Android Pie pe sub 0,1% din smartphone-uri, Oreo doar al treilea

1107
Ultimul sistem de operare Android Pie este încă aproape absent de pe smartphone-uri, conform datelor publicate de Google. Potrivit site-ului PhonAndroid, în septembrie 2018, sistemul de operare Android 9.0 Pie a fost instalat pe mai puțin de 0,1% dintre dispozitive. La rândul său, Oreo continuă să crească, dar este încă în urmă la Android Nougat și Marshmallow. Gigantul Google a făcut publice datele privind distribuția sistemelor sale de operare Android pentru luna septembrie 2018. Primul lucru ce bate la ochi: Android 9.0 Pie este aproape inexistent. Putem spune că nici nu face parte din acest clasament. Aceasta înseamnă că cea mai recentă versiune Android a fost prezentă pe mai puțin de 0,1% din dispozitive la 28 septembrie 2018. Actualizarea la Android 9.0 Pie este disponibilă pe OnePlus 6 în special, precum și pe smartphone-uri Google Pixel. Dar momentan lista de smartphone-uri compatibile cu Android Pie este încă foarte scurtă. Am aflat că deja Samsung Galaxy S9+ este testat cu Android Pie, dar mai este mult până la o actualizare cu acesta. Așteptăm și alte smartphone-uri high-end să guste din plăcinta Android. Ne gândim la Galaxy Note 9 și Galaxy Note 8 sau la Samsung Galaxy S8 și S8+ în prima fază.
Android Oreo mai puțin instalat decât Nougat și Marshmallow
Dacă de ultimul sistem de operare Android Pie beneficiază foarte puține dispozitive, nici precedentul acestuia ne stă bine. Android Oreo este mai puțin instalat decât Nougat și Android Marshmallow. Dacă Android Oreo a avut undeva la 15% în august 2018, celebrul biscuite continuă să crească. Versiunile 8.0 și 8.1 Oreo, combinate au ajuns la o cotă de 19,2% la puțin peste un an de la lansare. Acest procent este încă mai mic decât are în acest moment Android Nougat cu 29,3%. Momentan Android Nougat este cel mai instalat sistem de operare de pe dispozitive. Android Marshmallow are în septembrie 2018 un procent de 21,6%, care îl situează pe locul trei în acest clasament.

Marshmallow este un produs cofetărie (bezea moale) pe bază de zahăr. În forma sa modernă, constă în mod obișnuit din zahăr, apă și gelatină bătută până la o consistență moale, turnată în bucăți cilindrice mici. Vechi egipteni au fost primii care au produs așa ceva și era un privilegiu strict rezervat zeilor și regelui.

Este trist să spunem, dar chiar și Android Lollipop este aproape la fel de popular ca Oreo, are o cotă de piață de 18,3%. Ca o reamintire, Android 5.0 Lollipop a fost lansat la sfârșitul anului 2014 și varianta 5.1 Lollipop la mijlocul anului 2015. În iulie 2018, conform statisticile emise de Google, Android Lollipop deținea o cotă de 20,4% din toate dispozitivele Android.