Apple poate folosi modemuri Samsung 5G în iPhone-uri

846

Apple a purtat discuții cu Samsung Electronics și MediaTek pentru a furniza cip-uri de modem 5G pentru iPhone-urile din 2019. Agenția de presă Reuter a citat declarația lui Tony Blevins, un director executiv de la Apple.

Potrivit site-ului VentureBeat, între 2011 și 2016, Apple s-a bazat pe Qualcomm pentru cip-uri care ajută iPhone-urile să se conecteze la rețele fără fir. Începând din 2016, Apple a împărțit apoi afacerea între Intel și Qualcomm, dar în 2018, Apple s-a mutat numai la Intel pentru cele mai noi telefoane.

Samsung, cel mai mare rival al Apple pe piața de smartphone-uri va furniza modemuri pentru următoarea generație de rețele wireless cunoscute sub numele de 5G. Aceste rețele vor fi lansate în acest an și aduc viteze mai rapide de date decât rețelele actuale 4G. Samsung împreună cu Media Tek și Intel vor furniza modemuri 5G pentru viitoarele smartphone-uri Apple.

Directorul Tony Blevins, a spus că Apple a căutat de mult timp mai mulți furnizori pentru cip-uri de modem. A semnat un acord cu Qualcomm pentru exclusivitate, deoarece această companie a oferit cele mai mari reduceri de prețuri. În 2013, Apple a încetat să lucreze cu Intel pentru modemuri pentru iPad Mini 2. Apple a considerat că cip-urile Intel sunt „neatractive din punct de vedere economic”. Mai târziu, după ce negocierile cu Qualcomm nu au mers așa cum spera Apple, compania a rămas la Intel. Apoi a căutat un al doilea furnizor de modemuri, a declarat Blevins.

Media Tek Inc. este o companie taiwaneză fondată în 1997. Produce semiconductoare și cip-uri pentru comunicații wireless pentru televizoare, smartphone-uri, sisteme de navigație și calculatoare. Are unități în China, Danemarca, India, Japonia, Coreea de Sud, Singapore, Marea Britanie, SUA și Suedia.

Apple a avut ca furnizori de modemuri pe Qualcom și Intel

Până în 2016 și 2017, Apple a pus modemuri Intel în unele dintre iPhone-urile sale, dar a folosit și cele de la Qualcomm. Procesul Apple împotriva Qualcomm început în 2017 a determinat schimbarea relațiilor lor de afaceri. Acest lucru a dus la utilizarea numai de modemuri Intel pentru telefoanele lansate anul trecut.

Tony Blevis consideră că opțiunea pentru Samsung nu este o ofensă pentru Intel, dar nu vor ca Apple să depindă de un singur furnizor. Blevins a spus că discuția cu Samsung, ale cărei dispozitive Galaxy S și Galaxy Note concurează împotriva iPhone-ului, nu este „un mediu ideal” pentru Apple. Dar nu trebuie să uităm că Samsung este în prezent cel mai mare furnizor de componente pentru Apple.

Blevins nu a spus dacă Apple a semnat un contract cu Samsung cu privire la un furnizor de modemuri de 5G. Nu a confirmat nici dacă Apple va lansa un smartphone iPhone cu capabilități 5G în 2019. Este posibil, pentru că Samsung va lansa Galaxy S10 Bolt cu 5G pentru companiile de telefonie mobilă din SUA. Fiind o companie americană nu credem că Apple va rata această oportunitate. Conform Blomberg, care citează surse din Statele Unite, se pare că Apple nu va lansa un astfel de telefon până în 2020.