Samsung Galaxy Note 8 – Preț, Păreri și Specificații

8041

Despre foarte multe telefoane de la Samsung s-a vorbit, și se vorbește în continuare la superlativ, dar o dată cu apariția lui Galaxy Note 8 parcă simțim că s-au terminat epitetele și comparațiile iar elogiile și laudele încă nu contenesc. Dar cu siguranță toate acestea au motive bine întemeiate pentru a însoți numele Samsung Galaxy Note 8.

Samsung s-a întrecut pe sine cu acest smartphone!

Doar cu ceva mai mult de un an în urmă, Samsung trebuie să fi simțit în al nouălea cer, după ce a lansat Galaxy Note 7. Dar în scurt timp au început să apară probleme cu bateria și toate eforturile lui Samsung de a găsi o soluție s-au dovedit zadarnice. Samsung a trecut de la extaz la agonie și smartphone-ul a fost oficial condamnat. Ar fi putut fi cu ușurință sfârșitul familiei Note.

Dar anul 2017 a fost un an de reinventare pentru Samsung și am văzut deja efectul pe care îl poate avea un nou design în modernizarea emblematicei game Galaxy S. Înarmat cu acest succes, Samsung a adoptat aceeași abordare pentru phablet-ul echipat cu un stilou, introducând un nou Galaxy Note 8 care reușește să aducă seria Note peste toate telefoanele produse de Samsung.

 

Ce primim în cutie când cumpărăm un Samsung Galaxy Note 8?

Cutia lui Galaxy Note 8 este de culoare neagră la fel ca accesoriile și în cutie găsim:

 1. Dispozitiv S-Pen.
 2. Pensete și penițe pentru S-Pen.
 3. Adaptor de alimentare USB.
 4. Conector micro USB.
 5. Conector USB (USB Type-C).
 6. Cablu USB.
 7. Cheiță pentru cardul SIM.
 8. Căști cu suporturi de diferite dimensiuni pentru urechi, AKG.
 9. Manual de utilizare.

 

Design-ul lui Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 are o problemă, este un telefon atât de bun încât chiar și Samsung este surprins de ce a realizat. Aspectul telefonului este o adevărată binecuvântare. Un design futurist, un smartphone robust, puternic, punctează cu note maxime la toate categoriile. Poate singura problemă intervine la manevrarea telefonului cu o singură mână. Este mare și destul de greu, mai greu decât frații săi Galaxy S8 / S8+ și Samsung Galaxy Note 7.

Un element apreciat la telefon este rezistența la apă și praf, lucru ce ne face să fim încrezători la utilizarea telefonului în orice fel de condiții.

Un Infinity Display impunător și superb, sticlă în față și spate, cu o ramă metalică elegantă ce dă încredere, phabletul este lung și îngust. Ecranul Super AMOLED este superb și arată cel mai bine atunci când îl utilizați la rezoluția sa nativă de 1440 x 2960. Va trebui să măriți manual rezoluția, deoarece setarea implicită este Full-HD+.

Colțurile rotunjite, mai puțin pronunțate și marginile care se pierd spre spate, dau o senzație de armonie și senzualitate acestui telefon. Butoanele de pornire și volum de pe lateral se aliniază frumos în contextul ramei metalice. Are și un buton dedicat lui Bixby pe partea stângă.

Tăvița pentru SIM este plasată în partea de sus și poate găzdui fie două Nano-SIM-uri sau o singură cartelă SIM și o cartelă microSD (până la 256 GB). Pe marginea de jos, avem mufa pentru căști de 3,5 mm, conectorul USB de tip C, grila pentru difuzoare și un slot pentru S-Pen.

La spate, avem camerele duale de 12 MP, un lucru extraordinar, este primul telefon Samsung cu această caracteristică. Camerele duble cu stabilizare optică a imaginii este un lucru destul de rar pe un smartphone. Senzorul de ritm cardiac cardiac și senzorul de amprentă sunt amplasate lângă camere.

 

Display-ul lui Galaxy Note 8

Infinity Display, cel mai impresionant ecran de pe un smartphone, redefinește ecranul de telefon, este expresiv și plin de culoare. Cu o diagonală uluitoare de 6,3 inch, telefonul ne oferă un raport de 18,5: 9 cu 15% mai mare față de tradiționalul 16: 9. Doar o bandă îngustă de consolă în partea superioară și inferioară mai păstrează ceva pe ecran. Un Super AMOLED cu o rezoluție de 1440 x 2960 pixeli protejat de Corning Gorilla Glass 5.

Pentru a conserva durata de viață a bateriei și timpul de folosire, telefonul este setat implicit la o rezoluție de 1080 x 2220 pixeli, în loc de 1440 x 2960 pixeli, se poate schimba foarte ușor, dacă vreți, această rezoluție.

