Aplicații potențial periculoase găsite în Samsung Galaxy Store

301
Aplicatii potential periculoase gasite in Samsung Galaxy Store
Sursa Foto: androidheadlines.com

După cum mulți dintre voi știți până acum, Galaxy Store este, practic, alternativa Samsung la Play Store. Există de mult timp și puteți descărca aplicații de pe acesta pe smartphone-ul dvs. Samsung. Acum, unele aplicații potențial periculoase au fost depistate în magazinul Samsung Galaxy Store.

Aceste aplicații au fost descoperite de colegii noștrii de la site-ul AndroidPolice. Pentru a fi mai precis, au fost găsite câteva clone de aplicații de piraterie de filme Showbox. În orice caz, dacă încercați să instalați oricare dintre aplicațiile bazate pe Showbox pe care le-a observat sursa, via Androidheadlines, va apărea avertismentul Google Play Protect. Sursa mai notează că această avertizare nu este declanșată fără motiv.

Aplicații periculoase în Samsung Galaxy Store

După ce a fost analizat unul dintre APK-urile Showbox la Virustotal, au apărut multe alerte de la furnizorii de securitate. Aceste alerte au marcat APK-ul ca riskware, adware și așa mai departe. Ceea ce este și mai îngrijorător este că unele dintre aceste aplicații au cerut permisiuni la care nu te-ai aștepta. Acesta este întotdeauna un semn foarte bun că ceva nu este în regulă. Unele aplicații au cerut acces la contacte, jurnalele de apeluri, etc. Recent, Samsung a eliminat reclamele din Samsung Pay și Samsung Health.

Este posibil ca aceste aplicații să nu fie periculoase de la început, dar ar putea trece la malware. După ce Max Weinbach a contactat un analist de securitate Android, a dezvăluit că aceste aplicații ar putea să nu conțină programe malware de la început. Cu toate acestea, aceste aplicații sunt capabile să execute cod dinamic, astfel încât să poată descărca și executa alt cod care ar putea include malware.

Malware sau software rău intenționat. Numai în 2019 au avut loc 9,9 miliarde de atacuri de malware. În luna martie 2020, numărul total de noi detecții de programe malware la nivel mondial a fost de 677,66 milioane!

Showbox a fost oprit cu aproape doi ani în urmă, ceea ce nu face lucrurile și mai suspecte. Programele malware sunt uneori utilizate pe scară largă împotriva site-urilor guvernamentale sau corporative pentru a aduna informații protejate, dar și pentru alte scopuri.

AndroidPolice a contactat Samsung pentru detalii în acest sens, dar în momentul scrierii acestui articol, răspunsul nu a fost furnizat. Acest lucru nu este surprinzător, dar vă recomandăm să stați departe de astfel de aplicații până când Samsung clarifică lucrurile. Cu toate acestea, probabil compania va elimina acele aplicații din Samsung Galaxy Store.