Acasă Stiri Samsung confirmă, Android Pie beta pentru Galaxy S9 din această lună

Samsung confirmă, Android Pie beta pentru Galaxy S9 din această lună

La Samsung Developer Conference San Francisco, Samsung a anunțat că va lansa Android 9 Pie beta pentru Galaxy S9 și S9+ în această lună. Samsung a declarat că versiunea beta va fi inițial limitată la Statele Unite, Germania și Coreea de Sud. Însă site-ul oficial al programului UI beta include și China, Franța, India, Polonia, Spania și Marea Britanie.

Samsung Galaxy S9, Galaxy S9+ și Galaxy Note 9 vor fi actualizate la Android Pie în luna ianuarie a anului viitor. Conform SamMobile, aceste dispozitive vor fi, în mod evident, primele care vor obține această actualizare. Alte smartphone-uri Samsung vor primi sistemul de operare Android 9.0 Pie pe parcursul următoarelor luni.

Android 9 Pie aduce o nouă interfață utilizator pentru dispozitivele Samsung. De asemenea, va fi și o versiune beta deschisă pentru UI – User Interface, începând cu această lună. Aceasta este cea mai mare schimbare de design a interfeței Samsung din ultimii ani. Actualizarea aduce o mulțime de lucruri noi de la Samsung, va fi o actualizare uriașă pentru utilizatorii de telefoane Galaxy.

Noua interfață va avea mai multe zone de control și de conținut

Acestă actualizare completă a UI se concentrează pe facilitarea utilizării smartphone-urilor cu o singură mână. Samsung va folosi feedback-ul de la testeri beta înainte de lansarea oficială a firmware-ului pentru primele telefoane.

Noua interfață împarte efectiv ecranul în mai multe zone de conținut și de control. Zona de control pornește din jurul mijlocului ecranului, unde degetul mare ar fi poziționat în mod natural. Astfel facilitează accesul la caracteristici și setări fără a fi nevoie să faceți tot felul de mișcări cu degetele. Acest nou UI, un înlocuitor complet al designului TouchWiz anterior al Samsung, pare să fi fost motivul principal al întârzierii Samsung în aducerea Android Pie pe dispozitivele sale.

TouchWiz este interfața cu utilizatorul creată, proiectată și dezvoltată de Samsung Electronics. TouchWiz este disponibil numai pe dispozitive Samsung. Prima ediție originală a TouchWiz a fost lansată în 2008. TouchWiz a fost abandonat de Samsung la sfârșitul anului 2016 în favoarea Samsung Experience.

Programul beta va oferi companiei Samsung feedback-ul valoros pe care îl va utiliza pentru a îmbunătăți în continuare actualizarea Android 9 Pie înainte de a lansa acest sistem de operare. Samsung a declarat că lansarea Android 9 va avea loc în ianuarie 2019 pentru Galaxy Note 9 și Galaxy S9 / S9+.

Android Pie va ajunge și pe unele dispozitive mai vechi Samsung după ce ajung pe Galaxy S9 / S9+ și Note 9. Având în vedere că Galaxy S8 și Note 8 sunt încă smartphone-uri relativ noi, este posibil ca pe acestea să ajungă mai repede.

Stiri

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...

Tableta Galaxy Tab S7+ 5G primește patch-ul de securitate din septembrie

Cea mai recentă și cea mai mare tabletă high-end Samsung a primit un nou patch de securitate. Tableta Galaxy Tab S7+ 5G...

Samsung Galaxy A73 va primi o cameră de 108 megapixeli

Acum, cu cât ne apropiem de sfârșitul anului, apar tot mai multe detalii despre seria Galaxy A 2022. Am scris recent că...

Samsung Galaxy Tab A8 (2021) – randări și specificații cheie dezvăluite

Tableta Samsung Galaxy Tab A8 (2021) va urma modelului Galaxy Tab A7 și se așteaptă să fie lansată în curând. Acum am...