Va ajunge Android 9 Pie pe seria Samsung Galaxy A din 2017?

2059

Am scris zilele trecute despre apariția pe Wi-Fi Alliance a lui Galaxy A7 (2017) cu Android 9 Pie. Este o certificare ce ne aduce speranța că Samsung ar putea aduce Android Pie pe toată seria Galaxy A din 2017. Ar fi pentru prima dată când gigantul high-tech sud-coreean ar oferi o a treia actualizare majoră Android pe telefoanele Galaxy.

Seria Galaxy A din 2017 este compusă din Samsung Galaxy A3, Galaxy A5 și Galaxy A7. Toate sunt smartphone-uri excelente și au, și acum foarte mulți utilizatori. Toate cele trei telefoane au primit până acum două actualizări majore ale sistemului de operare Google Android. Android Oreo se afă acum pe toate cele trei Galaxy A din 2017.

Seria Galaxy A 2017 a fost lansată cu Android 6 Marshmallow

Nimeni dintre utilizatori nu mai aștepta un nou upgrade al sistemului de operare. În programul privind actualizările cu Android Pie, seria Galaxy A 2017 nici nu figura. Dispozitivele au venit pe piață la începutul lui 2017 cu Android 6.0.1 Marshmallow și au primit deja două upgrade-uri importante pentru Android – Android 7 Nougat și Android 8 Oreo. Cu atât mai mult trebuie să presupunem că dispozitivele nu vor mai primi îmbunătățiri majore, în ciuda cererilor entuziaste ale utilizatorilor.

Da, dar acum s-a schimbat situația! Samsung Galaxy A7 (2017), care a fost lansat în același timp cu celelalte modele, apare în baza de date a Wi-Fi Alliance, cu Android 9 Pie la bord. În mod normal, obținerea acestei certificări reprezintă un pas clar spre lansarea publică a noului software. Acest lucru ar trebui să se întâmple în următoarele zile, potrivit site-ului olandez GalaxyClub.

Marshmallow este un produs cofetărie (bezea moale) pe bază de zahăr. În forma sa modernă, constă în mod obișnuit din zahăr, apă și gelatină bătută până la o consistență moale, turnată în bucăți cilindrice mici. Vechi egipteni au fost primii care au produs așa ceva și era un privilegiu strict rezervat zeilor și regelui.

Cu ceva timp în urmă, modelul Galaxy S7 (număr de model SM-G930F) a apărut în aceeași bază de date cu Android 9. Cu toate acestea, a fost clar o chestiune de schimbare a numerelor de model, o încurcătură între SM-G930F și SM-G390F. Cu toate aceste în cazul lui Galaxy A7 (2017), nu există dispozitive cu un cod de model comparabil. Cu alte cuvinte nu avem încă motive să credem că certificarea ce a apărut nu ar fi legitimă.

Galaxy A5 și Galaxy A7 (2017) cu specificații apropiate de Galaxy S8

Este posibil ca A7 să fie primul model de smartphone Samsung ce beneficiază de trei actualizări importante Android. Nu putem să nu ne gândim imediat la Samsung Galaxy A5 și Galaxy A3, ambele din 2017. Repetăm ce am scris mai sus, sunt smartphone-uri excelente cu specificații foarte apropiate, cel puțin Galaxy A5 și Galaxy A7, de seria Samsung Galaxy S8.

Cu toate acestea, încă mai avem unele rețineri. Samsung Galaxy A7 (2017) este singurul model din seria Galaxy A din acel an ce nu a fost lansat în Europa. Deocamdată pentru Galaxy A3 și Galaxy A5 2017 vândute în Europa, nu a apărut nici un fel de certificare Wi-Fi. Sperăm totuși că Samsung Galaxy A3 și Galaxy A5 vor primi această certificare cu Android 9 Pie.