Ce este aplicația AR Zone pe telefoanele Galaxy și cum o puteți elimina?

1663
Ce este AR Zone pe telefoanele Samsung
Sursa foto: via makeuseof.com

Aplicația AR Zone de pe dispozitivele Samsung permite utilizatorilor să se implice în experiențe de realitate augmentată. De exemplu, cum ar fi să se transforme ei înșiși în emoji-uri sau crearea de doodle-uri AR. Cu toate acestea, este adesea văzut mai mult ca un truc decât un instrument sofisticat. Aveți un nou telefon Samsung Galaxy cu aplicația AR Zone instalată? Iată ce trebuie să știți despre asta.

Utilizatorii își pot personaliza avatarul AR încărcând o imagine și personalizându-i trăsăturile faciale și ținuta. Avatarul poate fi partajat prin autocolante și folosit în videoclipuri personalizate sau ca fundal pentru ecranul de apel. În timp ce aplicația AR Zone nu poate fi dezinstalată sau dezactivată, utilizatorii o pot elimina de pe ecranul aplicației pentru a nu avea dezordine. Cu toate acestea, AR Zone poate fi accesat în continuare prin camera telefonului sau adăugat înapoi la ecranul aplicației.

Indiferent dacă tocmai ați cumpărat un smartphone Samsung nou-nouț sau v-ați actualizat dispozitivul Samsung actual la o nouă versiune de Android, este posibil să fi observat câteva aplicații ciudate care plutesc pe pagina dvs. de aplicații. Una dintre aceste aplicații se numește AR Zone, lăsând mulți utilizatori să se întrebe: „Ce este această zonă AR pe telefonul meu?”. Iată ce trebuie să știți, via Makeuseof,  despre AR Zone, inclusiv cum să o utilizați și dacă o puteți dezinstala.

Ce este și ce poți face în aplicația AR Zone?

Ce este aplicația AR Zone? Aplicația AR Zone, Zone și chiar aplicația emoji sunt doar câteva dintre numele pe care utilizatorii le-au dat aplicației Samsung AR Zone. AR înseamnă Augumented Reality – Realitate Augmentată. Iar aplicația Samsung își propune să pună această tehnologie în palma mâinii tale.

În timp ce doar anumite smartphone-uri emblematice din gamele Galaxy S și Note au camere DepthVision, acest lucru nu împiedică alte modele să ruleze aplicația folosind camerele lor normale. Mulți utilizatori Samsung au spus că au văzut aplicația AR Zone pe telefonul lor pentru prima dată după actualizarea la Android 10, aplicația fiind acum preinstalată pe toate dispozitivele Samsung noi. Îl puteți lansa prin intermediul comenzii rapide a aplicației sau prin intermediul camerei.

Ce poți face în aplicația AR Zone? În prezent, aplicația AR zone este mai mult un truc decât orice altceva. De fapt, mulți o consideră o aplicație AR emoji decât instrumentul sofisticat pe care Samsung și-a propus să fie.

Utilizatorii se pot transforma într-un emoji folosind camera AR Emoji, pot crea doodle-uri AR, pot fi creativi în AR Emoji Studio și se pot juca cu măști, ștampile și rame AR în Deco Pic sau AR Emoji Stickers.  Ambele versiuni par inferioare unora dintre cele mai bune filtre Snapchat și efecte Instagram.

În timp ce crearea unui doodle AR ciudat sau două poate fi distractivă, în special pentru copii, va trebui să descărcați o aplicație AR Emoji Editor suplimentară pentru a vă personaliza propriul avatar AR, ceea ce face ca aplicația actuală AR Zone să nu se potrivească scopului.

