Apple iPhone 13 Pro costă mai mult decât Samsung Galaxy S21+

380
Apple iPhone 13 Pro costa mai mult
Sursa Foto: androidheadlines.com

Noile smatphone-uri sunt tot mai scumpe, indiferent că sunt din gamele entry-level, mid-range sau high-end. Cu atât cele din urmă, cu mențiunea că Samsung a adus anul acesta pe piață două pliabile și seria Galaxy S21 mai ieftine ca precedentele modele. Dar, sunt tot scumpe pentru majoritatea cumpărătorilor. Acum am aflat că noul Apple iPhone 13 Pro este mai scump decât Samsung Galaxy S21+

Potrivit unui nou raport al TechInsights, via AndroidHeadlines, modelul Apple iPhone 13 Pro costă mai mult decât Galaxy S21+. Sursa a verificat iPhone 13 Pro de 256 GB și a estimat costurile pentru fabricarea dispozitivului. IPhone 13 Pro este mai scump de fabricat decât precedentul iPhone 12 Pro. De asemenea, costă mai mult decât Samsung Galaxy S21+. Este destul de interesant de văzut.

Apple iPhone 13 Pro costă mai mult decât Galaxy S21+

Acum, conform sursei sus amintite, fabricarea unui telefon Apple iPhone 13 Pro costă aproximativ 570 USD. Pentru comparație, un Apple iPhone 12 Pro costă 548,50$, în timp ce Galaxy S21+ (256GB de stocare) costă 508$. Costul unui iPhone 13 Pro ar putea fi atribuit parțial deficitului global de cipuri. Vedeți pe iLoveSamsung o comparație între Apple iPhone 12 Pro și Samsung Galaxy S21+!

Interesant este că iPhone 13 Pro nu a folosit cea mai recentă memorie RAM disponibilă, deși nu este surprinzător. Apple a optat pentru RAM LPDDR4X în loc de RAM LPDDR5 pe care multe smartphone-uri emblematice Android au folosit-o până acum. Ce este, de asemenea, interesant, iPhone 13 Pro se vinde cu de 1,9 ori costul de fabricație, presupunând că informațiile TechInsights sunt corecte, desigur. Prețul său de vânzare cu amănuntul este de 1.099 de dolari.

Durata aproximativă de viață a unei bancnote de 10$ este de ~3,6 ani. O bancnotă de 5$ „trăiește” 3,8 ani, una de 1$ 4,8 ani și o bancnotă de 100$ timp de 18 ani. Durata de viață unei monede nu este mai mică de 30 de ani.

Costul estimat de fabricație pentru telefonul Apple nu include costurile software-ului, proprietatea intelectuală, forța de muncă și transportul. Deci, acesta nu este costul general pentru construirea smartphone-ului, ci costul hardware-ului său. Astfel de date sunt întotdeauna interesante de văzut, deși nu dezvăluie cu adevărat nimic din ceea ce nu știam deja.

Nu știm costurile la iPhone 13 Pro Max și S21 Ultra

Ar fi interesant de văzut este o comparație între Apple iPhone 13 Pro Max și Samsung Galaxy S21 Ultra. Aceste două telefoane sunt cele mai bune pe care cele două companii le pot oferi. Dacă ar fi să ghicim, am spune că Galaxy S21 Ultra costă ceva mai mult, dar asta este doar o presupunere.

IPhone 13 Pro Max nu ar trebui să fie mult mai scump de făcut decât iPhone 13 Pro. Singura diferență dintre ele constă în dimensiunea afișajului și capacitatea bateriei. Diferența dintre Galaxy S21+ și S21 Ultra este mult mai considerabilă.