Acasă Stiri Eficiență și confort cu aparatele de aer condiționat Samsung Wind-Free

Eficiență și confort cu aparatele de aer condiționat Samsung Wind-Free

Aparatul de aer condiționat nu mai este doar un aparat pentru perioada de vară. Pe lângă capacitățile de răcire, noile aparatele de aer condiționat vin și cu funcționalități de purificare și dezumidificare a aerului. Cu toate acestea, dacă aparatul de aer condiționat funcționează în permanență poate duce la facturile mari de energie electrică. Nu este cazul și la aparatele Samsung Wind-Free.

Samsung a înțeles această problemă a utilizatorilor și face aparatele mai eficiente din punct de vedere energetic. De exemplu, aparatul de aer condiționat Wind-Free de la Samsung dispune de tehnologia Digital Inverter Boost. Este o inovație de economisire a energiei care reduce consumul de energie al dispozitivului cu până la 73% comparativ cu celelalte aparatele de aer condiționat tradiționale de tip viteză fixă.  Mai mult, modul Wind-Free poate reduce consumul de energie chiar cu 77% în comparație cu modul de răcire rapidă a unității, chiar și la puterea maximă.

Digital Inverter Boost pe Samsung Wind-Free

Compresorul servește ca o pompă care circulă căldura, mișcând materia dintr-un punct inferior într-un punct mai înalt”. A explicat inginerul principal Byoung-Ok Ahn, pentru News Samsung. „Aceasta înseamnă că unitatea trebuie să consume multă energie electrică”.

Pentru a ajuta utilizatorii să economisească energie, Samsung a adoptat un compresor invertor – tehnologia Digital Inverter Boost. Aceasta își poate regla propriile rotații pe minut pentru a-și menține consumul de energie la eficiență maximă.

Aparatele de aer condiționat sunt prevăzute să ajungă la peste 137,7 milioane de unități până în anul 2025. Printre cele mai importante companii producătoare sunt Haier, Daikin, Samsung, Hitachi-Johnson, LG Electronics și Panasonic.

Un compresor cu turație fixă ​​va funcționa cu viteză maximă până la atingerea temperaturii dorite și apoi se va opri. Apoi, dacă temperatura depășește cea setată va porni din nou la puterea maximă pentru a reduce temperatura. Acest proces repetat de pornire și oprire consumă multă energie și creează o fluctuație deranjantă a temperaturii din cameră.

Tehnologia Digital Inverter Boost este mult mai eficientă, Aceasta pur și simplu încetinește aparatul odată ce temperatura dorită este atinsă și apoi accelerează ușor după ce temperatura crește din nou. Acest lucru reduce consumul de energie cu până la 73%. Acest proces are ca rezultat o mai mică fluctuație a temperaturii, ceea ce înseamnă că utilizatorii se pot bucura de o temperatură confortabilă în cameră.

Cu cât diferența dintre temperatura camerei și temperatura dorită este mai mare, cu atât este mai mare cantitatea de energie consumată la pornirea aparatului de aer condiționat”. A spus a Byoung-OkAhn. „Comparând consumul de energie între compresorul cu viteză fixă ​​și Digital Inverter Boost, ultimul este semnificativ mai economic„.

Bucurați-vă de o briză confortabilă în orice moment

Adesea la aparatele de aer condiționat, odată ce temperatura dintr-o cameră a fost redusă la temperatura dorită, fluxul continuu de aer din unitatea interioară poate deveni răcoritor. Expunerea continuă și directă la vântul rece poate afecta sănătatea utilizatorului, făcându-l mai sensibili la boli.

Modul Wind-Free al aparatului Samsung Wind-Free a fost dezvoltat pentru a atenua acest inconvenient. Versiunea 2020 a acestui aparat are 23.000 de micro găuri de aer, care împrăștie ușor aerul rece uniform în cameră. Astfel, utilizatorii se pot bucura de un flux de aer rece fără a fi expuși direct la aerul rece. Puteți vedea cum funcționează un aparat de aer condiționat Samsung pe pagina noastră din iLoveSamsung.

O altă caracteristică unică a aparatului de aer condiționat Samsung Wind-Free este orificiul de intrare și ventilatorul mai mare care permit extragerea unei cantități mai mari de aer. Ventilatorul aparatului este cu 15% mai mare decât ventilatoarele convenționale. În acest fel împreună cu lățimea și unghiul optimizat al prizei, reduce consumul de energie cu 10%. Mai mult, aerul este răcit la temperatura dorită mult mai repede.

