Problemele aplicațiilor de fundal vor fi remediate de Google și Samsung

176
Problemele aplicatiilor de fundal vor fi remediate de Google si Samsung
Sursa foto: via extremetech.com

Încă de la început Android a acceptat întotdeauna aplicații de fundal. Desigur, acestea îți vor descărca rapid bateria din primele zile și ți-ar încetini telefonul. Lucrurile s-au îmbunătățit, dar mai este de lucru, iar Google colaborează cu Samsung pentru a remedia aceste probleme. Google și Samsung au anunțat că aplicațiile care vizează Android 14 sunt „garantate” să funcționeze fără probleme.

Aducerea managementului aplicațiilor Android acolo unde este acum a fost un proces care a durat de ani de zile. Înainte de Android 6.0 Marshmallow, aplicațiile de fundal puteau rula cu restricții minime, ceea ce era departe de a fi ideal. Pentru a economisi bateria, Google a implementat Doze Mode în Marshmallow. Acest lucru, care suspenda aproape toate aplicațiile atunci când telefonul era adormit — a fost o evoluție necesară a platformei, chiar dacă a venit cu unele bătăi de cap. Google a oferit dezvoltatorilor modalități de a menține în viață serviciile de fundal, îmbunătățindu-le cu fiecare iterație de Android. Cu Android 14, Google adaugă noi API-uri pentru servicii în prim-plan, permițând aplicațiilor din fundal să spună sistemului de ce trebuie să rămână în viață.

Google și Samsung vor îmbunătăți aplicațiile de fundal cu Android 14

De departe, Samsung este cel mai mare producător de dispozitive Android din lume. În acest fel are sens ca Google să lucreze îndeaproape cu gigantul sud-coreean. Potrivit Extremetech, anunțul confirmă că Samsung One UI 6.0 (bazat pe Android 14) va accepta noile reguli API. Asta ar putea însemna o stabilitate mult mai bună pentru serviciile de fundal. „Aplicațiile care vizează Android 14 vor fi garantate să funcționeze conform intenției dezvoltatorilor atâta timp cât sunt dezvoltate în conformitate cu noua politică API a serviciului de prim-plan a Android”, spune Samsung.

Android 14 este disponibil în prezent ca versiune beta pentru anumite dispozitive Google Pixel. Viitorul sistem de operare va permite aplicațiilor să-și identifice activitățile de fundal în categorii precum apeluri telefonice, sănătate, sincronizare de date, locație și redare media. Când aplicațiile acceptă în mod corespunzător aceste atribute, își pot finaliza munca în fundal fără teama de a fi oprite pentru a economisi bateria. De aceea, declarația Samsung spune că aplicațiile trebuie să folosească noile API-uri pentru a fi „garantate” să funcționeze.

API – Application Programming Interface. Este un tip de interfață software, care oferă un serviciu altor aplicații. Un API poate fi pentru un sistem web, sistem de operare, sistem de baze de date, hardware sau biblioteci software.

Android 14 este pe cale de a fi lansat pe telefoanele Google Pixel în toamna lui 2023. În lunile următoare, Samsung va lansa actualizări One UI 6.0 pentru cele mai noi telefoane. Când seria Galaxy S24 va fi lansată la începutul anului 2024, va rula probabil Android 14 și One UI 6.0 din cutie. Alți producători de telefoane care vor trece la Android 14 ar trebui să se poată bucura de roadele acestei colaborări între Google și Samsung prin implementarea funcțiilor API pe viitoarele dispozitive.