Seria Apple iPhone 13 a ajutat Samsung să vândă mai multe ecrane OLED

488
Seria Apple iPhone 13 a ajutat Samsung sa vanda mult mai multe ecrane OLED
Sursa Foto: SamMobile.com

Furnizarea de componente către alte companii este o parte importantă a afacerii companiei Samsung. În ceea ce privește ecranele OLED pentru telefoane mobile, nu există nimeni care să atingă calitatea și capacitatea de producție Samsung. Știm deja că seria Apple iPhone 13 folosește ecrane OLED produse de Samsung Display.

Așadar, nu este o surpriză să vezi că Apple, Xiaomi, Opo sau Vivo primesc ecrane OLED de la compania Samsung. Find cele mai bune de pe piață era normal ca Apple să le folosească și în seria Apple iPhone 13. De fapt și în seriile precedente compania americană a folosit ecrane furnizate de Samsung Display. Apple și Samsung sunt concurenți duri pe piața smartphone-urilor, dar au o relație simbiotică.

Livrările mari de ecrane OLED pentru seria Apple iPhone 13

Samsung Display a înregistrat o creștere semnificativă a livrărilor de ecrane OLED pentru trimestrul trei din acest an. Lansarea seriei Apple iPhone 13 a contribuit foarte mult la acest lucru, potrivit SamMobile. Conform datelor furnizate de UBI Research, Samsung a livrat 124,76 milioane de afișaje OLED în al treilea trimestru din 2021. Livrările au crescut cu 24,6% față de trimestrul doi din 2021.

Ecranele OLED pentru smartphone-urile mid-range și low-end au reprezentat 50,2% sau 62,63 milioane de unități din totalul livrărilor Samsung pe Q3 2021. Afișajele OLED utilizate în telefoanele Samsung și Apple de ultimă generație au reprezentat 46,6% sau 58,2 milioane de unități din total. Dintre acestea, 38,31 milioane de ecrane au fost expediate către Apple. Este aproape dublul față de numărul de ecrane pe care Apple l-a primit în Q3 2020.

OLED – este prescurtarea de la Organic Light-Emitting Diode. Ecranul OLED are o durata de viață se apropie de 100.000 de ore de funcționare. Numărul de ore se referă la timpul în care luminozitatea ecranului ajunge la 50%.

Samsung Display a livrat, de asemenea, 3,93 milioane de bucăți de ecrane OLED pliabile, reprezentând 3,2% din totalul livrărilor sale. Acestea au fost utilizate de Samsung Electronics pentru telefoanele sale Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Ambele modele sunt vândute foarte bine, pliabilul cu clapetă se descurcă cel mai bine. Livrarea de ecrane OLED pliabile pentru Galaxy Z Flip 3 este dublă față de Galaxy Z Fold 3.

Ponderea afișajelor OLED pliabile Samsung va continua să crească în viitor. Se așteaptă ca Samsung să își extindă în continuare gama de smartphone-uri pliabile. Încă din acest an și alte companii vor lansa smartphone-uri pliabile ar putea fi nevoite să cumpere aceste OLED-uri de pe Samsung Display.