Cum va arăta anul 2019 – Predicțiile Experților Samsung Next

837

Începutul unui nou an este un prilej bun pentru a aduce în discuție trendurile din tehnologie care vor domina viitorul. Câțiva experți din cadrul Samsung Next și-au expus previziunile lor în ceea ce privește avansul tehnologiei, despre cum se vor adapta consumatorii la noile schimbări, dar și despre cum vor evolua start-up-urile în viitor. Printre aceștia îi amintim pe Amit Garg și Christina Bechhold Russ, experți în capitalul de risc. De asemenea și Raymond Liao, expert în privacy și Tareq Aljaber, expert în învățare profundă.

Fondurile de investiții. În ultimii ani, s-a înregistrat o creștere remarcabilă la nivel mondial în ceea ce privește fondurile de investiții alocate companiilor. Era ceva de așteptat în contextul exploziei afacerilor pornite ca start-up-uri, care au depășit valoarea de un miliard de dolari și influențează creșterea globală. În 2019 este de așteptat ca antreprenorii să concureze mai mult pentru a obține capital pentru afacerile lor.

Orașele inteligente. Numărul dispozitivelor capabile să se conecteze la internet devine din ce în ce mai mare. Creșterea rapidă, ca volum a datelor, cere o lungime de bandă pe măsură pentru a face față acestei situații. În 2019 se va accelera dezvoltarea rețelelor de tip 5G. Samsung este una dintre companiile aflate în plin proces de implementare a rețelelor 5G. În același timp va lansa în prima parte a anului 2019 și un smartphone 5G. Aceste rețelele vor necesita mecanisme de direcționare a traficului de date – soluții computaționale de tip edge și soluții de stocare. Deja există conceptul de casă inteligentă, dar și o varietate de distribuitori care oferă servicii independente. Ne așteptăm ca aceste soluții să fie aplicate și în cazul orașelor.

Cooperare pentru descentralizarea sistemelor și dispozitivelor

Descentralizare. Sistemele de stocare în cloud vor deveni supraîncărcate de cantitatea de date existentă. Vor fi nevoite să lucreze în tandem cu edge computing. Edge computing împinge aplicațiile, datele și puterea de calcul departe de punctele centralizate la extremele logice ale unei rețele. Stocarea în cloud își va menține scalabilitatea și puterea de procesare prin care poate gestiona cantități imense de date. Sistemul computațional de tip edge, fiind mai aproape de utilizator, va asigura alimentarea puterii de calcul cu prețul unei conectivități reduse, fără a presupune însă o securitate ridicată. În 2019 vom vedea cum blockchain devine tehnologia de bază pentru sistemele descentralizate.

AI/ Deep Learning. Deep learning (învățarea profundă) este echivalentul unei cantități enorme de date, rezultate experimentale și cerințe intense de calcul. Cercetătorii de date petrec mult timp în principal cu partea operațională în loc să se concentreze asupra competențelor lor principale. Este importantă dezvoltarea unei culturi de deep learning, care să se bazeze pe transparență și pe responsabilitate comună, potrivit lui Tareq Aljaber, expert Samsung Next. Astfel în 2019, cultura DeepOps se va extinde, fiind vorba de colaborarea dintre inginerii de date și experții deep learning în vederea construirii unei rețele de deep learning eficiente. DeepOps va permite organizațiilor să creeze și să automatizeze învățarea profundă într-un ritm mult mai rapid.

Noi oportunități în sistemul de sănătate

Plăți și sănătate. Conform experților Samsung Next, în domeniul plăților, dezvoltatorii vor lucra pentru a ușura cât se poate de mult experiența de plată a consumatorilor. Din ce în ce mai multe companii non-bancare își vor aduce contribuția la evoluția din domeniul plăților. Acestea vor acorda o prioritate din ce în ce mai mare experienței consumatorilor.

Jucătorii tech din industria sănătății vor lucra pentru a crea un sistem coerent care să includă pacienții, furnizorii de servicii medicale și farmaciile. Doar 10% dintre companiile de succes din industrie se adresează direct consumatorului. Acest trend va evolua în 2019, iar experții sunt de părere că restul de 90% se pot diferenția prin integrarea fluxurilor de muncă obișnuite și a regulamentelor din industrie. Această strategie coerentă va permite sistemului de sănătate să creeze noi oportunități pentru programe mai eficiente și mai colaborative.