Samsung a dat în judecată BOE pentru încălcarea brevetelor de ecrane OLED

180
Samsung BOE display
Sursa foto: via reuters.com

Samsung Display, a intentat ieri un proces împotriva companiei chineze BOE Technology. Filiala Samsung a acuzat pe rivalul chinez că a încălcat cinci dintre brevetele sale pentru ecrane OLED utilizate pe dispozitive mobile, inclusiv pe modelele Apple iPhone.

Samsung Display a cerut unui juriu federal din Texas să-i acorde despăgubiri pentru încălcarea brevetelor privind afișajele cu diode emițătoare de lumină organice (OLED) furnizate de BOE. Samsung solicită, de asemenea, o ordonanță din partea instanței de a opri importul și vânzarea ecranelor fabricate de BOE care folosesc aceste brevete. Tribunalul din Texas unde a fost făcută plângerea are reputația de a efectua și a da decizii rapide în cele mai multe cazuri.

Apple a folosit ecrane OLED produse de Samsung Display pe mai multe dintre modelele sale Apple Watch și iPhone. De exemplu, iPhone 14 Pro și Apple iPhone 14 Pro Max Max primesc cele mai multe. Compania Apple spune că aceste ecrane OLED oferă o rezoluție înaltă pe un afișaj mai subțire decât unul tradițional. BOE are probleme cu ecranele sale care nu îndeplinesc cerințele pentru seria Apple iPhone 15.

Samsung Display a acuzat BOE de încălcarea brevetelor pentru ecrane OLED

Piața de afișaje OLED este dominată de compania Samsung Display, potrivit agenției de presă Reuter. Chinezii de la BOE au reușit în ultimul timp să micșoreze decalajul față de subsidiara Samsung, depășind LG Display. BOE a fost jucătorul numărul doi pe piața mondială anul trecut, potrivit companiei de cercetare de piață Omdia.

Reuters este o agenție de știri deținută de Thomson Reuters. A fost fondată de germanul Paul Julius Reuter la Londra în 1851. Agenția Reuters are peste 2.500 de jurnaliști și 600 de fotoreporteri în aproximativ 200 de locații din lume.

Samsung Display a suferit și va continua să sufere un prejudiciu ireparabil ca urmare a încălcării „Brevetului 599”. Pentru acest lucru nu există o cale de atac adecvată, cu excepția cazului în care această instanță admite acuzațiile”. Brevetul 599, la care face referire compania sud-coreeană îmbunătățește calitatea imaginii unui dispozitiv.

În decembrie, Samsung Display a depus o plângere la Comisia pentru Comerț Internațional din SUA, susținând încălcarea brevetelor de către numeroase companii care vând ecrane OLED ca afișaje de înlocuire pentru dispozitive mobile, declanșând o investigație a acestei comisii.

Directorul executiv al Samsung Display, Choi Kwon-young, a declarat în ianuarie 2022 că se căuta modalități de a primi compensații pentru proprietatea intelectuală. Coreea de Sud este o putere de producție în materie de display-uri, cipuri și afișaje la automobile, dar companiile sud-coreene se confruntă cu o amenințare tot mai mare din partea rivalilor din China.

Luna trecută, un ex-director Samsung a fost acuzat că a furat tehnologia companiei pentru o fabrică de cipuri din China. Procurorii sud-coreeni l-au acuzat că a pus în pericol securitatea economică națională.