice Galaxy lansate în și după 2019 vor primi trei upgrade-uri Android. La fel a fost cazul și pentru cele mai populare smartphone-uri din seria Galaxy A.

Totuși, nu s-a terminat aici această schimbare în bine. Samsung a decis în cele din urmă să adauge un al patrulea an de actualizări majore ale sistemului de operare la produsele sale emblematice și la unele telefoane de gamă medie. Inițial lista de dispozitive de gamă medie eligibile pentru patru ani de actualizări OS a fost destul de mică și exclusivă pentru gama Galaxy A.

Iată cine primește ultima actualizare de Android 14!

Dar, Samsung a mers mai departe. Compania a extins politica de actualizări OS pentru a acoperi mai multe dispozitive în ultimul an, potrivit colegilor de la SamMobile. Acum sunt incluse aici gama Galaxy M și Galaxy F și telefoanele mai ieftine din seria A în amestec.

Galaxy M – litera „M” vine de la Magic. Inițial au fost modele de înaltă-performanță la un preț atractiv. Seria Galaxy M a făcut parte dintr-o serie mai veche Samsung. Din 2019 Samsung a relansat seria M cu telefoane entry-level.

Acum, niciun dispozitiv Galaxy eligibil pentru patru generații de actualizări Android nu are suficient de mult timp pe piață pentru a atinge această limită anul acesta. Cu toate acestea, nu este cazul dispozitivelor care au promise trei ani de actualizări ale sistemului de operare Android. Pentru unele telefoane și tablete Galaxy, Android 14 va fi a treia și ultima mare actualizare de Android. După aceasta vor fi retrogradate doar la actualizări de securitate și una sau două actualizări minore One UI.

Iată o listă de dispozitive pentru care Android 14 este a treia și ultima actualizare:

Rețineți că lista de mai sus este a dispozitivelor care au fost lansate cu Android 11 din cutie. Acestea au fost eligibile pentru trei actualizări majore Android, ceea ce va face din Android 14 ultima stație de Android. Lista nu include dispozitivele care nu vor trece peste Android 14, deoarece au fost lansate Android 12 și nu se califică nici pentru politica de trei ani, nici pentru politica de patru ani.

Toate cele de mai sus sunt dispozitive excelente și încă foarte apreciate de utilizatori. În acest fel nu putem decât să sperăm că Samsung le va mai trimite suplimentar încă o actualizare de Android.