Luminozitatea maximă, rezoluția de 3K cu tehnologia Mobile HDR Premium și o gamă mai largă de culori sunt lucruri destul de greu de adus pe piață de oricine care vrea să concureze cu acest telefon. Ecranul Always-On continuă să fie o caracteristică atrăgătoare pe acest smartphone.

Display-ul lui Note 8 poate fi setat în funcție de ce dorește fiecare, AMOLED Cinema are culorile cele mai naturale și este cel mai potrivit pentru filme și clipuri video. Adaptive Display, cel care este setat din cutie, oferă culori mai vii și imagini mai saturate. Mai are AMOLED Photo şi Basic, primul este ideal pentru vizualizarea de fotografii și imagini, al doilea are culori mai calde.

Este fără discuții cel mai bun display de pe un smartphone.

 

Interfața cu utilizatorul pe Galaxy Note 8

Note 8 prezintă cele mai bune aplicații ale software-ului „Samsung Experience”, oferind o interfață fin echilibrată și are mai multe opțiuni decât Android 7.0 Nougat. Meniurile sale sunt prezentate logic și, atunci când nu puteți găsi ceva, există întotdeauna o sugestie utilă.

Dacă vați jucat deja cu un Galaxy S8, interfața Samsung de pe Note 8 o găsiți deja foarte familiară. Este același software Samsung Experience care pe lângă Android 7.0 Nougat obține un echilibru frumos între putere, flexibilitate și ușurință în utilizare.

Acestea fiind spuse, Note 8 totuși vine cu câteva îmbunătățiri. O parte din acestea au de a face cu calendarul, iar Galaxy Note 8 mai vine cu suport complet pentru asistentul virtual Bixby de la Samsung. Când a apărut pe Galaxy S8, Bixby nu a fost chiar bine pregătit. Acum, cu Note 8, Bixby este în sfârșit gata să arate ce poate face aducând o experiență mult mai satisfăcătoare utilizatorului.

Funcția nouă este „Pairing App”. Este un meniu personalizat, care este cu un pas mai aproape de  multitasking, lansând două aplicații în același timp. Dacă sunteți în mod constant prezent pe LinkedIn și Facebook, puteți lansa imediat ambele, cu Pairing. Aplicația nu este tocmai revoluționară, dar este foarte convenabilă. Cu ecranul cu margini curbe, Note 8 primește și acces la Samsung Edge, un instrument puternic de a pune comenzile rapide, contactele, știrile și informațiile pe ecran pentru a fi mai ușor de accesat.

Utilizatorii de Note 8 nu trebuie să piardă decât câteva minute personalizând aceste icoane după gusturile lor, pentru a obține cât mai mult de la telefon. Galaxy Note 8 vine cu un stilou S Pen îmbunătățit, care are un vârf mai fin, o mai bună sensibilitate și câteva trucuri de software noi în mânecă. Traduceți și convertiți prin plasarea cursorul peste text pentru a traduce nu numai cuvinte individuale, ci și fraze întregi în 71 de limbi. Puteți utiliza stiloul S Pen pentru a selecta și a partaja fișierele animate GIF. Puteți crea mesaje animate GIF cu S Pen. Afișați opțiunea de memorare, scrieți rapid sau editați note pe afișajul Always-On.

Interfața cu utilizatorul a lui Galaxy Note 8, beneficiind și de aportul S Pen-ului duce experiența utilizatorului la alt nivel.

 

Software-ul și hardware-ul lui Galaxy Note 8

Ca un smartphone emblematic de super clasă ce este, Galaxy Note 8 este echipat cu unele dintre cele mai puternice procesoare din acest moment, Snapdragon 835 (pentru SUA) și Exynos 8895 (pe piețele internaționale). Dacă procesorul Snapdragon 835 este rapid, procesorul Exynos 8895 este și mai rapid.

Pe partea sistemului de memorie amintim creșterea RAM de la 4GB la Galaxy S8, până la 6GB la Note 8. Galaxy Note 8 este cel mai rapid telefon Samsung pe care îl puteți cumpăra grație specificațiilor sale interne, inclusiv celor 6GB de memorie RAM.

Scorurile obținute de acest phablet pe procesoarele etalon de referință spun totul despre puterea lui Note 8. Performanța este foarte, foarte bună și este în fruntea top-ului telefoanelor de pe piață care mai au Snapdragon 835.

La fel ca Galaxy S8, Galaxy Note 8 are un nivel de stocare de bază de 64 GB. Puteți să extindeți stocarea până la 256 GB cu o cartela microSD. Toate acestea noutăți sunt minunate pentru multitaskeri și pentru cei care vor mai multă putere și doresc să profite pe deplin de acest dispozitiv echipat cu S Pen și vor, de asemenea, să valorifice avantajele de productivitate ale stației de andocare DeX.

