Smartphone Samsung 5G pentru Verizon, nume de cod „Bolt”

824

Seria de smartphone-uri Samsung Galaxy S10 va fi anunțată în 20 februarie 2019 înainte de începerea MWC Barcelona. Credem că știm multe despre această serie aniversară a gamei Galaxy S dar, sunt și multe lucruri pe care nu le știm. Informații noi apar în permanență despre unele dintre caracteristicile aflate pe Galaxy S10. Apare câte o nouă caracteristică sau schimbări la unele modele din gamă.

Au fost zvonuri despre unele telefoane 5G specifice unui anumit operator din SUA. Acestea dispuneau de senzori Time-of-Flight (ToF) introduși în telefoanele Samsung pentru prima dată, senzori de amprentă digitală în afișaj și noile ecrane Samsung Infinity.

Acum în ultimul firmware pentru Samsung Galaxy Note 9 este menționat un dispozitiv denumit „bolt5gvzw”. Informația provine de pe forumul XDA-Developers. Dacă există în varianta de firmware a lui Galaxy Note 9 probabil că acest model „Bolt” este în lucru la Samsung. Dispozitivul este listat împreună cu alte patru telefoane pe care deja le cunoaștem. Acestea sunt variante ale telefonului Galaxy S10: Beyond X, Beyond 1, Beyond 2 și Beyond 0.

Samsung „Bolt” este posibila denumire a smartphone-ului 5G pentru Verizon

Acest smartphone Samsung Bolt va fi echipat cu un cip-set Qualcomm Snapdragon. Însă ceea ce face ca această informație să fie importantă este că acum avem dovezi care sugerează că smartphone-ul Samsung cu capacitatea de 5G pentru compania Verizon din Statele Unite este diferit de cel al modelelor „standard” Galaxy S10.

Rețeaua 5G și viitoarele smartphone-uri de 5G sunt așteptate cu viteze foarte mari față de actualele rețele. Presupunem că denumirea de Bolt vine de la numele atletului Usain Bolt, recordman mondial la proba de 100 m, cu timpul 9,58 secunde. Este cel mai rapid om din lume. Are evidentă legătură cu o viteză foarte mare.

Usain St Leo Bolt este un atlet jamaican deținător al recordului mondial la 100 de metri. Bolt deține și recordul mondial la 200 de metri cu 19,19 secunde și la ștacheta de 4 x 100 de metri cu 37,1 secunde. Este considerat cel mai mare sprinter al tuturor timpurilor.

Verizon a anunțat la începutul acestei luni că a colaborat cu Samsung pentru lansarea unui smartphone 5G în Statele Unite. Perioada de lansare a fost dată ca prima jumătate a anului 2019. Astfel zvonurile despre lansarea de către Verizon a unui smartphone Samsung 5G prind contur.

Modelul Samsung Bolt cu 5G pentru operatorul american de telefonie mobilă este confirmat de acest firmware. Smartphone-ul va avea senzori ToF pentru asistență în autentificarea biometrică și va fi din ceramică. Existența a șase camere foto, patru la spate și două frontal este dată de mai multe surse.