Primul MacBook Pro cu ecran OLED, va avea ecran produs de Samsung

305
Apple MacBook Pro
Sursa foto: via appleinsider.com

Samsung Display va face acum un ecran OLED cu tehnologie avansată special pentru Apple MacBook Pro până în 2025. Samsung a promis că va face acest lucru înaintea rivalilor cu cel puțin un an, dar acum aflăm că acest ecran OLED ar putea ajunge și mai devreme.

Ecranele OLED Gen 8 sunt dificil de fabricat în diagonale mari, dar oferă un consum mai mic de energie și rate de reîmprospătare variabile. Aceste lucruri vor duce la afișaje de calitate mai bună, păstrând în același timp durata de viață a bateriei, potrivit Appleinsider. Crearea liniilor de fabricație pentru producerea unor astfel de ecrane costă miliarde de dolari și punerea lor în funcțiune durează mult timp. Cu toate acestea, Samsung Display nu a ezitat să investească enorm pentru fabricarea de ecrane OLED de a 8-a generație. Recent am aflat că au scăzut vânzările de Mac-uri. Astfel producătorii de ecrane erau îngrijorați de câte ecrane va comanda Apple – și cât va plăti pentru ele.

Acum, potrivit site-ului tehnic The Elec, Samsung Display a început să investească în ecrane OLED Gen 8. Cel mai probabil rivalii din acest domeniu ai companiei coreene, LG Display și BOE, vor face acum același lucru. LG Display este în întârziere din cauza pierderilor suferite în trecerea de la LCD la OLED. Compania BOE are probleme și în realizarea ecranelor pentru iPhone-uri, și nu știm cum se va descurca cu cele pentru laptopuri.

Apple MacBook Pro va folosi ecrane OLED produse de Samsung Display

Samsung Display a susținut că va începe producția de ecrane OLED Gen 8 în doi până la trei ani. Este nevoie de aproximativ un an pentru ca o linie de producție să fie instalată și adusă la zi. Totuși, Samsung a cumpărat echipamente pentru a face acest lucru. Asta înseamnă că Samsung va produce ecrane OLED Gen 8 undeva între jumătatea anului 2025 și mijlocul anului 2026. LG Display nu a cumpărat încă echipamente de producție OLED Gen 8. Potrivit sursei sud-coreene, LG Display este cu cel puțin un an în urmă față Samsung Display.

UBI Research este o companie de cercetare de piață din Coreea de Sud. Oferă consultanță în afaceri, diverse studii legate de afișaje OLED, industria afișajelor, tehnologia echipamentelor de producție AMOLED, PMOLED și OLED.

Potrivit lui Choong Hoon Yi, CEO la UBI Research, se pare că în ciuda acestei întârzieri, LG Display va primi comenzi pentru Apple Mac Book Pro. CEO-ul UBI Research spune că BOE nu are garantate comenzi pentru viitoarele laptopuri Apple.

În prezent, companiile de mai sus produc ecrane OLED Gen 6 pentru dispozitive precum iPhone. Ecranele de generația a opta sunt realizate în foi mai mari decât cele de generația a șasea. Acestea au la 2200x2500mm față de 1500x1850mm cele de a șasea generație. Ecranele așa cum sunt utilizate în dispozitive precum iPhone și MacBook Pro sunt apoi tăiate din acele foi mari. Mai multe ecrane de dimensiunea MacBook Pro pot fi realizate dintr-o foaie inițială mai mare.

Această informație contravine uneia recente conform căreia dificultățile de fabricație la ecranele OLED Gen 8 înseamnă că Apple nu va produce un MacBook Pro cu ecran OLED până în 2027.