Android Auto Wireless pe fiecare telefon cu Android 11 și Wi-Fi 5 GHz

2820
Sursa Foto: androidpolice.com

Android Auto a conectat în mod tradițional telefonului la o mașină cu un cablu USB. În anul 2018 a fost introdusă conectarea wireless pentru unele telefoane Google Pixel. Ulterior mai multe smatphone-uri Samsung au fost adăugate pe lista celor compatibile. Începând cu Android 11 toate telefoanele se vor putea conecta wireless la mașini compatibile cu Android Auto Wireless.

O pagină de asistență Google a fost actualizată pentru a menționa că Android Auto Wireless funcționează cu „orice smartphone cu Android 11.0 și Wi-Fi de 5 GHz”. Acesta este un pas semnificativ făcut de Google de la telefoane compatibile în prezent. Totuși aducerea funcției la o actualizare a sistemului de operare poate dura ceva timp pentru ca majoritatea dispozitivelor să primească wireless Android Auto. Veți avea nevoie de o unitate de control auto care acceptă modul wireless, deși majoritatea modelelor mai noi acceptă funcția.

Asta înseamnă că orice telefon cu Android de la LG, Motorola, Samsung, Nokia etc. care este lansat sau este actualizat la Android 11 se va putea bucura de conectarea fără fir la Android Auto. Interesant, asta ar trebui să însemne și faptul că telefoanele Android One – deși nu Android Go – ar putea folosi Android Auto fără fir odată cu actualizarea lor la Android 11.

În prezent Android Auto este disponibil pe mai multe modele Samsung Galaxy. Sunt aici incluse printre altele Galaxy S8, Galaxy S9, S10, Galaxy S20, Note 8, Note 9, Note 10 și Note 20 și alte dispozitive Samsung care rulează Android 10.

Android Auto Wireless nu este disponibil în România

Android Auto Wireless este acum acceptat în 36 de țări, conform AndroidPolice. Canada, Mexic și SUA au fost primele care au beneficiat de Android Auto Wireless. Pe pagina de asistență Android Auto, Google menționează și în ce țări se poate utiliza Android Auto. Austria, Germania, Franța, Irlanda, Italia, Spania, Elveția și Regatul Unit sunt țările din Europa unde este disponibil Android Auto fără fir. România nu este pe listă! Australia, India, Noua Zeelandă, Filipine, Singapore, Africa de Sud, Coreea de Sud și Taiwan sunt și ele pe listă. Sunt și țări din America de Sud și Centrală unde este disponibil acest serviciu Android. Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Costa Rica, Guatemala, Bolivia, Ecuator, Panama, Paraguay, Uruguay, Venezuela, sau Peru sunt printre ele. Utilizatorii din țări precum Japonia și Rusia nu vor putea utiliza în continuare wireless Android Auto.

Android Auto Wireless este disponibil în 36 de țări. Printre aplicațiile acceptate sunt Google Maps și Waze, Google Play Music, YouTube Music, Amazon Music, Apple Music și Spotify. Aplicațiile de mesagerie includ WhatsApp, Facebook, Google Hangouts, Skype și Telegram.

Google spune că telefoanele din Uniunea Europeană trebuie să respecte cerințele de reglementare suplimentare pe care unii producători de smartphone-uri pot alege să nu le folosească. UE are cerințe specifice pentru utilizarea de 5G Hz în mașini. Cel puțin opțiunea cu fir va fi încă disponibilă pentru fiecare telefon Android.

Singura restricție majoră este aceea că telefonul trebuie să se poată conecta la rețele Wi-Fi 5G Hz. Actualizarea vine pe măsură ce producătorii de autoturisme  încep să pună asistență wireless Android Auto în mai multe vehicule.