Cum să-ți creezi avatarul AR folosind Samsung AR Zone

Să vedem cum poți crea un avatar AR personalizat folosind AR Zone. Urmați aceste instrucțiuni:

  • Deschideți aplicația AR Zone și atingeți AR Emoji Studio.
  • Aici, puteți fie să selectați Creare cu camera pentru a face o nouă fotografie, fie Creare din imagine pentru a utiliza o fotografie salvată din galeria dvs. pentru a vă crea avatarul AR. Există și câteva emoji-uri prestabilite disponibile dacă doriți să testați mai întâi funcția.
  • După ce ați încărcat o imagine, aplicația va scana trăsăturile feței și va personaliza automat avatarul AR pentru a arăta ca tine. Desigur, nu va arăta perfect. Deci, pentru ca avatarul să arate mai mult ca tine, îi poți personaliza trăsăturile feței din meniul Aspecte și ținuta prin meniul Stil.
  • Atingeți Salvați pentru a vă finaliza avatarul AR. Nu vă faceți griji, puteți reveni și îl puteți personaliza mai târziu în orice moment.

Când avatarul tău este gata poate fi partajat prin autocolante în aplicații precum Messages, WhatsApp și multe altele. Veți observa, de asemenea, opțiuni pentru a vă folosi avatarul AR pentru a crea un videoclip personalizat sau pentru a-l seta ca fundal pentru ecranul de apel sau ca fundal video pentru ecranul de blocare.

Rețineți că autocolantele realizate folosind avatarul dvs. AR pot fi accesate numai folosind tastatura Samsung, tastatura implicită pe dispozitivele Galaxy. Dacă folosiți Gboard în schimb, va trebui să treceți la Samsung Keyboard pentru a utiliza autocolantele personalizate.

Unde este Quick Measure în aplicația AR Zone?

În timp ce majoritatea utilizatorilor sunt blocați cu autocolante emoji și doodle-uri AR, cei care dețin un dispozitiv Samsung echipat cu o cameră DepthVision pot folosi și Quick Measure – o utilizare mult mai utilă a AR în viața de zi cu zi.

Inițial, Quick Measure a fost încorporat în aplicația AR Zone. Cu toate acestea, acum pare să fie disponibil separat și este preîncărcat pe dispozitivele recente Galaxy S și Note. Îl puteți descărca din Magazin Play dacă dispozitivul dvs. este compatibil.

Puteți dezinstala aplicația AR Zone? Dacă avatarurile AR, doodle-urile, autocolantele și emoji-urile nu te preocupă, atunci vrei să scapi de aplicația AR Zone. Din păcate, spre deosebire de alte aplicații Samsung preinstalate care pot fi dezinstalate, AR Zone este o aplicație de sistem. Asta înseamnă că, odată ce este pe telefon, ești efectiv blocat cu ea. Nu poate fi nici dezinstalat, nici dezactivat.

De asemenea, înseamnă că aplicația este sigură. Dar dacă pur și simplu nu-ți place să vezi că este aglomerată pagina aplicației, atunci există opțiunea de a o elimina de pe ecranul aplicației, care o ascunde dacă nu accesezi aplicația prin camera telefonului.

Pentru a elimina aplicația AR Zone din ecranul aplicației, deschideți aplicația, mergeți la pictograma roată din colțul din dreapta sus, apoi dezactivați ecranul Adăugați AR Zone la Aplicații. De îndată ce faceți acest lucru, aplicația va dispărea, dar va fi instalată în continuare pe telefon.

Pentru a accesa aplicația sau pentru a o adăuga din nou la pagina aplicației, mergeți la camera telefonului, glisați la opțiunea Mai Multe la cameră, apoi selectați Zona AR. Aceasta va deschide aplicația AR Zone. De aici, vă puteți întoarce la pictograma roată dacă doriți să adăugați din nou aplicația AR Zone pe ecranul aplicației.

Realitatea Augumentată pare a fi de viitor pe toate diapozitivele

Indiferent dacă vă place sau nu ideea de AR, aceste tipuri de tehnologii sunt aici pentru a rămâne. Pe lângă faptul că vedem permanent o creștere a aplicațiilor AR, abia începem să experimentăm vârful aisbergului atunci când vine vorba de experimentarea cu alte tipuri de realități.

În timp ce aplicația AR Zone de la Samsung poate lăsa în prezent mult de dorit, ne putem aștepta la schimbări semnificative în acest spațiu în următorii ani – sperăm că, schimbări care facilitează funcții AR mai utile.