Iată ce aduce Android 15 la telefoanele Android și Samsung Galaxy!

105
Sursa foto: via standard.co.uk
Sursa foto: via standard.co.uk

Performanța îmbunătățită a bateriei, un nou mod „Nu deranjați” și partajarea îmbunătățită a ecranului, printre altele, vin toate toate cu Android 15 pe o serie de smartphone-uri în această toamnă, inclusiv pe dispozitivele Samsung Galaxy, Google Pixel, dar și la alte telefoane care folosesc sistemul de operare Android.

Actualizarea de software din acest an va fi cea mai mare din ultimul timp datorită unei game de noi funcții concepute pentru a spori confidențialitatea, performanța bateriei și securitatea cibernetică. Mai jos vă prezentăm, via site-ul englez Standard, ce trebuie să știți despre Android 15. Pe dispozitivele Samsung Galaxy acesta va fi însoțit de interfața Samsung One UI 7.

Deși mai avem câteva luni până la lansarea oficială a Android 15, o serie de caracteristici au fost deja confirmate. În același timp, mai sunt o sumedenie de zvonuri despre ce ar putea aduce viitorul sistem de operare Google. Pe baza a ceea ce știm până acum, Android 15 nu va fi o revizuire revoluționară cum a fost Android 12, care a introdus designul Material You.

În schimb, va oferi o grămadă de upgrade-uri discrete care ar trebui să vă protejeze telefonul de escroci și să vă îmbunătățească durata de viață a bateriei. Acestea vor fi alături de opțiunile de personalizare care ar trebui să asigure că comenzile camerei și tastaturii telefonului dvs. sunt aceleași în toate aplicațiile dvs.

Prima versiune Android 1.5 lansată în 2009 a fost numită Cupcake. Au urmat Android 2.0 Éclair, Android 3 Honeycomb, Android 4 Ice Cream Sandwich, Android 5 Lollipop, Android 6 Marshmallow, Android 7 Nougat, Android 8 Oreo și Android 9 Pie.

În timp ce lansările Android nu mai au porecle oficiale pentru deserturi, Google încă le folosește intern ca nume de cod. Numele de cod intern al sistemului de operare Android 15 este „Vanilla Ice Cream”, despre care unii cred că indică lipsa caracteristicilor sale atrăgătoare.

Știm până acum că Android 15 va aduce noi comenzi pentru camerele foto, o funcție de partajare parțială a ecranului, dar o protecție mai bună a fișierelor de pe telefoane și tablete. Iată mai jos ce caracteristici sunt confirmate sau zvonite cu Android 15:

Caracteristici confirmate:

  • Partajarea parțială a ecranului. Partajați doar o anumită porțiune a ecranului dvs. în aplicații, inclusiv pentru apeluri video, și păstrați sub control informațiile dvs. sensibile.
  • Reducerea notificărilor. Scade treptat volumul notificărilor, ajutându-vă să rămâneți concentrat.
  • Control universal al vibrațiilor tastaturii. Activați sau dezactivați global vibrațiile tastaturii pe toate tastaturile utilizate pe dispozitiv.
  • Noi comenzi în aplicație pentru cameră. Controale mai granulare asupra funcțiilor camerei, cum ar fi intensitatea blițului și îmbunătățirile în condiții de lumină scăzută.
  • Protecție a integrității fișierelor. Securitate îmbunătățită cu protecție împotriva falsificării fișierelor și a atacurilor malware.
  • Notificări sensibile. Acestea împiedică aplicațiile rău intenționate să intercepteze parole unice prin scurgeri și pe ecranul de blocare.

Caracteristici zvonite:

  • Pictograme pentru aplicații tematice. Suport mai extins pentru pictogramele tematice, permițând mai multor aplicații să se potrivească cu estetica generală a telefonului dvs.
  • Gestionare îmbunătățită a bateriei și a resurselor. Optimizare continuă pentru o durată de viață mai lungă a bateriei și o performanță mai bună.
  • Widgeturi reînnoite. Potențial noi tipuri de widget-uri, mai multe opțiuni de personalizare și revenirea widget-urilor la ecranul de blocare.
  • Găsește-ți telefonul chiar și atunci când este oprit. Găsește un telefon pierdut sau furat chiar și atunci când este oprit folosind următorul răspuns de la Google, “Găsește-mi rețeaua Apple”.
    • Știm că funcția va fi disponibilă pe dispozitivele Google Pixel. Momentan nu știm dacă această funcție va fi disponibilă și pe dispozitivele Galaxy.

În acest moment nu se știe data concretă de lansare pentru Android 15. Totuși, putem face câteva presupuneri pe baza stilului obișnuit din ultimii ani de lansare al Google și a stării actuale a actualizării.

O versiune timpurie a Android 15 a fost oferită dezvoltatorilor în februarie. În acest fel dezvoltatorii vor avea la dispoziție destul timp pentru a-și face aplicațiile compatibile cu acesta. Această previzualizare va avea, ca de obicei, multe erori, funcții incomplete și probleme de performanță care pot face o experiență dificilă.

În urma previzualizării dezvoltatorului, utilizatorii generali dornici pot avea posibilitatea de a previzualiza Android 15 în jurul lunii aprilie sau mai, ca parte a unei lansări beta publice. Această versiune va veni, de asemenea, cu unele probleme, dar acesta este drumul de parcurs pentru versiunile timpurii de software.

Până în vară, Google va avea, probabil, toate funcțiile de bază ale actualizării relative stabile, ca parte a activității sale de „stabilitate a platformei”. Apoi, dacă urmează termenele de lansare din anii precedență, vom primi lansarea finală undeva între august și octombrie.

Ca de obice Android 15 va fi disponibil mai întâi pe telefoanele Google Pixel, urmat dispozitivele Samsung, OnePlus, Motorola.