Apelurile prin satelit vor veni în curând pe telefoanele Samsung Galaxy

412
Apelurile prin satelit
Sursa foto: phonandroid.com

Galaxy S22 Ultra tocmai a făcut istorie devenind primul smartphone care a efectuat un apel vocal prin satelit. Această performanță incredibilă a fost realizată printr-un parteneriat între AST SpaceMobile și AT&T pe un telefon Galaxy S22 Ultra. Convorbirea prin satelit a fost realizată folosind un dispozitiv standard din Texas la un telefon din Japonia. Apelurile prin satelit ar putea fi standard pe alte dispozitive Samsung Galaxy în viitor.

Parteneriatul AST SpaceMobile și AT&T a folosit Galaxy S22 Ultra pentru a efectua un apel către satelitul BlueWalker 3 (BW3). Odată ce apelul a fost primit de către satelit, acesta a fost redirecționat către telefonul din Japonia folosind o rețea AT&T. Telefoanele au schimbat cu succes informații despre SIM și rețea prin satelitul BlueWalker 3, o premieră, potrivit PhonAndroid. Această abordare inovatoare permite, teoretic, ca apelurile prin satelit să poate fi făcute cu orice smartphone echipat cu tehnologie 4G.

Apelurile prin satelit foarte aproape: Galaxy S22 Ultra a reușit acest lucru

Dacă seria Apple iPhone 14 a fost prima care a oferit comunicații de urgență prin satelit, nu a fost până acum o convorbire bidirecțională, și mai ales nu cu niciun alt interlocutor. Parteneriatul dintre AST, AT&T și Vodafone ar putea revoluționa comunicarea prin satelit. Dacă cercetările asupra acestei aplicații continuă, diferite regiuni ar putea fi conectate folosind smartphone-uri standard în loc de mijloace de comunicare specializate. Acest lucru ar putea fi deosebit de benefic în zonele unde rețelele mobile au semnal zero, unde nu pot fi instalate antene de telefonie mobilă.

Rețineți că Samsung a chemat și inginerii de la Vodafone, Rakuten și AT&T pentru a pregăti și testa BW3. Prin urmare, este o adevărată realizare colectivă, care sperăm că va încuraja alți jucători importanți din industrie să se angajeze pe această cale.

Rakuten Group este este un conglomerat tech nipon și al patrulea operator de telefonie mobilă din Japonia. Rakuten are peste 28.000 de angajați în toată lumea, care operează în peste 30 de țări. În japoneză Rakuten înseamnă „optimism”.

În viitor, toate smartphone-urile vor putea să efectueze apeluri, să trimită/primi mesaje texte și chiar să obțină conectivitate la internet fără infrastructura costisitoare a antenelor celulare. Acest lucru ar putea aduce conectivitate 4G și 5G în zone care nu au infrastructură de conectivitate. Rămâne acum de văzut când această tehnologie va putea fi implementată mai pe scară largă.