 

Camerele foto pe Galaxy Note 8

Camerele foto a lui Galaxy Note 8 fac poze foarte frumoase și detaliate iar concluzia vine de la sine: camerele sunt minunate. Note 8 are o cameră foarte bună, la fel ca Galaxy S8, dar cu un plus prin adăugarea unui zoom 2x pentru imagini telefotografice și fotografii portret. La spate două camere de 12MP cu stabilizare optică a imaginii. Camera principală are f / 1,7. Obiectivul teleobiectiv este, în mod evident, un pic mai puțin flexibil, cu o deschidere f / 2,4. Camera frontala are 8 MP, f1/7.

Camera foto de pe Note 8 este cea mai bună de pe un telefon din mai multe motive: captează fotografii clare, pline de culoare, are un efect strălucitor de bokeh și este foarte ușor de utilizat.

Având două camere la spate, Note 8, aduce o lume diferită în fotografie cu „Live Focus”. Acesta este răspunsul lui Samsung la modul portret a lui iPhone 7 Plus.

Ce este diferit este faptul că Samsung vă permite să reglați neclaritatea câmpului de adâncime. O bară de culori bokeh este afișată când faceți fotografia și nu dispare după ce ați făcut fotografia. Având mai mult control asupra efectului de estompare a fundalului – aici ies în evidență cele două camere.

Obiectivul teleobiectiv Samsung este, de asemenea foarte bun. Al doilea zoom optic al camerei sale din spate beneficiază de stabilizarea optică a imaginii (OIS). OIS înseamnă că obiectivul intern se mișcă, de fapt, pentru a vă compensa mișcarea mâinilor și este ceva ce nu au telefoanele Apple.

Note 8 nu duce lipsă de moduri foto: Auto, Pro, Panorama și Food, în timp ce altele pot fi descărcate de pe Galaxy App Store. Există, de asemenea, o nouă opțiune de cameră Full View.

Dincolo de faptul că oferă o gamă frumoasă de moduri de filmare, inclusiv quad-HD și un raport de aspect de 18,5: 9, 1080p (1080 x 2224), care se potrivește perfect ecranului Note 8 în timpul redării, camera suportă stabilizarea video și HDR (chiar și auto-HDR). Din păcate aceste efecte fantastice nu funcționează la cele mai ridicate rezoluții video și rate de cadre.

 

Alte aplicații pe Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 are peste 40 de aplicații preinstalate. Microsoft Office Apps, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive și Skype sunt acolo. Traduceți propoziții complete, nu doar un cuvânt, cu Google Translate. Serviciul de plăți mobile Samsung Pay funcționează cu NFC și poate fi folosit la orice cititor de carduri. Toate aplicațiile Samsung pe care le știm cum ar fi Samsung Health, Folder Secure, Smart Stay, Do not disturb și nu trebuie uitat S Pen-ul care nu are egal pe piață. Să nu uităm de Bixby cu mai multe utilități decât a avut la Galaxy S8.

Messenger Lite o aplicație rapidă, ușoară și simplă, o versiune mai ușoară a aplicației de mesagerie Facebook. Se încarcă mai repede, rulează fără probleme. Una dintre cele mai bune calități ale acestei aplicații este că funcționează și în cazul în care se confruntă cu o conexiune slabă sau instabilă. Foarte multe aplicații cele mai multe utile, dar și unele mai puțin utile.

 

Bateria lui Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 are o baterie de 3.300 mAh, o considerăm mică. Durata de viață a bateriei ajunge pe toată ziua, dar se epuizează relativ repede și se încarcă mai lent. Verificarea siguranței bateriei în opt puncte, introdusă în urma defecțiunii lui Note 7, stabilește reguli stricte pentru procesul de testare a bateriei lui Galaxy S8, S8+ și Galaxy Note 8. Veți obține totuși o viața bună a bateriei iar trucurile de software ale firmei Samsung, de economisire a energiei, pot să se extindă durata de viață a bateriei la peste 24 de ore. O scădere semnificativa a capacității lui Note 8 se datorează parțial luminozității sale intense și a ecranului de 18,5: 9.

Încărcarea durează destul de mult (115 minute) cu ajutorul cablului USB-C inclus. Note 8 are o baterie mai mică, astfel încât aceasta ar trebui să se încarce mai rapid decât Galaxy S8+ (101 minute) și Note 7 (98 de minute) care au baterii de 3.500 mAh.

