Apple iPhone 5G ce va fi lansat în 2020 va folosi un modem Samsung

863

Apple a rezolvat aprovizionarea cu modemuri 5G. A închis conflictul pentru încălcare brevetelor cu Qualcomm și a plătit o sumă cuprinsă între 5 și 6 miliarde de dolari companiei Qualcomm. Acum are asigurat un contract pe mai mulți ani pentru modemuri 5G cu Qualcomm. Samsung și Qualcomm vor furniza aceste modemuri necesare telefoanelor iPhone pentru a accesa rețeaua 5G.

Apple a încercat să rezolve problema modemului 5G cu Intel și Huawei, potrivit PhoneArena. Dar, după ce agențiile americane din domeniul securității s-au opus colaborării cu Huawei din cauza acuzațiilor de spionaj în favoarea guvernului chinez, această companie a ieșit din schemă. Reprezentanții companiei Huawei au declarat, recent în timpul Summit-ului „Analyst 2019” că nu au „nicio comunicare cu Apple pe modemurile 5G„. Intel a aruncat prosopul în dezvoltarea modemului 5G atunci când a aflat că Qualcomm a rezolvat problemele legate de brevete cu Apple. Cu Huawei și Intel ieșite din joc, Samsung și Qualcomm vor fi cele de care depinde viitorul companiei Apple în 5G.

Apple cu tehnologia ce o are la dispoziție nu poate produce modemuri 5G

Acum nici măcar nu se spune problema, cu tehnologia Apple din acest moment, ca gigantul american să creeze imediat un modem 5G capabil să concureze cu Samsung sau Qualcomm. Va dura mai mulți ani până când Apple să fie capabilă să aducă o soluție care să concureze pe piață cu cele două companii. Potrivit experților din domeniu, Apple nu va produce propriul modem 5G până în 2024 pentru a fi pe propriile picioare.

Potrivit unui „oficial al industriei electronice” Apple a cerut furnizarea unui chip de modem 5G de la divizia Samsung Electronics System LSI. Cu toate acestea, știm că Samsung Electronics System LSI a răspuns că volumul de aprovizionare al chipului său de modem smartphone 5G este insuficient.

Apple are din 24 august 2011 ca director general pe Timothy Donald „Tim” Cook. După o carieră anterioară la IBM și Compaq, Cook s-a alăturat firmei Apple în 1998. În martie 2015 a declarat că va dona întreaga avere pentru scopuri caritabile. În 2015 a fost inclus în top 100 cele mai influente persoane din lume.

Samsung, pe de altă parte, pur și simplu nu poate face suficiente modemuri de 5G pentru a furniza în  exclusivitate acestea unui client imens ca Apple. Recent, a refuzat avansurile Apple pentru modemul Exynos 5100 5G. Nu numai că Samsung are nevoie de aceste modemuri pentru Galaxy S10 5G, care acum sunt în drum spre SUA, dar ar putea foarte bine avea nevoie de ele și pentru Galaxy Note 10. Sunt informații că Samsung va mări producția de modemuri Exynos 5100 pentru 5G. Acesta se află și în Galaxy S10 5G. Dacă Samsung va putea face față și comenzilor Apple rămâne de văzut.

Apple va produce primul iPhone 5G în toamna lui 2020

Cel mai renumit analist al Apple, Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, a spus că Apple va merge pe varianta Qualcomm și Samsung. Ming-Chi Kuo consideră plauzibilă o dată de lansare pentru toamna lui 2020 a viitoarelor iPhone-uri 5G.

Coreea de Sud tocmai a lansat rețeaua națională de 5G, Galaxy S10 5G fiind copilul său de suflet acolo. Coreea de Sud are rețele 5G și după lansarea telefonului acolo așteptăm și alte telefoane 5G în acest an, mai ales spre sfârșitul lui 2019.

Probabil o schimbare reală la nivel național la rețelele 5G nu se întâmplă în acest an în SUA. În acest sens utilizatorii de iPhone nu vor simți o mare frustrare. Anul viitor, totuși, majoritatea telefoanelor emblematice din sezonul de primăvară vor avea, probabil, suport pentru conectivitate de 5G, fie cu un modem Samsung sau Qualcomm, iar Apple ar putea simți o oarecare presiune în acest sens.