Android Auto „doar pentru ecranele mașinii”, nu pentru telefoane

194
Android Auto nu pentru telefoane
Sursa foto: 9to5google.com

Când a debutat pentru prima dată în 2015, Android Auto era disponibil atât în ​​vehiculele compatibile, cât și cu o versiune care putea fi folosită pe ecranul smartphone-ului tău. Câțiva ani mai târziu, Google a decis să renunțe la această experiență, dar a trebuit să ofere „Android Auto pentru ecrane de telefon” ca măsură suplimentară, în timp ce înlocuirea sa era încă în lucru. Recent, în Android Auto pentru telefoane a început să apară un mesaj care spunea că va dispărea în curând.

Android Auto va fi disponibil în curând doar pentru ecranele din mașini, nu va mai funcționa pe ecranele telefoanelor. Acum, conform 9to5google, Android Auto își ia oficial rămas bun de la versiunea care funcționează pe telefon. Google dorește ca acesta să o experiență „disponibilă doar pentru ecranele mașinii”.

Android Auto nu va mai fi disponibil pe telefoane

Aplicația a fost disponibilă pe mai multe modele Samsung Galaxy. Sunt aici incluse printre altele seria Galaxy S8, seria Galaxy S9, S10, seria Galaxy S20, Galaxy Note 8, Note 9, seria Note 10 și seria Galaxy Note 20 și alte dispozitive Samsung care rulează Android 10. În scurt timp aplicația Google nu va mai fi disponibilă pe acestea.

Google a întrerupt deja Android Auto pe telefoane pe dispozitivele care rulau Android 12 și versiuni ulterioare în 2021. Sistemul Google a fost disponibil numai pentru cei cu versiuni anterioare ale sistemului de operare. Acum Google a confirmat că aplicația Phone Screens va fi închisă pentru toată lumea, dar a refuzat să spună când aplicația va înceta efectiv să funcționeze.

Simbolul Ferrari este un cal cabrat negru pe fond galben. Inițial, simbolul a aparținut contelui și aviatorului Francesco Baracca, un as al Italian Air Force din Primul Război Mondial. Acesta avea pictat pe aeronavelor sale, emblema actuală a mărcii Ferrari.

Acum, a venit ziua aceea. De la începutul acestei săptămâni, Android Auto pentru ecrane de telefon a încetat să mai funcționeze complet pentru utilizatorii cu Android 11 și versiuni anterioare. Aplicația este încă instalată, dar când este lansată, redirecționează imediat către pagina de setări Android Auto. Aici primiți meșajul că platforma Google este acum disponibilă doar „pentru ecranele mașinii”.

Majoritatea mașinilor mai noi vin cu suport pentru Android Auto. Dintre mașinile care suportă Android Auto amintim mai multe modele de: Audi, BMW, Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Honda, Jaguar, Jepp, Land Rover, Lamborghini, Maserati, Mercedes, Opel, Renault, Skoda, Toyota, Volvo sau Volkswagen.