Android Pie aduce pe Always On Display pictograme de notificare colorate

2819

Actualizarea cu Android Pie va aduce modificări notabile ale interfeței utilizatorilor. Cel puțin acest lucru rezultă din firmware-ul scurs pentru Samsung Galaxy S9 și Galaxy Note 9. Conform colegilor noștri de la SamMobile, o nouă temă întunecată este disponibilă cu noua actualizare. Ca și în cazul tuturor actualizărilor majore, unele funcții existente vor fi actualizate, Always On Display (AOD) este una dintre ele.

Android Pie aduce actualizări vizibile pentru Always On Display. Această informație provine dintr-un video cu Galaxy Note 9 în care phablet-ul apare cu Android 9.0 Pie beta. Always On Display pare să obțină suport pentru pictogramele de notificare colorate. Nu prea suntem obișnuiți la Samsung cu pictogramele colorate și, mai mult, acestea nu mai sunt în interiorul unui cerc. Actualul AOD pe telefoanele Galaxy poate afișa notificări sub formă de pictograme de aplicații albe pe un fundal negru.

Notificările privind bateria vor fi aliniate la stânga după actualizarea cu Pie

O altă schimbare este modul în care pictogramele referitoare la baterie vor fi poziționate. Ce procentaj de baterie mai aveți, timpul și notificările privind acumulatorul nu mai vor fi afișate în centrul ecranului, ci sunt aliniate la stânga.

Există, de asemenea, o schimbare a fontului utilizat în afișajul Always-On. Samsung pare să fi actualizat fontul cu un aspect Microsoft, ceva ce este probabil că utilizatorii Windows vor observa imediat.

Microsoft este o companie americană fondată în 1975 de Bill Gates și Paul Allen și are sediul în Redmond, Washington. Numele original „Micro-Soft” a fost sugerat de Paul Allen. Este cel mai mare producător de software din lume. În 2018 are peste 130.000 de angajați. Compania este prezentă în România din anul 1992.

Cu Android 9.0 Pie și Samsung Experience 10 pe noile dispozitive Galaxy, AOD este obligat să vină cu noi stiluri de ceas. Actualizarea la Android Pie va fi în primul rând pentru Galaxy S9 și S9+, Galaxy S8 și S8+, Note 8 și nu în ultimul rând pentru Note 9.

Rămâne de văzut dacă tot ce apare la început de la Android Pie va fi disponibil la actualizarea finală. Samsung este așteptat să lanseze un program Pie beta și multe dintre ele se pot schimba în lunile de testare din timpul programului.

Și, să nu uităm! Nici nu știm cât mai este de util Project Treble adus pe telefoanele Android pentru a fi actualizate mai ușor cu noile sisteme de operare.