Patru angajați Samsung condamnați pentru furt de tehnologie

270
Patru angajati Samsung condanati pentru furt de tehnologie
Sursa foto: androiheadlines.com

Patru actuali și foști angajați Samsung au fost inculpați pentru furt de tehnologie pentru semiconductori de la compania sud-coreeană. Se pare că au furat informații foarte importante despre tehnologiile semiconductoare de la Samsung și le-au divulgat companiilor rivale. Este un lucru de o gravitate extremă, indiferent cum s-ar numi compania păgubită.

Este vorba despre două cazuri separate de furt. Primul caz implică un fost angajat care a făcut fotografii cu informații confidențiale legate de tehnologia de fabricare a cipurilor Samsung. Persoana respectivă încă era angajată la firma coreeană când a avut loc furtul. Angajatul era în curs de a-și muta locul de muncă la Intel și lucra de acasă în acel moment. El a făcut fotografii ale unui fișier de computer care conținea informații critice despre semiconductori. Aceste fotografii au ajuns în posesia Intel odată ce persoana respectivă s-a alăturat producătorului american de cipuri.

Am auzit pentru prima dată informații că Samsung investighează acest caz în martie a acestui an. Presa sud-coreeană a scris că persoana ar fi făcut sute de fotografii care conțineau secrete de fabricare a cipurilor de semiconductori avansați, inclusiv cipuri de 3 nm și 4 nm. Deși atunci nu existau dovezi că informațiile au ajuns la rivali, acum s-a confirmat că fostul angajat a predat fotografiile companiei Intel. Procuratura din Seul l-a acuzat de încălcarea Actului de prevenire a concurenței neloiale din Coreea de Sud și a Legii privind protecția tehnologiei industrial.

Furt de tehnologie pentru semiconductori la Samsung

Celălalt caz implică un alt fost angajat Samsung care a obținut informații confidențiale de la doi angajați actuali. Persoana a lucrat în domeniul semiconductorilor și a primit un manual de operare și un plan pentru sistemul de apă ultrapură de la doi dintre foștii săi colegi de la Samsung Engineering. Este posibil să fi obținut și informații cheie suplimentare. Fostul angajat a divulgat informațiile către o firmă chineză de consultanță pentru semiconductori. Nu este considerat un caz de spionaj, este considerat un furt de tehnologie.

Cel mai vechi document clasificat cunoscut a fost un raport făcut de un spion deghizat în trimis diplomatic la curtea regelui Hammurabi (1750 î.Hr.). Cuvântul spion a fost împrumutat în secolul al XVI din cuvântul italianul spione „observator”.

Acest lucru s-a întâmplat în august 2018, când persoana căuta să-și găsească un loc de muncă la această companie chineză. După ce a obținut postul, fostul angajat Samsung a folosit materialele și informațiile furate pentru a plasa o comandă pentru sistemul de apă ultrapură, potrivit AndroidHeadlines. Procuratura din Seul le-a acuzat pe toate cele trei persoane implicate în acest caz de aceleași încălcări. Cei patru actuali și foști angajați Samsung sunt arestați până la continuarea procedurilor judiciare.

Sistemul de apă ultrapură purifică apa utilizată pentru curățare în procesul de fabricație a semiconductorilor. Îndepărtează ionii, materia organică și microbii din apă. Se pare că Samsung a investit ~21,2 milioane USD anual din 2006 pentru a dezvolta sistemul de apă ultrapură.