Încărcarea wireless este excelentă – dar nu este niciodată rapidă. Fast Charge a adus Galaxy Note 8 la 100% după două ore și 35 de minute (155 de minute).

Durata de viață a bateriei pe toată durata zilei este suficient de bună, însă cu această baterie mai mică plătim pentru păcatele lui Galaxy Note 7.

 

Conectivitate Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 este produs de Samsung în două variante, cu un singur SIM și dual SIM. Are Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct și Bluetooth 5.0. Pe partea de poziționare globală stă foarte bine și dispune de toate cele patru, cele mai bune, sisteme de poziționare globală existente pe piață: american A-GPS, rusesc GLONASS, chinezesc BDS și european Galileo. Nu ne putem rătăci nici să vrem!

Avem Samsung Pay cu NFC, foarte bun pentru toate tipurile de terminale de plată. Mai are un conector USB 3.1, Type-C 1.0 reversibil și jack de 3,5mm pentru căști.

 

Dimensiuni și greutate Galaxy Note 8

Ca dimensiuni de gabarit Galaxy Note 8 este un telefon mare. Cu 162,5 x 74,8 x 8,6 mm și trebuie să fim atenți cum în ținem în mână. Este totuși un phablet! Are și o greutate destul de mare 195 grame.

 

Senzorii lui Galaxy Note 8

Avem destui senzori pe acest smartphone. Un scaner de iris și un scaner de amprente digitale montat la spate, pentru protecția telefonului. Mai avem accelerometru, gyroscop, senzor de proximitate, busolă, barometru, senzor de ritm cardiac și SpO2.

 

Indicele SAR la Galaxy Note 8

Valori foarte bune pentru Samsung Galaxy Note 8. Valoarea SAR la cap: 0,173 W / Kg, valoarea SAR pe corp: 1,29 W / Kg. În Uniunea Europeană cantitatea maximă de radiații emise, permisă de legislație, este de 2 W/kg.

 

Pro/Contra Galaxy Note 8

Deși mai sunt unele probleme minore, nu putem să ignorăm faptul că acesta este un telefon puternic, atractiv, bogat în funcții, care este exact ceea ce urma să fie următorul Galaxy Note.

Chiar dacă este un phablet bine făcut și un nou membru demn de familia Note, este și un telefon scump: un telefon cu adevărat scump. Poate singurul lucru de criticat. Dar la ce oferă aproape că putem trece cu vederea acest lucru.

PRO:

 • Camere foto duble foarte bune.
 • Designul excelent și atrăgător.
 • Cele mai bune performanțe pe care le puteți obține de pe un smartphone.
 • Noul software Samsung este foarte bun.
 • Afișaj mare, flexibil, frumos

CONTRA:

 • Prețul!
 • Ecran-ul mare este destul de incomod în atingerea anumitor locuri cu o singură mână.
 • Durata de viață a bateriei este suficientă, dar nu este foarte bună.

 

Sumar specificații Samsung Galaxy Note 8:
 • Display – 6,3 inch; touchscreen Super AMOLED; 83,2% raportul corp ecran; rezoluție 1440 x 2960 pixeli; raport de aspect 18,5: 9.
 • Software – procesor Exynos 8895 pentru piețele internaționale; Qualcomm Snapdragon 835 – pentru USA & China; sistem de operare Android 7.1.1 (Nougat) – upgradabil cu Android 8.0 (Oreo).
 • Memorie – 6 GB RAM; 64 GB memorie internă extensibilă cu microSD până la 256 GB.
 • Baterie – Li-Ion 3.300 mAh.
 • Camere foto – La spate camere duale de 12 MP f/1,7 + 12MP f/2,4 cu stabilizare optică a imaginii OIS; detectarea feței; autofocus; 2x zoom optic; LED flash. Camera frontală de 8 MP f/1,7 cu autofocus; 1440p@30fps; Auto HDR. Video 2160p@30fps; 1080p@60fps; 720p@240fps; HDR.
 • Dimensiuni și greutate – 162,5 x 74,8 x 8,6 mm; greutate 195 g.
 • Conectivitate – WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac; dual-band; Wi-Fi Direct; hotspot; Bluetooth 5.0; A2DP; LE; aptX; GPS: A-GPS; GLONASS; BDS; GALILEO; NFC; USB 3.1 – Type-C 1.0
 • Senzori – Scaner iris; scaner amprente; accelerometru; senzor de proximitate; gyroscop; busolă; barometru; senzor de ritm cardiac și SpO2.
 • Culori – Midnight Black; Maple Gold; Orchid Gray; Deep Sea Blue; Star Pink (Taiwan).
 • Certificare – IP68 rezistență la apă și praf.
 • SAR – Cap: 0,173 W / Kg; Corp: 1,29 W / Kg.