Samsung a planificat tehnologia de proces de 1,4 nm pentru cipuri

213
Samsung are planificat tehnologia de proces de 1,4 nm pentru cipuri
Sursa foto: via businesskorea.co.kr

Compania Samsung a anunțat o strategie de afaceri consolidată pentru afacerea sa de cipuri la evenimentul anual Samsung Foundry Forum care a avut loc în San Jose, California, zilele trecute. Samsung și-a dezvăluit planurile de a introduce procesul de fabricație de 2 nm în 2025 și cel de 1,4 nm până în 2027.

Samsung a adus recent tehnologia de proces de 3 nm bazată pe gate-all-around (GAA) la producția de masă pentru prima dată în industria globală a semiconductoarelor. La forumul din SUA, compania a spus că va îmbunătăți în continuare tehnologia bazată pe GAA și va introduce procesul de 2 nm și procesul de 1,4 nm, până în 2025, respectiv 2027.

Odată cu creșterea semnificativă a pieței în calculul de înaltă performanță, inteligența artificială, conectivitatea 5/6G și aplicațiile auto, cererea de semiconductori avansați a crescut dramatic. În acest fel inovația în tehnologia proceselor semiconductoare este esențială pentru succesul în afaceri al clienților care doresc semiconductori, a spus Samsung, potrivit Businesskorea.

Tehnologia Samsung de 1,4 nm pentru cipuri destinate HPC, auto, 5G și IoT

În timpul evenimentului, Samsung a subliniat pașii pe care îi va face face pentru a satisface nevoile clienților. Este vorba despre inovație în tehnologia proceselor de turnătorie; optimizarea tehnologiei de proces pentru fiecare aplicație specifică; capabilități stabile de producție; și servicii personalizate pentru clienți. „Obiectivul de dezvoltare a tehnologiei până la 1,4 nm face parte din strategiile Samsung. Astfel vom asigura încrederea clienților și de a sprijini succesul acestora”. A declarat Choi Si-young, președinte și șeful Business Foundry la Samsung Electronics.

Samsung intenționează în mod activ să vizeze piețele de semiconductori de înaltă performanță și de putere redusă. În principal sunt vizate HPC, auto, 5G și Internetul obiectelor. Compania a mai spus că își va îmbunătăți procesele de 3 nm bazate pe GAA pentru HPC și mobil. În același timp, Samsung va diversifica procesul de 4 nm specializat pentru aplicații HPC și auto.

HPC (High performance computing – Calculul de înaltă performanță) este un domeniu al calculului asistat de computer. HPC include toate lucrările de calcul care necesită putere mare de calcul sau capacitate de stocare.

În special pentru clienții auto, Samsung oferă în prezent soluții de memorie nevolatilă încorporată bazate pe tehnologia de 28 nm. Pentru a sprijini fiabilitatea de calitate auto, compania intenționează să extindă în continuare nodurile de proces și în acest domeniu. Samsung va lansa soluții eNVM de 14 nm în 2024 și adăugând eNVM de 8 nm în viitor. Samsung plănuiește să-și extindă capacitatea de producție de peste trei ori până în 2027, comparativ cu anul acesta.

Inclusiv noua fabrică în construcție din Taylor, Texas, liniile de producție de semiconductori ale Samsung sunt în cinci locații. Este vorba despre Giheung, Hwaseong și Pyeongtaek în Coreea; și Austin și Taylor în Statele Unite.