Apple Inc. parteneriat cu Samsung pentru camera periscopică a iPhone-ului

619
Apple parteneriat cu Samsung pentru camera periscopica a iPhone
Sursa Foto: Apple

Au trecut câteva săptămâni de când Apple a lansat pe piață noua sa serie de iPhone 12 și acum tot mai multe informații despre smartphone-urile de generație următoare Apple iPhone 13, au început deja să apară online. Una dintre cele mai interesante vine din partea publicației taiwaneze DigiTimes. Aflăm de aici că Apple Inc. încearcă acum să coopereze cu companiile sud-coreene pentru o cameră tip periscop. Cu acest tip de cameră Apple încearcă să consolideze performanțele zoomului optic pe viitorele iPhone-uri.

Deși o înțelegere nu a fost finalizată încă, informația relevă că partenerul spre care s-a orientat Apple Inc. este Samsung. Gigantul tech sud-coreean este specialist în module de camere, Samsung Electromechanics produce aceste module. De asemenea, obiectivul periscop de pe smartphone-urile sale emblematice a fost produs aici și permite un zoom masiv de 100x.

Apple va coopera cu Samsung pentru o cameră tip periscop

În prezent, câteva smartphone-uri emblematice de pe piață au un obiectiv periscop. Nu regăsim aici niciun smartphone de la compania Apple Inc. Printre acestea se află Galaxy S20 Ultra, Huawei P40 Pro, Vivo X50 Pro+ și Huawei Mate 40 Pro. Vedeți pe iLoveSamsung o comparație dintre Mate 40 Pro și Note 20 Ultra.

Deocamdată, nu există niciun indiciu că Apple Inc. și Samsung Electronics au ajuns la un acord pentru acest obiectiv tip periscop. Conform GizmoChina, sursa DigiTimes este una serioasă cel mai probabil acest acord va fi parafat. Chiar dacă Apple și Samsung vor fi parteneri pentru această cameră, rămâne de văzut dacă măcar unul dintre viitoarele modele iPhone 13 primește camera tip periscop.

Periscopul este un instrument optic alcătuit din lentile și oglinzi cu ajutorul căruia se pot efectua observații între două niveluri diferite ca înălțime. Johannes Hevelius este considerat inventatorul telescopului.

Ming-Chi Kuo, un cunoscut analist Apple a vorbit recent despre acest tip de cameră. El a numit pe Semco și Sunny Optical ca potențiali parteneri Apple pentru implementarea camerei tip periscop. Posibil aceste companii să nu dispună de tehnologia necesară.

Samsung are un atu foarte important în favoarea sa în perspectiva semnării acestui acord de colaborare. Gigantul sud-coreean a achiziționat Corephotonics anul trecut, care a dezvoltat tehnologia zoom pentru smartphone-uri. Înainte de cumpărare compania israeliană i-a dat în judecată pe Samsung și Apple pentru încălcarea brevetelor sale în privința tehnologiei zoom. Acum după ce a fost achiziționată de Samsung, compania sud-coreeană deține aceste brevete și Apple va trebui să se asocieze pentru a obține tehnologia pentru produsele sale.

Dacă Apple Inc. vrea să adopte zoomul periscop pe iPhone-urile sale, va trebui să se orienteze spre Samsung. Probabil că nu vom vedea o astfel de soluție pe niciun iPhone până cel puțin în 2022.