Două aplicații Google ajung în Samsung Galaxy Store, dar pentru ce?

1268
Sursa Foto: via phonandroid.com

Două aplicații de la Google au ajuns în Galaxy Store, magazinul de aplicații pe care Samsung îl pre-instalează pe toate smartphone-urile sale. Acesta sunt Wear OS, care este utilizat pentru a controla un obiect conectat sub acest sistem de operare și Traducere. Sosirea lor ridică câteva întrebări despre obiectivul căutat de Google cu aceste două aplicații.

Play Store este magazinul de aplicații pe care Google l-a proiectat pentru Android. Sute de mii de aplicații sunt disponibile, în toate genurile posibile. Și Google îl folosește pentru a îmbogăți experiența Android, precum și pentru a transmite propriul său software și anumite actualizări către sistemul său de operare. În același timp, există și alte magazine. Magazinul de aplicații Huawei. Magazinul de aplicații Amazon. Și desigur Samsung Galaxy Store.

Samsung Galaxy Store preinstalat pe toate dispozitivele Samsung

Toți utilizatorii de telefoane și tablete Samsung stiu că Galaxy Store este preinstalat pe dispozitivele lor din cutie. Acum două noi aplicații au fost detectate acolo. Și ambele sunt semnate de Google. Acestea sunt Wear OS și Translate, conform PhonAndroid. Translate – Traducere este un traducător multilingv iar Wear OS este folosit pentru a conecta un smartphone cu un accesoriu conectat, cum ar fi un smartwatch, de exemplu. Sosirea acestor două aplicații nu este chiar recentă pe Samsung Galaxy Store. Și deocamdată, există doar aceste două. Dar de curând au stârnit interesul observatorilor.

Pentru că, la prima vedere, interesul lui Google de a fi prezent în Galaxy Store este destul de limitat. Într-adevăr, Samsung instalează suita serviciilor Google Mobile în toate terminalele sale. O suită care include Play Store, Chrome, Search și multe altele. Dacă lipsește ceva din această listă, trebuie doar să mergi la Google Play Store pentru a completa lista. Nu este nevoie să mergeți la Samsung Galaxy Store pentru asta. Fanii brandului Samsung consideră că Galaxy Store este o garanție că aplicațiile prezente sunt compatibile cu telefonul lor mobil. Cu siguranță, Galaxy Store ar putea promova software de la Google. Dar acesta este într-adevăr un motiv bun? Nu este.

Galaxy Store este un magazin de aplicații folosit pentru dispozitivele fabricate de Samsung. A fost lansat în septembrie 2009. Este destinat în principal smartphone-urilor, tabletelor și smartwach-urilor Samsung. Galaxy Store este disponibil în 125 de țări.

Google Play Store nu este disponibil în China

Pe de altă parte, o altă teorie este mult mai interesantă. Este vorba de China. O țară mare cu mulți consumatori, dar unde Google Play Store nu este disponibil. Dar unde Samsung Galaxy Store este accesibil. Ajuns în magazinul Galaxy, Google a ocolit astfel o parte din cenzura chineză. Și chiar mai mult, alegerea celor două aplicații nu este banală.

Dacă Samsung dorește să comercializeze un ceas cu sistemul de operare Wear OS în China, poate face acest lucru. Iar consumatorii chinezi vor putea folosi un traducător automat cu Galaxy. Aceste două aplicații sunt ca o cutie a Pandorei. Rămâne de văzut dacă Google își va extinde oferta pe Galaxy Store și dacă aplicațiile sale vor ajunge în alte magazine (cum ar fi cele de la Huawei, Oppo sau Xiaomi). Interesantă abordare din partea Google.