Tehnologia Digital Inverter Boost și tehnologia sa Wind-Free funcționează împreună într-o sinergie care creează o eficiență și mai mare atunci când vine vorba de confortul utilizatorilor. Odată ce temperatura camerei dorită este atinsă, unitatea trece în modul Wind-Free, încetinind viteza compresorului, menținând în același timp aerul rece, confortabil și silențios, reducând în același timp consumul de energie electrică.

Modul Auto Colling pentru liniștea a utilizatorului

Pe lângă tehnologia invertorului și modul Wind-Free, aparatul de aer condiționat Samsung Wind-Free 2020 oferă alte caracteristici inovatoare concepute pentru a ajuta la reducerea facturilor de energie electrică ale utilizatorilor. Când utilizatorii nu se află în cameră, senzorul de mișcare al dispozitivului detectează automat absența și trece în Modul Wind-Free. În acest mod crește temperatura dorită pentru a economisi cu până la 43% mai multă energie. Modul ECO al unității reduce, de asemenea, turația aparatului de aer condiționat cu până la 35% față de normal pentru a reduce consumul de energie electrică dacă detectează că există mai puțini oameni în cameră sau dacă temperatura mediului este scăzută.

Funcția AI Auto Cooling învață temperatura preferată de utilizatori și creează un mod de funcționare optim. Cu cât este utilizat mai mult aparatul de aer condiționat, acesta află mai multe despre preferințele dumneavoastră. Este recomandat folosirea funcției Auto Cooling pentru ca aparatul să treacă automat de temperaturile preferate pentru a economisi energie.

Utilizatorii pot reduce consumul de energie și mai mult cu SmartThings. Utilizatorii își pot opri aparatul de aer condiționat de la distanță și pot urmări consumul zilnic, săptămânal și lunar de energie electrică cu aplicația SmartThings. În plus, funcția „Programul meu” din SmartThings permite utilizatorilor să-și stabilească timpul de funcționare, modul, temperatura și viteza ventilatorului de la distanță.

Un viitor mai bun pentru toți, cu inovații în materie de aer condiționat

Facturile mai mari de energie electrică nu sunt singura preocupare în ceea ce privește consumul de energie. Mulți consumatori sunt, de asemenea, îngrijorați de modul în care utilizarea aparatului lor poate afecta mediul. Acesta este motivul pentru care Samsung se străduiește să facă ca toate dispozitivele sale, inclusiv aparatele de aer condiționat, să fie mai eficiente și durabile pentru viitor. Samsung oferă permanent soluții optime de răcire a aerului și tehnologii eficiente din punct de vedere energetic.

Compania va continua să dezvolte aparate de aer condiționat care să ofere un confort maxim utilizatorilor la un cost minim. În tot acest timp este avut în vedere un impact pozitiv asupra mediului pentru azi și pentru viitor.

Stiri

Millie Bobby Brown și BTS promovează noul Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Galaxy S20 FE a fost lansat de foarte puțin timp și deja suscită interes, nu numai din partea fanilor Samsung. Pentru...

Galaxy A42 5G ar putea veni cu procesorul Snapdragon 750G

Samsung a prezentat recent noul său smartphone 5G destinat segmentului de gamă medie cu Galaxy A42 5G. Cu toate acestea, compania nu...

Samsung Galaxy Tab Active 3: au apărut prețul și data lansării

În urmă cu mai bine de un an, Samsung a lansat Galaxy Tab Active Pro - o tabletă robustă cu un ecran...

Samsung a început lucrul la Android 11 pentru mai multe telefoane

Potrivit mai multor informații, dezvoltarea Android 11 a început pentru mai multe smartphone-uri premium de la Samsung. Aceste informații provin de la...

Diferențele dintre Exynos 1000 și Snapdragon 875 vor fi foarte mici

Cip-setul Exynos 990 care alimentează seria Galaxy S20 și Galaxy Note 20 a provocat multe controverse în acest an. Așa cum a...

Samsung și KDDI Japonia au demonstrat o tehnologie avansată 5G

Samsung Electronic a declarat că a testat cu succes o tehnologie avansată 5G împreună cu operatorul japonez de telecomunicații KDDI. Cele două...

MWC 2021 Barcelona a fost amânat până la sfârșitul lunii iunie

MWC (Mobile World Congress) este unul dintre cele mai mari evenimente din calendarul mobil. De obicei, se desfășoară la sfârșitul lunii februarie...