Android Q aduce suport pentru o recunoaștere mai precisă a feței

893

Nici nu a fost bine implementat sistemul de operare Android 9 Pie că avem deja informații despre urmașul acestuia Android Q. Google lansează anual un nou sistem de operare. Denumirea nu este sigură. Încă nu știm ce nume de preparat dulce va purta noul sistem de operare de la Google. Ce este sigur, este Android 10.

O mulțime de smartphone-uri Android sunt dotate cu o anumită caracteristică de deblocare cu ajutorul feței. Dar, din păcate, multe dintre ele, aproape toate, nu sunt foarte sigure. Smartphone-urile Android au sprijinit scanerele de amprente cu mult înainte ca iPhone-ul Apple să facă acest lucru. Dar când vine vorba de autentificarea biometrică facială, Apple este înaintea telefoanelor Android.

Telefoanele care se bazează numai pe camera frontală pentru a recunoaște profilul unui utilizator sunt ușor de păcălit. Sigur sunt și smartphone-uri cu sisteme mai avansate. Acestea combină camera frontală, senzorul ToF și senzorul IR pentru a oferi utilizatorilor o recunoaștere facială mai sigură. Acest sistem se va regăsi și pe Samsung Galaxy S10. Acești senzori suplimentari pot face diferența dintre profilul unei fețe și o fotografie.

Se pare că următoarea versiune majoră a sistemului de operare Google Android se va ocupa și de acest lucru. Android 10 va încerca să facă recunoașterea facială mult mai sigură în ecosistemul Android, conform AndroidAuthority.

Android Q dezvoltat cu suport de recunoaștere facială

Google lucrează la o caracteristică Face-like pentru Android Q. Colegii noștri de la XDA Developers au descoperit în fișierele dezvoltării precoce a aplicației Android Q mai multe lucruri legate de recunoașterea facială, încorporate în fișierele APK. Acestea se referă în mod specific la mesajele de eroare care se vor afișa dacă un telefon care rulează Android Q nu are încorporat hardware de recunoaștere facială.

XDA-Developers este un site ce se ocupă de software-ul mobil și are peste 6,6 milioane de membri la nivel mondial. Portalul XDA este o sursă permanentă pentru știrile privind dezvoltarea sistemului Android și a telefoanelor mobile. XDA Developers este deținut compania JB Online Media cu sediul în SUA.

Dacă un telefon dispune de hardware-ul adecvat pentru recunoașterea facială, utilizatorii vor putea să utilizeze noile tehnologii nu numai să deblocheze telefoanele, ci și să autorizeze plăți și să se conecteze la aplicații. Utilizatorii vor putea să stabilească o parolă, un cod PIN sau un model ca metodă de autentificare de rezervă, dacă funcția de deblocare a feței nu reușește acest lucru.

Faptul că Google suportă hardware pentru recunoașterea facială în Android Q înseamnă în mod logic că au un dispozitiv pe care îl testează. Ar putea fi un Mate 20 Pro sau un telefon smart, cum ar fi Samsung Galaxy S10+ sau chiar un prototip de telefon în dezvoltare. Sigur vom afla mai multe despre noul sistem de operare Android Q în timpul Google I/O (Input/Output) 2019. Google I/O, cu sloganul „Innovation in the Open”, este programat pentru 7 mai 2019 la Mountain View, California.