Samsung confirmă, Android Pie beta pentru Galaxy S9 din această lună

904

La Samsung Developer Conference San Francisco, Samsung a anunțat că va lansa Android 9 Pie beta pentru Galaxy S9 și S9+ în această lună. Samsung a declarat că versiunea beta va fi inițial limitată la Statele Unite, Germania și Coreea de Sud. Însă site-ul oficial al programului UI beta include și China, Franța, India, Polonia, Spania și Marea Britanie.

Samsung Galaxy S9, Galaxy S9+ și Galaxy Note 9 vor fi actualizate la Android Pie în luna ianuarie a anului viitor. Conform SamMobile, aceste dispozitive vor fi, în mod evident, primele care vor obține această actualizare. Alte smartphone-uri Samsung vor primi sistemul de operare Android 9.0 Pie pe parcursul următoarelor luni.

Android 9 Pie aduce o nouă interfață utilizator pentru dispozitivele Samsung. De asemenea, va fi și o versiune beta deschisă pentru UI – User Interface, începând cu această lună. Aceasta este cea mai mare schimbare de design a interfeței Samsung din ultimii ani. Actualizarea aduce o mulțime de lucruri noi de la Samsung, va fi o actualizare uriașă pentru utilizatorii de telefoane Galaxy.

Noua interfață va avea mai multe zone de control și de conținut

Acestă actualizare completă a UI se concentrează pe facilitarea utilizării smartphone-urilor cu o singură mână. Samsung va folosi feedback-ul de la testeri beta înainte de lansarea oficială a firmware-ului pentru primele telefoane.

Noua interfață împarte efectiv ecranul în mai multe zone de conținut și de control. Zona de control pornește din jurul mijlocului ecranului, unde degetul mare ar fi poziționat în mod natural. Astfel facilitează accesul la caracteristici și setări fără a fi nevoie să faceți tot felul de mișcări cu degetele. Acest nou UI, un înlocuitor complet al designului TouchWiz anterior al Samsung, pare să fi fost motivul principal al întârzierii Samsung în aducerea Android Pie pe dispozitivele sale.

TouchWiz este interfața cu utilizatorul creată, proiectată și dezvoltată de Samsung Electronics. TouchWiz este disponibil numai pe dispozitive Samsung. Prima ediție originală a TouchWiz a fost lansată în 2008. TouchWiz a fost abandonat de Samsung la sfârșitul anului 2016 în favoarea Samsung Experience.

Programul beta va oferi companiei Samsung feedback-ul valoros pe care îl va utiliza pentru a îmbunătăți în continuare actualizarea Android 9 Pie înainte de a lansa acest sistem de operare. Samsung a declarat că lansarea Android 9 va avea loc în ianuarie 2019 pentru Galaxy Note 9 și Galaxy S9 / S9+.

Android Pie va ajunge și pe unele dispozitive mai vechi Samsung după ce ajung pe Galaxy S9 / S9+ și Note 9. Având în vedere că Galaxy S8 și Note 8 sunt încă smartphone-uri relativ noi, este posibil ca pe acestea să ajungă mai repede.